Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çift taraflı kalça çıkığında tek taraflı protez takılmasının zararları var mıdır?

banu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb. çift taraflı doğuştan kalça çıkığım var. 25/04/2011 de sağ bacağıma protez takıldı. (hatta takıldı düştüm tekrar takıldı) bu zorlu dönemden sonra şu an iki koltuk değneği ile yürüyebiliyorum. ama çok çok iyi olaacağını hissediyorum. şu an bacağım protez takılmayandan 3 cm kadar kısa. sorum şu: öbür bacağıma protez takılmazsa, bu şimdi yeni takılan protezimin ömrünü kısaltır mı? sonuçta arada 3-4 cm fark var. bazıları ne kadar geç o kadar iyi diyor bazıları ne beklicem taktır gitsin diyor. açıkcası çok kararsız kaldım. dr um 1 yıl sonra gel dedi asistanı 3 ay sonra dedi fizik tedavicim hiç yaptırma dedi. bu halde kalırsam bel ağrısı çekicem kesin kıslıktan dolayı. olursam hayatım hep tedirginlik içinde geçicek protezden dolayı. ne yapacağımı bilmiyorum tecrübesi olan varsa yazarsa çok mutlu olurum....

Bu konuda Banu hanıma fikir verebilecek olan var mı?

Evet arkadaşlar bende cevaplarınızı büyük bir merakla bekliyorum.Bende de çift taraflı kalça çıkıklığı vardı.8 şubatta sol kalçama protez takıldı.İleride sağ kalçamada takılacak.Çok şükür bende bacak uzunluğu dengelendi.O bel ağrıları geçti.Lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar acil cevaplasınlar.

Nekadar geç okadar iyi ama ağrılar ve bacaktaki kısalık hayatını zorlaştırıyorsa yaptırman gerekir bende 32 yaşında taktırdım ikisinede banadabekle dediler ama ağrılara dayanamıyordum ve çok zor yürüyebiliyordum şimdi çok iyiyim.

Üst Alt