Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÇÖZGER raporu ehliyet almama sorun oluyor. Aynı durumu yaşayan var mı?

motorcu2002

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, iyi akşamlar. Çözger yani çocuk raporum var.(Hafif düzeyde ögv) Şu an herhangi bir raporum yok sigortalı çalışanım. Ehliyet almak istediğimde çözger raporu sorun çıkardı. Aile hekimi psikiyatriye sevkimi yaptı. Psikiyatri onaylamadı. Sisteme işlemedi. Özel hastaneye gitsem sürücü olabilir raporu alabilir miyim? Benim gibi sorun yaşamış biri var mı? İzmir ili için özel hastane önerir misiniz?

Ben konu hakkında net olmasada biraz bilgi sahibiyim ama birkaç soru sormam gerekiyor süreçle ilgili
Raporunuz hangi taniyla ve kaç yillikti?
Sonradan ozel gereksinimi yok raporu almismiydiniz cozgerden?
Psikiyatri doktoru neden onaylamadı sürücü olur raporunuzu hangi gerekce ile onaylamadı ?

@tgc44,

Raporum hafif ögv zihinsel yetersizlik olarak geçiyordu. Doktor zeka geriliğim olduğunu söyledi. Sonradan rapor almadım şu an 22 yaşındayım. Ne önerirsiniz?
rapor 2020 yılında bir yıllık verilmiş

Aaa bu konunun cvbını bilen net bilgi verebilşrmi.Bende merak ettim.aynı durumdayım.ehliyet almak istesem şimdi alamayacakmıyım.benimde okul döneminde BEP öğrencşsi olmam gerekiyordu o yüzden süreli rapor çıkartmak zorundaydık yoksa sınıf tekrarı olurdu yılaeca.şşmdi raporum yok.ehliyet düşünüyordum bu başlığı görünce geçmişin geleceği etkilemesi gibi bişey bu:(

@Kırmızıı,

Ben de aynı şekilde özel eğitim gördüm, suçumuz eğitim almak mıydı? Eğitim aldığım kurumlar da yardımcı olmuyor. Bu ehliyeti almam lazım. Keşke hemen alabilsek ehliyetimizi…

@motorcu2002,

Ogluma rapor çıkarttığım için araştırdım bende bu konuyu. Şöyle oluyor kişinin eğitimi bitince ram tekrar cozger heyetinden yeni bir rapor istiyor. Bu raporda tekrar kişi değerlendiriliyor ve sorun ortadan kalktiysa ozel gereksinimi yok olarak çıkıyor yeni rapor cozgerden. Buna rapor kaldirma, rapor iptali, temiz raporu, saglam raporu vs diyorlar halk arasinda. Yani mantık yüzde 0 oranlı yeni bir engelli raporu alıyorsunuz. Sonrasında Rama gidip ordan da işlemlerinizi tamamliyorsunuz. Fakat yine de ehliyet alırken oran yüzde 0 olsa bile aile hekiminin ekranına Şöyle bir yazı çıkıyor." Kişinin engelli raporu bulunmaktadir. Engelli durumuna göre surucu olur raporu verebilir yada uzman hekime sevk edebilirsiniz" bu yazıdan sonra doktor isterse raporunuza bakıp size surucu olur raporunu verebilir, isterse uzmana sevk eder. Sizi sevk etmiş. Bundan sonra siz uzmandan işleminizi tamamliyorsunuz. Siz geçmişte yüzde 0 oranlı bir rapor almadiginizdan uzman muhtemelen sizi yeniden değerlendirecektir Yani bazı testler yapıp iq seviyenizi olcecektir. Çünkü ehliyet icin iq seviyesinin normal çıkması gerekiyor. Yoksa vermiyorlar size ehliyet. Size doktor ne dedi. Neden vermedi surucu olur raporunu?

@Kırmızıı,

Burada önemli olan taninizin ne olduğu ve sonradan heyetten problemin kalktığına dair yeni bir rapor alıp almadığınız. Siz sonradan heyetten saglam raporu aldınız mı?

Her engelli raporu ehliyet icin sorun teşkil etmiyor. Bazı prosedürler uygulanıyor uzman hekime yönlendirilme gibi. Burada olay hala taniniz devam ediyor mu yoksa düzeldi mi ? Duzeldiyse sıkıntı olmaz uzmandan alırsınız surucu olur raporunu. Devam ediyorsa taniniz EHLİYET ALMANIZA MANI DEGILSE problem olmaz uzman hekimden alırsınız surucu olur raporunu. Yani her raporu olan sürücü olamaz diye bisey yok rahatsızlığınız araç kullanmanıza mani değilse alırsınız surucu olur raporunu.

Aile hekimi sizi hastaneye sevk ettiyse eğer bu sevk yazısını ozel hastane görebilir mi ve bundan dolayı surucu olur raporunu mecburen devlet hastanesinden mi almanız gerekiyor işte onu bilemiyorum.

teşekkür ediyorum cevaplarınız için sanırım özel hastaneye sormak en doğrusu olacak

@motorcu2002,

İl sağlığı arayıp engelli raporlarına itiraz birimine bağlanıp danisabilirsiniz. Onlarda bu konuda bilgililer. Çünkü böyle geçmişte rapor alıp ehliyet alırken karşısına çıkan kişiler genelde oraya itiraz için gittiklerinden onlar konuya hakimler.

Üst Alt