Kaygilanmamaniz gerektigini cok eski threat de soylemistik. Crohn 'la yasamak zor . Ama imkansiz degil. Bu yazilari yazan ben de Crohn hastasiyim. Acikcasi yasamim cok kolay gecmiyor , 2 yil hic calisamadim. 10 aydir calisma yasamina geri dondum (tabi masa basi is)..
Crohn olup , agir islerde calisan da gordum , evden disari cikamayan da. Bu 1 az hastanin dikkati, hekimin kalitesi ve takibi ile ilgili olmakla beraber , hastaligi mumkun oldugunca uzun sure remisyonda tutmakdan geciyor.
Crohn aktifken cok kisa surede , fazlasi ile sekal (hasar) birakabiliyor. 1 aylik agir aktiflik donemimde nerdeyse kalcamdaki eklem acikligi kapandi. Ankilozan Spondilit hastasi etti. Daha onceki uyarilarimi lutfen dikkate alin. Crohn'un en kotu komplikasyonu (baska ca komplikasyonlari da var Uveit gibi), kemiklere verdigi tahribat. O zaman ortapedik hastaliklarda basliyor. Daha kotu senaryo sakat kalmasi.
Bu nedenle ; Yasamina cok dikkat etmeli . Uyku , istirahat , diyet , ilaclar bunlar onemli. Hastaligini yasamin merkezkezina koymadan AMAAA hasta oldugunu da unutmadan gunluk hayata devam edebilir.
Crohn hastalari ; herkes gibi , calisir, evlenir ve yasamlarini surdururler.