Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cinsel hayattaki aksamanın insan psikoloji üzerindeki etkisi..?

Danışan

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Yalnızlık dolayı insanın cinsel hayatı da değişiyor, ister istemez. Psikolojisi de etkileniyor. Siz ne düşünüyor sunuz?

Konu yanlış yere açılmış olabilir. Özür dilerim, konu başlığı cinsel hayatın bozukluğun, insanı psikolojisini nasıl bozduğuna dair konu açmak istemiştim

ben hiç evlenmedim, cinsel hayat hakkında pek bir fikrim yok ama sizi temin ederim cinsel yoksunluk evli insanların (ya da bahsi geçen eylemi çok sık gerçekleştirenlerin) bu hayatta psikolojilerini bozabilecek son şeydir. benim gözlemlemelerim bu yönde.
şuan psikolojiyi bozabilecek tek şey geçim endişesi : ) öyle ki maddi yetersizlik nedeniyle etrafımız boşanan çiftlerle dolu.
o yüzden ona çok takılmayın derim.

ben bu konunun altında nedense kendimi belgesel çekmeye gelen natıyşınıl coğrafyacılara ok sıkan aborjin kabile üyesi gibi hissettim .d

bundan mütevellit buradan tüydüm

Ben de hiç evlenmedim ama cinsellik konusunda epey fikrim var. :) Size tavsiyem imkan buldukça bol bol sevişin, inanın ne stres kalır ne de başka bir dert. İnsanın içinde biriken fazla enerjiyi bir şekilde atması lazım, bunun da en sağlıklı yolu iyi bir sekstir.

Cinsellik elbette insan için önemli bir konu. Ama bunun psikolojimizi bozmasını ve hatta delirmemizi gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bu, bence biraz fazla abartı olur. Çünkü bu ihtiyacı telafi etmenin pek çok yolu var.

cinsellik yemek içmek gibi bir ihtiyaçtır. Bilimsel olarak sevişmeyen insanlarda ciddi ağrılar ortaya çıktıgı açıklanmaktadır. Tabi bu devirde evlilik ile bu ihtiyacın karşılanması büyük önem taşıyor. Ama seks ihtiyaç değildir ya da olmasa da olur demek yanlış olur. Devrimizde binlerce çiftin ilişkisi eksik cinsellik yüzünden oluyor. Dinimiz kadına boşanma hkkı vermez. Fakat iki konu ayrılmıştır. Evin geçiminin sağlanması ve kadının cinselliğini karşılaması eğer bunlar olmaz ise kadının boşanmaya hakkı vardır. Mastürbasyon günahtır bu nedenle mastürbasyonun seksin yerine geçmesi gibi bir şey söz konusu değildir.

Delirme noktasına gelmemeliyiz tabi :) ama insanı etkilediği de bir gerçektir.

Her şey nefs ile ile başlar, haddi aşmak ile devam eder.
Fitne yayan azgın bir eş mi ?
Kainatın kurallarına uyan bir eş mi ?
Konuyu buradan ele almak gerekir.
Yer yüzünde ne tat ne lezzetler var ki kimisi ekşi kimi tatlı bir kısmı acı, bal bunlardan bir tanesi arı öleceğini bile bile eşi ile birlikte olur ve ölür.
Kainatın devamı için birleşme önemli konudur haddi aşmamak kaydı ile.
Sapkın bir erkek ile orantısız bir ilişki ne kadar olumsuz ise, kurallara uygun düşmeyen bir ilişki de olanak dahilinde değildir.
Dinen her ne kadar kadına 2 hak harici boşanma hakkı tanınmamış ise de bu dinen tartışma üzerinde olan konudur şöyle ki : Haddi aşan insan doğasına aykırı teklifler sunan bir erkek eş ile yaşam sürmeyeceği gibi, kadının ihtiyacını usulüne göre yerine getirmeyen erkek ile de bu mümkün değildir.
Kadına gelince erkeği her zaman olanakları dahilinde ilişkiye yönlendirmelidir. ( Özel günleri hariç )
Psikolojik açıdan ise : Geçim şartları veya sağlık sorunları yok ise bir problem olmaz, yalnızlık psikolojik yıkımdır bunun telafisi ise iyi bir evlilik ve eşin ile sevişme beraber olma bununla birlikte oluşacak tüm hayat şartları kapsamında el ele vererek beraber çözüme kavuşturma.
Erkek isteyip te ret eden kadına melekler sabaha kadar lanet okur.
Haddi aşan erkeğe de yine melekler sabaha kadar lanet okur.
Kainatın varlığı açısından tüm canlılarda olduğu gibi insanlarda beraberlik düzenine haizdir.

