merhaba hepinize cok tesekkürederim insallah bizde bu süreci atlatacagiz
size biraz gelismelerden bahsedeyim
persembe günü aglaya aglaya hstaneye gittik aklimdan binbir düsünce geciyordu ogluma iyilikmi yapiyoruz kötülükmü yapiyoruz bunun sonu ne olacak neseli sarkilarda bile arabanin icinde agladim neyse hastaneye daha evvel gitmistik ama yatilacak bölümlere hic girmemistik sadece muayene amacli asagilarda dolanmistik 8,30da oradaydik ve 1. kata cikmamiz söylendi
karsimiza hastane degil sanki cocuk yuvasi cikti hemsireler bizi karsiladi ve salon gibi bir yerde oturduk odamiz ayarlanmasini bekliyoruz o sirada 18 yasinda bir genc kiz geldi ninesi ile birlikte o hastaneyi cok iyi biliyormus ayagindan defalarca ameliyat olmus hemen hemen her sene biraz daha yürümesini düzeltmek icin orada kaliyormus biraz onlarla sohbet ettikten sonra yanimiza okul ögretmeni geldi yaklasik 6-7 ögretmen orada olan ve uzun süre kalan cocuklarin derslerinden ayri kalmamalari icin orada egitimlerine devam ediyorlarmis ama okullar tatile girdigi icin bizimde cocugumuz özürlü oldugundan ne tür oyunlari sevdigini oyuncak olarak nelerden hoslandigini sordular onlari hazirlayacaklarmis icim rahatliyormu ne
o islemde bittikten sonra ben biraz kalacagimiz kati dolasmaya basladim birde baktimki bizim kalacagimiz kattaki bütün hastalar özürlü hemsirelerin hepsi o is icin egitilmisler kimi altlarini temizliyor kimi yemeklerini yediriyor iyice sasirdim biraz daha rahatladim onlari görünce,neyse öglen olmaya yakin bize odamiz gösterildi odada sadece bize ait iki yatak bir telefon bir tv heryere asilmis oyuncaklar sanki dedimya yuvaya girdik hemen odamiza yerlestik
arkadan o bölüme bakan dr geldi ve bize bilgiler vermeye basladi 1 hafta boyunca kemikleri yumusatmak adina jimlastik yapacaklarini ameliyatin risklerini ama herseyin daha iyi olacagini nasil bir ameliyat oldugunu bizim anlayacagimiz bir dille anlatti daha sonrada asil oglumu ameliyat edecek profosörün gelecegini suan ameliyatta oldugunu söyledi.aklimiza takilan seyleri sormamiz icin beklerken benim aklima bu sitede seyrettigim daha sonrada youtube de 56 dakikalik skolyoz ameliyatinin en ince detayini seyreden ben dr a direk o kadar hirpalamaya o kadar cekistirmeye o kemikleri nasil kirmadan ameliyati tamamliyorsunuz dedim oda omuriligin cok esnek oldugunu kirilmayacagini anlatti ama seyrettigimizide duyunca hafif tebessüm edip nerde seyrettigimizi sordu onuda yolcu ettikten sonra yemek listesini yazmak icin bir bayan geldi ne sevdigimizi oglumun nasil yemek yedigini ezmemi yoksa kati yiyecekler yiyip yiyemedigini sordu o islerde bittikten sonra öglen yemeklerimiz geldi bir güzel karnini doyuduk oglumun bu arada bir mutlu bir mutlu sanki tatile gelmisikte otel odasindayiz o arada yan odanin kapisi acikti hemsire oradaki cocuga seve seve yemek veriyordu yanlarina gittim gördügüm manzaradan sonra allahima binlerce kere dua ettim orada yatan stefan isimli 26 yasinda ama benim oglumdan daha kücük görünen düynyalar güzeli bir cocuk hic birseyden anlamiyor ayaklari kollari iki parmagim kadar kalinlikta,ayaklari disari bakiyor, alciya almislar ayaklarini ve tek kolunu. tek elinede bir havlu gecirmisler ve bantlamislar sürekli o havluyu isiriyor dedim canimi aciyor neden sürekli elini isiriyor meger o öyle sürekli isirirmis elini neyse hemsire gittigide basina gittim ona ninni söyledim elini isirmayi birakti türkce ninni galiba tuaf geldi ve beni dinlemeye basladi
o bakiyor ben agliyorum allahim neler var hayatta yasamak icin nasil direniyor görseniz
halbuki bakista sadece onu ayakta tutan zor zahmet aldigi nefesinden baska hicbir sey yok neyse ogün onu hic yanliz birakmadim sürekli gidip biseyler anlattim ona, aksama dogru prof odaya girdi bize hastanemize hosgeldiniz umarim memnun kalacaksiniz dedi ve oda öglenki doktor gibi bilgileri verdikten sonra gitti ve bir günümüz böylece gecti aksam yemegini verdikten sonra oglumuzu uyuttuk ve oradan ayrildik ertesi sabah esim saat 7de yine hastaneye gitti ve suan oglumun yaninda biraz evvel telefonla konustuk ormanda geziniyorlarmis baska yapacak isleri kalmamis keyif yaptiklarini söyledi icim cok rahatladi simdi bu pazartesinden itibaren jimlastikleri baslayacak onun arkasindanda öbür hafta pazartesi ameliyata alinacak insallah hersey yolunda gider bizde sizler gibi bu isi geride birakiriz
galiba cok uzun oldu yazim kusuruma bakmayin hepinize tekrar cok tesekkürederim insallah hepiniz en saglikli sekilde hayatinizi sürdürürsünüz
saygilarimla