Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Demiryolu ile seyahat eden yolcuların haklarına dair yönetmelik

StratoS

Aktif Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar Selam,

Daha önce belirttiğim gibi, hergün resmi gazeteye bakıyorum ve bugünde dolaylı yoldan bizimle ilgili bir "Yönetmelik" çıktı.
Aşağıda paylaştığım "DEMİRYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA DAİR YÖNETMELİK" yayımlanmıştır. Özellikle Engellileri ilgilendiren hususları işaretledim. Demiryollarını kullanacak Engelli arkadaşlar bu hükümlere göre hareket edebilirler:

8 Mart 2019 CUMA - Resmî Gazete
Sayı : 30708 YÖNETMELİK Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından:

DEMİRYOLU İLE SEYAHAT EDEN YOLCULARIN HAKLARINA DAİR YÖNETMELİK

Merhaba, ben bundan 4-5 ay kadar önceydi sanırım, Ankara'dan İstanbul'a hızlı trenle gittim. Hiç ücret ödemedim. Normade 80-85 tl gibi bir şeydi yanılmıyorsam. Bundan 1 ay kadar önce de Ankara'dan memleketim İzmir'e Mavi trenle yataklı vagonla gittim. Normalde 150 tl yaklaşık, Ama ben 104 tl verdim. Dönüşte de pulman vagonla geldim. Yani koltukla. Hiç para ödemedim.

engelli kartı olanlar.devlet demir yollarına hiç bir ucret ödemezler.

Business, yemekli vagon yada yataklı vagonları tercih ettiğiniz zaman aradaki farkı ödersiniz.

Engelli kartın olması yeterli değil, ayrıca tren garına gidip form dolduruyorsunuz, engelli kartının üzerine yapıştırıyorlar. E devlet üzerinden bilet ve rezervasyon işlemlerinizi gara gitmeden halledebiliyorsunuz.

Bu sehirlerarasi trenlerde ucretsizmi yoksa sadece sehiricimi

Hızlı trende dahil olmak üzere (Şehirler arası ve şehir içi) tümü engellilere ücretsiz.

Zorro

Trene hiç binmediysen duymaman normal ya da dikkat etmedin internetten alırken.

Yataklı vagonlar çok keyifli. Tek bayan olduğum için güvenlik açısından yanıma başka bir yolcu almadılar. Kompartıman içinde hem lavobo var hem de mini buzdolabı. İnsan keşke bir de tv olaydı diyor :)) İçi de sıcacık oluyor. Yataklar da gayet temiz, hijyenik.

Kaç saat yolculuk ediliyor ki
Odalımı

Zorro

Yataklı vagon tek oda gibi işte. İzmir-Ankara arası 14 saatı biraz geçiyor.

yataklı vagonlar tek kiilikmi yoksa siz bayan oldugunuz içinmi tek kişi,yani ben erkek olarak alsam yanıma başkasını verirlermi acaba?

tek kişilikse güzel ama yanına yolcu verirlerse o kötü,tanımadıgın biriyle yolculuk yapmakta hoş degil.

Pendik halkalı arasında tren ile yolculuk yapılabiliyor mu?

Yataklı vagonlarda 2 kişilik ranza oluyor. Ben tek yatağa yattım. Tek bayan olduğum için güvenlik açısından yanıma başkasını vermemiş olabilirler. Bunu arayıp sorabilirsiniz.

Gülo34
evet, bu ayın 13'ünde açılış yapıldı, 14'ünden itibaren sefer işletmesi başladı... ancak hala bazı istasyonlarda asansörler çalışmıyor ve seferlerde aksaklıklar olabiliyor, eğer okula ya da işe gitmek için bineceksen biraz daha beklemeni tavsiye ederim, çünkü işe/okula yetişemeyebilirsin... ancak gezip tozmak için bineceksen hiç durma, hemen bol bol bin ve gez... iş-okul çıkış saatlerine dikkat et, sabah 8-10 arası ve akşam 17-20 arası çok kalabalık oluyor, eğer Bakırköy, Söğütlüçeşme gibi trafiği yoğun istasyonlarda işlek saatlere denk gelirsen sırf istasyondan çıkmak 15-20 dakika sürüyor...

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ve ben bindim cidden keyifli bir yolculuktu 😊

asansörsüz olmaz, bakımlarını düzenli olarak yapmalılar...

Üst Alt