Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğum adına alacağım minibüsü H sınıfı ehliyetimle kullanabilir miyim?

Bedirhan33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar benim sorunumun nasıl çözülecek acaba ;

Kendim %40 Engelliyim sağ ayak ampute. Kendimin 1.6 ÖTV muafiyeti bulunan aracım var. Çocuğum ise 4 yaşında %100 engeli. Çocuğumla seyahet etmek için Transporter almayı düşünüyorum. Konu ile ilgili sorularım şunlar ;

1- Çocuğum adına %100 engelli olduğu için 2500 cc ye kadar ÖTV ve MTV muafiyetli aracımı alabilir miyim ? Yaş sınırlaması var mı ?
2- H ehliyeti ile ben bu aracı nasıl kullanabilirim ?
3- Kendi aracım ve çocuğumun aracı MTV den aynı anda muaf olabilir mi?

1- Evet, alabilirsiniz

2- Bu soru çok kazık :) Kesin hüküm içeren cevabı kimse veremez. Yerinizde olsam konuyu Ankara Vergi Dairesine yazılı dilekçe ile sorar ve resmi görüş (mukteza) isterim.
Konu ile ilgili paradoks şurada:
a- H sınıfı sürücü belgenizle özel donanım taktırdığınıza 1600 cc'ye kadar otomobil ve/veya 2500 cc'ye kadar minibüs kullanabilirsiniz. Ama araç şahsınıza ait olmak zorunda!
b- Bir baba olarak %90 ve üzerinde sakatlığı olan çocuğunuz adına araç alma ve kullanma hakkına sahipsiniz. Ama araç çocuğunuzun üstüne olmak zorunda!
Tavuk mu yumrtadan, yumurta mı tavuktan! :)

3- Evet, her iki araç da MTV'den muaf olur.

Üst Alt