Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Darağacında Üç Fidan / Nihat Behram

emotion

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR BU KİTABI OKUYAN VAR MI BEN DAHA ALMADIM AMA ÇOK MERAK EDİYORUM.

'Biz şahsi hiçbir çıkar gözetmeden, halkımızın bağımsızlığı ve mutluluğu için savaştık! '

1968'ler. Yazılı tarihin en barbar asrının en umutlu, en ışıklı, en cesur günleriydi. Coşkun bir devrimci dalganın bütün dünyayı sarstığı, onlarca ülkede milyonlarca insanın ayağa kalkarak, 'Gerçekçi ol, imkansızı iste, ' diye haykırdığı günlerdi...

Böyle bir dünyada, Denizler de özgürlük bayrağını Türkiye'de yükseklere taşıdılar. ABD'ye, NATO'ya, yurtlarını yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekmek isteyenlere en iyi cevabı eylemleriyle, yürüyüşleriyle, cesaretleriyle verdiler.

Ve egemenler, bu özgürlük kabarışının intikamını 12 Mart karanlığında üç gençten çıkarmak istediler. Somut hiçbir yasal dayanak olmadan Deniz'i, Yusuf'u, Hüseyin'i ve nice arkadaşlarını idamla yargılayıp, 'Asalım, asalım! ' çığlıklarıyla darağacına göndererek özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini boğmaya çalıştılar...

İşte Nihat Behram, o günlerin ölüm karanlığını sivil tarihçiliğimize belgesel bir katkı olan bu kitabıyla yırtmıştır. Denizler'in asılmadan önceki son sözlerinin de ilk kez açıklandığı, yayımlanır yayımlanmaz yasaklanan ve ancak yirmi iki yıl sonra aklanan Darağacında Üç Fidan, içten sesi, ince duyarlılığı ve ödünsüz tavrıyla, bütün iktidarların geçici olduğunu, milyonların kalbinde yaşayacak olanların daima özgürlük savaşçıları olduğunu göstermiştir...

Baskı altında geçen yirmi iki yılın ardından, yirmi ikinci basımıyla Darağacında Üç Fidan'ı sunarken, bugün koyu bir karanlığın ve ahlaksızlığın içine itilmek istenen yurdumuzda, gözlerimizde hala bir umut ışığı, darağaçlarında 'solmayan' üç fidanın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz...

(Arka Kapak)

68 ve 78 lilerin hikayelerini atv deki "hatırla sevgili" dizisini seyrederek öğrenmek seni tatmin etmiyorsa ve orada suya sabuna dokunmadan anlatılan şeylerin daha ötesini merak ediyorsan AL OKU derim.

Şu anda e-book olarak elimde var.. Ama elden geçirilmesi gerekiyor. :( Bir hafta kadar sürer. Daha sonra isteyene gönderebilirim..

okudum ben bu kitabı kendi dönemi içerisinde son derece faydalı olduğu kaanattindeyim..en azından dönemin siyasteçilerinin yalnış yol tercihlerini görmek adına okunmalı:)

yanlış anımsamıyosam 4 yıl önce okumuştum bu kitabı.

bencede AL OKU :wink: :)

okudum üstüne gülünün solduğu akşamıda okudum
geç kalmışım doğmakta
o dönem olmak isterdim ne kadar zor olsada düşüncelerin için çabalamak çok güzel ama karşılığı bu olmamalıydı

ne diyosun emotion
davulun sesi uzaktan hoş gelir :)
çoğu öğrenci günde 15-20 kişinin öldüğü
sabahları sokak aralarından ceset toplandığı bi iç savaş ortamına özenilir mi hiç.
inanmayın şu tv deki osurukdan "hatırla sevgili" dizisine.
(12 martta lise 12 eylülde de ünv 5. sınıf öğrencisiydim istanbul'da)
tanrı bi daha yaşatmasın o günleri.

biliyorum görüşleriniz karşısında ne zorluklar yaşandığını

hafta sonu Dev-genç'in eski başkanı Bülent Uluerin röportajını okudum. çok etkileyiciydi. onlara yapılan işkenceler kelimeler anlatamıyor herhalde

ama benim demek istediğim o değil şu an ot gibi memleket kimse savunmuyor düşündüklerini 3-5 kişi kendi arasında sessizce konuşup sadece kınamakla kalıyoruz. Hayranım o dönemde yaşayanlara

ama altını çizerek belirtiyorum karşılığı bu olmamalıydı.

2 sene önce okudum güzel bir kitap, Türkiyenin yakın tarihini iyi özetlemiş, ben yaşamadım o günleri yaşamakta istemem, ama yakın akrabalarım arasında hala yurtdışında olanlar var sırf o günlerden dolayı:(

nihat behram'ın umarım yanlış hatırlmaıyorumdur "kız ali"side (nesirleri bence şiirleri kadar güzeldir...secili olması nesrinide ahnekli hale getiriyor)çok güzel bir kitaptı

Yakın tarihte yaşanan bazı olayların doğru öğrenilmesi açısından okunmasında yarar var.Anlatımı güzel okuyucunun severek okuyabileceği bir kitap.

68-78 Gencligini yediler,77 1 mayisinda cia destekli mit halkin uzerine kursun yagdirmistir,amerikan usaklari bu ulkenin vatansever gencligini kursun yagdiriyordu.

Dev Genc, tam bagimsiz, fikri hur, iradesi hur bir ulke icin canini feda etmistir... insani dayanismanin en ust bicimini kizilderede gosterilmistir, Mahir Cayan- Denizin idamini engellemek icin kendisini feda etmistir. Simdilerde bir dusunun birakin ideolojik boyutu arkadas arkadasi icin olebilirmi.

Son okudugum haberlerden biri.. milletvekilleri ve birtakim sanayiciler Mahir Cayanin bagimlilik tezlerini ve sanayi icin soylediklerini ne kadar dogruyu yansittigini soyluyorlar ve bu haber oluyor.

Insan insani somurmesin diye yola cikmistir 68 kusagi,6.filoyu yani amerikan donanmasini denize dokerken 68 kusagi, o gunun yesilcileri amerikan usaklarinin yaninda yer alarak devrimci avina cikiyorlardi.

Deniz Gezmis ve digerleri onurlu bir miras birakmislardir...

o kitabı özellikle okuyun arkadaşlar 3 masum nasıl katledilmiş suçsuz yere:(

mayısgülüm arkadaş hiçbir görüşe sataşmamış yani polemik çıkarmanın manası yok

mayisgulum;

ayrıca bayke abimiz artık sana cevap verecek durumda değil.. hem hiç kimseye sataşmamış sadece o günleri anımsatmış okadar.. ali abi:)

ve bende okudum o kitabi çok etkilendim...

Dar Ağacında Üç Fidan ve Bizim 68 'i ağlıyarak, düzene,koyun misali sessiz kalan insanlara , kenan evrene, demirele öfke duyarak okumuştum.

6 sene oluyor okuyalı. hayatımda ağlayarak okuduğum 2. kitaptır. bana çok şey kattığını düşünüyorum. okunmalı bence herkes tarafından.

Güzel kitap, zıt bir görüşe sahip olsamda üzülerek okumuştum.Amerikan sömürgeciliğine karşı tüm benliğiyle ve samimi bir şekilde mücadele etmişler.Özellikle Yusuf Aslan çok zeki biri....

Epey bi zaman geçmiş sanırım arkadaşımız okumuştur..Erdal Öz'ün Gülünün solduğu akşam kitabını da tavsiye edebilirim farklı bi anlatım isterseniz..

Üst Alt