Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğumun ismini kısaltmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerek? [Hukuk]

celik

Aktif Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben 3 aralık dünya engelliler günün de 2 yaşına girecek oğlumun adını değiştirmek istiyorum. daha doğrusu kısaltmak istiyorum.
şimdi ki adı "Mert Mir Bedirhan" ama bu isim iler ki zaman da, uzunluğu sebebi ile başı bela olcak korkusuyla biraz da olsa kısaltmak istiyorum.
onun için annesi ile "Mert Bedirhan" a karar verdik.

şimdi benim izlemem gereken yolu gösterirseniz sevinirim. nereye - nasıl - avukat - ne kadar ücret gider ..

teşekkürler...

Arkadaşım, bağlı bulunduğunuz il veya ilçe'deki en yakın adliyedenin Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açmanız gerekiyor. Basit bir dava olduğu için benim size tavsiyem, davanızı siz açın ve siz takip edin.

ben aylar önce sorunsuz, kolay bir dava için 1000 tl verdim....takip edecek kadar vaktiniz varsa avukat tutmayabilirsiniz..ama avukat tutmak bana göre her zaman bir avantaj...

Avukat tutmaya gerek olacağını sanmam. Adını değiştirmek istemeni haklı bir gerekçeye dayandırıp, Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açman gerek. 30 tl masrafın olur sanırım

Örnek dilekçe:

... ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
SAYIN HAKİMLİĞİ’NE​

... /.../...​

DAVACI:​
DAVALI: Nüfus İdaresini Temsilen Hazine-i Maliye
DAVA: İsim Değişikliği

OLAYLAR:
1. Çocuğumun gerçek ve günlük kullanımdaki adı ".........." olduğu halde, nüfus kaydına "........" olarak yazılmıştır.
2- Nüfus kaydındaki adı çok uzun olduğu için kimse tarafından anımsanmamakta ve seslendirilmemektedir. Çocuğumu herkes ... olarak tanımakta ve o şekilde seslenmektedir.
3. Bu durum, gerçek adıyla nüfustaki adı arasındaki çelişki çocuğumu olumsuz etkilemektedir
4. Bu sebeplerle iş bu isim değişikliği davasını açma gereği hasıl olmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER: İlgili mevzuat
DELİLLER: Nüfus kaydı, tanık beyanı vs. beyyine
NETİCE-İ TALEP: Yukarıda arz edilen sebeplerle davamın kabulü ile, çocuğumun "......" olarak yazılmış bulunan adının "......." olarak değiştirilmesine karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim.

ad soyad
imza​

tc kimlik no
çocuğun tc kimlik nosu:
ikamet adresi:

Mahkemelerde dava açmak için dava harcı 30 TL. civarında, buna ek olarak tebligat masrafları ve karar harcı alıyorlar. Dava için 70-100 TL. arasında masraf ödemeniz gerekir.Saygılar.

off defnex arkadaşımız sen 1000 tl oturanboğa abi ise 30 tl den bahsediyor. arada baya bir fark var yani... peki bülent abi senin durumda takip etsem ne kadar zaman alır... hani takip etmelisin dediğine göre uzun bir zaman sürecekmiş gibi görünüyor...

teşekkürler..

bülent beyin dediği 30 tl,mahkeme masrafı....ben mahkeme masrafı olarak yanılmıyorsam 50 tl verdim...
1000 tl dediğim sırf avukat parasıydı...

Kusura bakmayın yanlış yazmışım. Davayı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açmanız gerekiyor.

anladım.
teşekkürler...

Avukatlar dava ücretini, genelde Baronun vermiş olduğu asgari ücret tarifesine göre alıyorlar. Bunun haricinde de masraf parası alıyorlar.

