Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Değerlendirilmemiş hastalığı itiraz yolu ile rapora ekletebilir miyim?

cemkaleli

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
24
Arkadaşlar raporum %88 çıktı benim kan rahatsızlığımda var heiden faktor 5 onuda itiraz edip il sağlık müdürlüğne sonradan ekletebilir miyim rapora ilk başta aklıma gelmedi ?

aynı problemi yaşıyoruz bunun hakkında bilgisi olan varmı rapor yüzde 87 çıktı ama garanti diye diğer hastalıkları yazmamıştım itiraz ile ekletme şansımız var mı

Rapora ekleme değil de,il sağlık müdürlüğüne itiraz edip başka bir hastaneye sevkinizi isteyebilirsiniz.
loyan
cemkaleli

İl sağlık müdürlüğüne gidip başka bir tam teşkilatlı hastaneye sevkini gönderiyorlar ve en baştan başlıyorsun yani raporu sıfırdan almış gibi ve itiraz ettiğin raporu pek göze almıyorlar tek tek geziceksin polikinlikleri tekrar heyete giriceksin bir ton uğraş gerekiyor ve ben iziratım sonucu bu seferde şaka gibi 89 da kaldım :D Tek bir yararı var 2.bir rapor için 6 ay beklemek zorunda kalmıyorsun yani beklmeden 6 ay içince bir daha rapor alma şansı gibi düşün ama itiraz etmezsen 6 ay beklemen lazım 1 aylık itiraz sürecin var kolay gelsin.

itiraz dilekçesi örneğini nereden bulabilirim

il sağlık müdürlüklerinde hazır olarak veriyorlar zaten sana sadece gerekli yerleri dolduruyorsun

Engelli Raporuna 6 aydan önce yeni rahatsızlık ekletme

Selamlar,

2023 Mart ayında almış olduğum raporuma raporumda olmayan yeni bir rahatsızlığımı ekletmek istiyorum. İl sağlık müdürlüğü ile görüştüm ve Madde 11/4 ile tekrar rapor alabileceğimi belirtti.

Daha önce bu şekilde işlem yapan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Madde:
(4) Yeni bir engel durumunun ortaya çıkması veya mevcut engellilik durumunda bir değişiklik meydana gelmesi hâlinde, bireyin talebi ve ilgili branş hekiminin sağlık kuruluna sevki uygun görmesi üzerine süre aranmaksızın engellilik durumu yeniden değerlendirilir ve yeni rapor düzenlenir.

Son düzenleme:
alonemisin

Raporu aldığın tarih 10 Mart 2023 ten sonraki bir tarih ise İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz ederek başka bir hastaneden raporunu yenileyebilirsin.

Rapor tarihin 1 ayı geçmiş ise Madde 11/4 için bile 6 ay beklemen gerektiğini düşünüyorum.
Sistem yeni bir Sağlık Kurulu kaydı açmaya izin vermiyor.

Cevabın için teşekkürler ilçe ve il sağlık müdürlüğü ile görüştüm, Madde 11/4 olarak yeni bir rahatsızlık veya raporda bulunan rahatsızlıkta ilerleme ile Bölüm doktorunun sağlık kuruluna sevki gerekiyor. Bununla birlikte ilçe sağlığa gidip sevk isteniyor. Bu işlem için minumum 30+ gün geçmesi gerekiyor. Ama bu sevk nasıl oluyor onu ben de şu an öğrenicem halledince detaylı yazarım.

Üst Alt