O günah bu günah en iyisi kes kurtul .:p

Melekler cinsel hayatımızı bu şekilde dikizliyorsa zaten meleğe de güvenmemek lazım .:D

Hâlbuki melekler kanatsızdı😁 ya azrailde karışsaydı günahlara 🙂

adelete sistem rumuzlu arkadaş her şeyi nasıl bu kadar net olarak söyleyebiliyorsun ayrıca her azgın eş fitne yaydığını nerden biliyorsun ayrıca bu kainatın kuralları nedir bunlar senin fikirlerindir kabul etmesem bile saygı duyarım ancak bunları uyulması gereken kanunlarmış gibi söylemeni kabul edemem ( yukardaki ilk cümle hariç ) cinsellikte kurallar vardır toplum kuralları inancın varsa dini kurallar bunlara uyman gerekirmi evet bu kurallara ışığnda kendini o kadar kasmana gerek kalmadan cinselliği çok rahat yaşayamak gerek

sokrates

BİLMEDİN çok konu var kardeşim o yüzden araştırman bilmen gerek öğrenmen senin faydana burda bilmeden birşeye laf etmemen gerek birincisi kardeşim özel durumlarda yani sex gibi durumlarda melek senin yanından ayrılır taki düzelene kadar yanına gelmez o esnada o konu sex yada mastırbasyon gibi durumlarda yanında olmaz .

yesil_izmit

birincisi arkadaşımız din bilgisi üzerinden konuyu özeltemiş dedinize göre bildinize göre mastırbasyon yapmak günah peki bu insan hic bir şey yapmadan nasıl icindeki enerjiyi bırakıcak kendisini rahatlatıcak ozaman evli isen sorun yok mastırbasyon yapmak günah dedine göre evli olmadın birisinlede ilişkiye girmekte günah buna katılırım ama mastırbasyon yapmak bana göre günah değil kendi bilgime dayanarak söledim bunu ve misal örnek olarak ozaman günahsa hic bir şekilde el deymeden herşeyin kendilinden olmasını bekmek gerek oda kolay olmaz ve uyurkende mesela uzun süre yapmadında rüyalanırsın yani cunup olursun gece uyurken o yuzden belli bir dönemde bu içten geldinde yapmak bana göre günah değildir sana göre günahtır birşey diyememe senin düşünden çünki bekar birisi kalkıp gayri meşru yollardan bi yola girmemeli eşin varsa iyi yoksa öle beklemekte olmaz o manada yapmak günah olmaz evlilik dışı işilki günahtır ama bekar bir bayanın erken mastırbasyon yapması normaldir yoksa icerdeki vücuttaki enrjiyi atmadında buda insani gerer ve yalnış fikir ve ters yollara iter .

karapanter

Fitne yayan eş iddiasını ileri sürerken ah bilemezdi ALDATAN BİR EŞ olduğunu, vatandaş ne bilsin Fitne yayan - Aldatan eş olduğunu bilse hiç yukarıda ki cümleleri yazar mıydı.
Yukarıda izah ettiğim hususlar baki kalmak kaydı ile.
Evliliğin bir düzeni olduğu gibi beraberliğin de bir düzeni vardır.
Cevaplarıma bu kadarı ile yetiniyorum.

Düşünce özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, düşünce özgürlüğü...

aykut35

Melek diye bir şey olsa bile ki yok hangi durumda nerede olduğunun kanıtını bana gösterir misin madem bu kadar bilgilisin ve bu kadar emin konuşabiliyorsun .
@GeorgeOrwell evet düşünce özgürlüğü beğenemedin mi ?

sokrates kardeşim yazdın cümlenden senin cc ALLAH`a ve meleklere inanmadın cümlesi cıkıyor bu dedimide bir okuyan ve ilim kuran bitirmiş abimiz söledi cümlelere dayanarak şuan kendisi imam . senin inancın yok olmuşsa sana ne sölesem sana boş gelir hayat senin hayatın sen cc ALLAH`ın sözlerine innamıyorsan bir kula senden inanmanı bekleyemem .

sokrates olmuşsun ama kafana birşey sokamamışsın birşeyi .

