Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Dava sonucunda SGK yeni alacağım araca el koyabilir mi? [Hukuk]

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

ötv'den indirimli araç alacam. Ancak sgk olaya karıştığım trafik kazası nedeniyle bana 22.000 tl'lik dava açmış. Eğer araç alırsam sgk aracımı haciz yoluyla alabilir mi? yada bu aracı alır almaz bir arkadaşım rehinli yaparsa olur mu?
sgk'nın aracı elimden almaması için nasıl bir yol izlemem gerekir?

Lütfen konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

saygılar...

davayı kaybedip cezayı ödemezsen el koyma yetkisi olur haciz yoluyla

aldığım aracı anında hacizli yaparsam bence sgk havasını alır. tabi ki sgk da haciz koyabilir, ancak ikinci sıraya geçer. öncelik hakkı birinci sıradaki alır. ama tam olarak emin değilim. işi sağlama almam için iyi araştırmak lazım. cevapları bekliyorum.

aracınızın üzerine 50 hacizde koysanız sgk 51. haczi koysa 1. alacaklı sıraya gecer. çünkü amme alacağı herzaman önceliklidir. İsterseniz iyi bir avukatada danışın.

Dava daha sonuçlanmadı. bir arkadaşıma kendimi borçlu olarak göstersem ve aracı aldığımda hemen hacizini koysa olmaz mı? kaç yıldan beri boğazımızdan kıstırıp araç parasını biriktirdim. şimdi bu aracı da alamazsam hayalkırıklığına uğrarım. zaten trafik kazası sonucu omurilik felçlisi oldum. tek umudum arabaydı. inşallah bunun bi yolu olur.

Bence otomobilin kişinin gündelik yaşamı ve ihtiyaçları için zaruri olduğunu savlayıp haciz işlemine karşı itiraz edilebilir. Otomobil olmadığında kişinin gündelik yaşamının ne kadar sekteye uğrayacağı konusunda hakim ikna edilmeli...

Üst Alt