Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dedem ve Ninem 90 yaş üstü ve raporları var. Evde bakım aylığı alabilir miyiz?

çekirge88

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
dedemin kalp pili var %75 pille çalışıyor ninem ayzaymır ikisinede ben bakıyorum evde bakım ücreti alabiliyormuyum ikiside emekli yaşları 90

çekirge88

dede ve neneden dolayı bakım ücreti alabilio olman için öncelkle ağır engellı ksımı evet işaretli raporları olması gerekıyor aksı takdırde olmaz.bide hane kişi başı gelır 967,27 liradan az olamsı gerekıyor.siz bakıyormussunuz ikametınız resmı olarak onlarda mı yoksa adresınız farklı bır yerdemı.

ikametim dedem gilde haneye şöyle söylim dedem 1500 alıyor ninem 1700 dedemin engelli raporu var ama henüz baş vurmadım yan, evde bakım ücreti alabilirmiyim

çekirge88
Engelli raporlarında ağır engellı evet yazıyormu her ikisindede ya da birinde yazıp birinde yazmıyormu.hanede dede nene sen oalrak 3 kişimi daha fazla kişi mi var eğer 3 kişi ise evde bakımda hane kişi başı gelir 967,27 lira .3 x 967,27 : 2901,81 lirayı geçmemesi gerekiyor. 1500 + 1700 : 3200 lira gelirleri varmış bu durumda ağır engellı raporları olsa dahi maaş bağlanamz.maaşın bağlanması için ağır engelli evet raporları olmalı ve evde enaz 4 kişi olması gerekiyor.ikisinin olmayıp sadece birinin ağır engellı raporu varsa onun adına her ikisinide var ise her ikisini adınada şartlar tutarsa bakıcı olup evde bakım maaşı alabılırsınız

Kısaca evde yaşları önemlı değil ikamet eden kişi sayısı kaç ve bu maaşlar harıcı gelırlerı varmı

eger hem dede hem de nine için bakım maaşı şartları oluşursa evde ki kişi sayısı 3 değil 4 olarak hesaplanıyor.bu durumda 3200 liralık gelir 3 e degil 4 e bölünecektir.başkaca bir gelir durumu sözkonusu degilse sırfgelir yönünden maaş baglanması içinbir sorun olmayacaktır.

Üst Alt