@aykut35 laf sokmasanız olmaz tabii egonuzu nasıl tatmin edeceksiniz değil mi ? sokrates olmak için müslüman olmaya gerek yok sen rahal ol ben memnunum halimden .

neyse kardeşim kusura bakma seni kırmak için sölemedim sadece senin söledine göre fikir yazdım benim için problem yok herkezin hayatı kendine kırmak gibi bir niyetim yok konu bana göre kapandı kendine iyi bak.

cardinals

güzel ve doğru tespit .... bende bekarım ...elimizle nikahlandık tüm bekar arkadaşlar gibi....
öyleki artık geceleri 3 yastıkla yatar oldum şerefsizim... bekarlık sultanlık diyorlar değil mi bekarlık rezillik evlilik güzel birşey ...

*Sevgili*

Fikrinize saygı duymakla birlikte katılmadığımı belirtmek isterim. Eğer sağlığınız yerindeyse yanı cinsel açıdan bütün istekleriniz arzularınız ve bütün fonksiyonlarınız çalışır durumdaysa bence bir partnerle hiç ilişkiye girmemiş bir insanın, ilişkiye giren bunu yaşayan insanla arasında baya psikolojik ve karşı cinse yaklaşımında farklılıklar olduğunu düşünüyorum..
Bunu gidermenin bir çok yolu var demişsiniz de ben bunun bir partner eşiliğinde olmadığı halde kendi kendine her zaman yapılan o durumun çok zevkli ve tatmin edici olacağını düşünmüyorum.
Son olarak da şunu söylemek istiyorum cinselliği yaşayabilecek her insan bunu yaşamasını canı gönülden isterim çünkü karşınızda bir partner varsa cinsellik (seks) harika bir duygu.

Sokrates rumuzlu arkadaş göremediklerini yok sayman ilginç gelmedi bana göre bir kaçış gibi geldi gözünle her şeyi görebiliyorsan ne mutlu sana ....... ancak bilirsinki her şeyi göremezsin peki göremediklerin ancak var olan şeyleri nasıl kabul edersin mantık gibi duygular gibi sevgi gibi vs.

@karapanter kaçış mı neyden kaçacağım ki monoton bir hayatı olan sıradan bir insanım tabii halime şükür bunu şikayet olsun diye yazmadım gırtlağına kadar günaha bulaşmış olsam hadi neyse sanki inanan ya da inandığını söyleyen herkes çok mu sütten çıkmış ak kaşık kimsenin bir şeyden kaçtığı yok sizin inanmanıza da bir sürü sebep sayılabilir o zaman ama hiç gereği yok isteyen istediğine inansın sevgi nefret duygular ne varsa artık bunların hepsi beyinle alakalı .

Konuyu açan arkadaşın gördüğüm kadarı ile ortopedik bi engelli yok
Ben omurilik felci ve evli birisi olarak yanıtlayayım evlilik öncesinde de aktif sayılacak bi cinsel yaşantım vardı
bizim gibi hisleri sıkıntılı kişiler için birliktelikten ziyade ruhen doyum bi haz gerekiyor
belki çoğu saçma bulacak ama ruhların birleşmesi gerekiyor çünkü fiziksel olarak his kaybınız ve orgazm olamama durumunuz varsa birlikte olmak çokta matah bişey değil o yüzden cinselliği kendimiz halledecek durumumuz yok çok sıkıntılı olan durum benim gibi olan engelli dostlarımdır kanımca

inanıp inanmamak senin tercihin bunu sorgulamak bana düşmez ayrıca dediğin gibi kimse günahsız değildir. İnanmamıza sebep derken anlamadım yani sadece sunu belirtmek için yazdım gözünle göremediklerine de inan çünkü her şeyi görmemiz mümkün değil

@karapanter meselenin gözle görüp görmemeyle alakası yok görmüyorum öyleyse yok diye bir şey yok ama görmesekte var diye de bir şey yok bilinmezlik var gerisi tahmin ya da inanç bu da kişiyi bağlar .

Katılmıyorum. Bazı durumlarda bu ihtiyacı telafi edemiyor insan. Bi noktada psikolojiyi ve duyguları etkilemeye başlıyor. Kendi açımdan söylebilirim ki hayatımı etkiliyor olumlu-olumsuz anlamda.

