Bu alet ilk bakışta koklear implanta benziyor ama değil. Kafatasına kulak arkasına bir vida (abutment) takılıyor. Cihaz buna takılıyor ve kemik yolu ile duyma sağlıyor.
Eşim daha önce analog cihaz kullanıyordu, Yılbaşından beri digital cihaz kullanıyor. Şimdi bu BAHA öneriliyor.
Digital cihazdan rahatsız. Çünkü kulak kanalını tıkıyor ve sürekli terleme, sıkıntı. BAHA'da ise bu olmayacak ama abutment'in bakımı ondan daha mı zor bilmiyoruz.
Analog cihaz varken cep telefonuyla konuşamazdı, digital ile konuşabiliyor. BAHA ile cep telefonu kullanabilecek mi bilmiyorum.
Abutment takılması sorun mu? Kafatasında bir vida olması bir sorun mu?
Digital cihazdan daha iyi olacak derken daha kötü bir şey olmasın?
Gerçek şu ki, BAHA'nın sesi digital cihazdan daha iyi gibi.
Tamamen kararsız kaldık. Kötü ve dönüşü olmayan bir şey yapmayalım?
Zira satıcı (çok iyi para kazanacağı için olabilir) şiddetle bunu öneriyor. Eşimin sağlığını ya da rahatını düşüneceklerini pek sanmıyorum.
Görüşleriniz nelerdir bu konuda?
Eşim daha önce analog cihaz kullanıyordu, Yılbaşından beri digital cihaz kullanıyor. Şimdi bu BAHA öneriliyor.
Digital cihazdan rahatsız. Çünkü kulak kanalını tıkıyor ve sürekli terleme, sıkıntı. BAHA'da ise bu olmayacak ama abutment'in bakımı ondan daha mı zor bilmiyoruz.
Analog cihaz varken cep telefonuyla konuşamazdı, digital ile konuşabiliyor. BAHA ile cep telefonu kullanabilecek mi bilmiyorum.
Abutment takılması sorun mu? Kafatasında bir vida olması bir sorun mu?
Digital cihazdan daha iyi olacak derken daha kötü bir şey olmasın?
Gerçek şu ki, BAHA'nın sesi digital cihazdan daha iyi gibi.
Tamamen kararsız kaldık. Kötü ve dönüşü olmayan bir şey yapmayalım?
Zira satıcı (çok iyi para kazanacağı için olabilir) şiddetle bunu öneriyor. Eşimin sağlığını ya da rahatını düşüneceklerini pek sanmıyorum.
Görüşleriniz nelerdir bu konuda?