----------

Davanızın 2 veya 3 celsede sonuçlanacağını tahmin ediyorum. Mahkeme, ikinci celse tanıkları dinleyebilir, sonrasında ise, dava dosyasını incelemeye alarak kararını verir

isim değişikliği

ben isim değişikliği yapmak istiyorum fakat avukat masrafları hakkında bilgim yok.öğrenci olduğum için yüksek meblaları veremeyebilirim.
baro bu konuda yardımcı oluyor mu?
barodaki avukatların bu konuyla ilgileniyor olmalrı süreci yavaşlatır mı acaba?

baro da yardım eder sen kendinde dava açabilirsin ,yeni bir isim için şahit gerekir en kolayı yeni ismi ikinci isim olarak alır birinci ismi kullanmazsın sevgiler.

İsim Kısaltması

merhaba arkadaşlar;

hemen hemen 1 yıl önce sizlerden dilekçe öreneği istemiştim. (isim kısaltmak için). http://www.engelliler.biz/forum/huk...iyorum-nasil-bir-yol-izlemem-gerek-hukuk.html
bugun mahkeme sonuçlandı ve oğlumun adını Mert Mİr Bedirhan dan Mert'e çevirdiler. mahkemeye ben - eşim ve bir kuzenim gittik. mahkeme sonucu bize tutanak verdiler. ben de bu tutanağı hemen kayıtlı olduğum Beyoğlu Nüfus Müdürlüğüne götürdüm. Ama Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü
-bunun kaydı yok 10 gün falan filan geçmesi gerekiyor, takibini istersen adliyeye telefon açarak ta öğrenebilirsiniz dedi.

bu ne demek oluyor. yani işlemlere daha başlanmadı mı demek isteniyor. bende sizlerle paylaşıyım dedim.

teşekkürler..

Gözünüzaydın. Mahkeme kararı gazete ilanı ile ilan olunacak. Sonrasında ise, gazetede yayınlanmış olan ilan, Nufüs İl Müdürlüğü'ne götürülecek ve çocuğunuzun yeni adı Nufüs İl Müdürlüğünde kaydolunacak.

dün sözcü gazetesin de yayınlanan "isim değişikliği ilanım" ı da Beyoğlu Adliyesi'ne götürdüm.
bu sefer 15 gün sonra eşin ile birlikte imzalamaya geleceksiniz dediler..

MASRAF
diekçe - 20 tl
adliye de ki giden masraflar - 45 tl
ilan yazısı - 127 tl

şimdilik bu kadar. gerekçelerim çok olduğu için hemen kabul edildiğini öğrendim.

teşekkürler..

ilan yazısına çok para vermişsin kardeş
başka ucuz gazete bulamadın mı?

Beyoğlu Adliyesi beni oraya yönlendirdi :))

Benim kızımın ismi irem,ama zeynep olmasını istiyoruz.İrem pekte dine uygun değilmiş sonradan öğrendik.Acaba nsıl bir bahane uydurabilirim..

çelik
bi kişinin ismi uzun diye hepsini bi arada kullanmak zorunda değil ki benim yegenimin ismide yiğit nuri herkes genelde yiğit diye sesleniyor sende söle yap kucucuk bi çocuga bedirhan ismi agır gelir mert daha hos geliyo kulaga mert diye seslenin

Avukat tutmanıza gerek yok. Bağlı bulunduğunun ilçenin adliyesindeki Asliye Hukuk Mahkemesine başvuracaksınız. Adliyenin karşısında, yanında mutlaka arzuhalciler vardır. Onlara durumu anlatın 20-30 tlye bir dilekçe yazacak size. Masrafında 50 tlyi geçeceğini sanmıyorum.

oglumun orhan ali olan isminden orhan ı sildirmek istedim dava açtım ve yaklaşık 50 tl masrafı vardı fakat hakim gerekçeyi yeterli bulmadığından beni biraz ararladıktan sonra hayır silemezsin dedi istemiyosan kullanma ama öle kalsın dedi onun gerekçeside orhan ismini sevmesiymiş ilğinç ama sonuçta hakimin dediği oldu ve sildiremedik sildirmektende vaz geçtik

davayı kazandığınızı yazmışınız..sebepler olarak neler sundunuz?çocuğumun 3 ismi var..dava açmak istiyoruz ama sebep çok önemli diyolar..

Üst Alt