@*Sevgili*

[FONT='inherit']''ABD de 17 bin 744 kişi üzerinde yapılan bir çalışmada, erkeklerin yüzde 15.2 si ve kadınların yüzde 26.7si geçen yıl seks yapmadığını; erkeklerin yüzde 8.7si ve kadınların %17.5i 5 yıl veya daha fazla zamandır seks yapmadığını belirtti.[/FONT]
[FONT='inherit']Araştırmada, seks yapmayanlar, cinsel açıdan aktif olanlara çok benzer mutluluk seviyeleri bildirdi.''

İnsanlar herhangi bir sağlık sorunu sebebiyle olsun, karşı cinsten bir arkadaşı olmamasından olsun, cinsel birliktelik yaşayamıyor olabilirler. Bilimsel olarak bakıldığında insanlar cinsel ilişkiye girmeden de yaşayabiliyorlar. Cinsel ilişki 'hayati' bir olgu değil yani. Bu yüzden ilk okuduğum başlık ''psikolojimiz bozulur mu? delirir miyiz'' cümleleri bana çok abartılı geldi. İnsan en basitinden kendine bir cinsel partner bulabilir, bulamıyorsa bu enerjisini başka konulara kaydırabilir, dikkatini farklı alanlarda yoğunlaştırabilir. [/FONT]

Engellilerin cinsel hayatları konusunda yapılan eski bir röportajı hatırlıyorum. Sanırım sabah gazetesinde yayınlanmıştı. Konuyu meraktan mı soruyorsun yoksa yaptığın bir çalışma mı var Danışan ?

aykut35

Selamlar,

kendi bildiğimce açıklama yapayım. Sonucta dini bir konu için fetva hatlarından bilgi almak daha dogru olur. Mastürbasyon gunahtır fakat sizi zinaya düşerecek bir duruma düşme durumunda günah olmaktan cıkar. Dediğiniz gibi evli değilseniz vucudun ihtiyacını bir şekilde gidermek gerekir. Fakat mastürbasyon zinaya düşmeyecek kadar izin verilmiştir. Yani her gün zinaya düşme riski olduğunuzu düşünüyorsanız her gün yaparsınız fakat bu işi keyfi yapmak gunahtır. Burada herkesin kendi tatmin noktasını belirlemesi gerekiyor. Kimisi için haftada bir mastürbasyon zinaya düşmesini engelliler kimisi için ayda bir yapmak kafidir.
Dediğim gibi yine fetva hatlarından bilgi almak en doprusu olacaktır

Cevap dısında genel olarak fikirlerimi paylaşayım. Daha once iki evililik yaptım. Konu hakkında biraz bilgim var diyebilrim sanırım. Arkadaşlar ister engelli olun ister engelsiz cinsellik hayatın gerçeğidir. Tabi sadece cinsellikte değil sevmek aşık olmak birinin size değer vermesi ya da birine değer vermeniz hayatı güzelleştirir. Biz engelliler duygusal olarak ta eksik yaşamaya mahkum durumdayız. Bunda bir hayır vardır demekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Benim engelim gözlerimden bu nedenle dısarıdan bakıldıgında engelsiz bir görüntüm var. Tabi engelim duygusal ve cinsel olarak bana zarar vermese de hayatta zorluklarını cekiyorum.

Artık evliliklerde ve ilişkilerde duyguları ön plana almıyor. Üzülerek yazıyorum ama maddiyat her şeyin başı olmuş durumda. Bir arkadaşım yeni evlendi. Maddi durumuda iyi - dedimki eğer asgari ücretle calıssaydın ya da işsiz olsaydın evlenebilir miydin ? yok asla olmazdı bunu biliyorum dedi.

Herkes mutlu bir yuvam olsun ister. Ama kendine değer veren ve öncelikle sizin kişiliğini ön plana koyan bir eş bulmak bu zamanda çok zor. İnşallah herkes gönlünün prensini/prensesini bulur ne diyelim :)

[FONT=sans-serif]Selamlar,[/FONT]

yesil_izmit[FONT=sans-serif]

sölemek istedim herşeyin fazlası zarardır o yüzden mastırbasyon yapmakta zararlıdır
herşeyin tadında ve yerinde olması güzeldir
ALLAH herşeyin bir ölcüsünü vermiştir onuda aşarsa insan kendinde zararı olur her daim o yüzden yerine göre yapmak iyidir evli olmayan birisi yada kız arkadaşın patnerin onuda kendi cıkarları icin insan yaparda oda günah
konu nerden nereye gidiyor kısaca kardeşim evli değilse bir insan başka birisinle yapmak iyi degildir sonuclarınada katlanır insan [/FONT]

Üst Alt