Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cezam temyizden ne zaman ve nasıl gelir? [Hukuk]

basari

Aktif Üye
Konular
193
Reaksiyonlar
4
evet benim 12.02.2015 günü mahkemem sonuçlanmıştı 6 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası almıştım öldürmeye teşebbüs suçundan internetten baktık 15.04.2015 günü yargıtay savcılığına dosya gitmiş fakat hangi ceza dairesine gittiği yazmıo telle sorduk 6 ay 1 yıl ankaranın balattaki yargıtayında bekler dediler sonrada ilgili ceza dairesine gider ordadada yine 6 ay 1 yıl bekler dediler sorum şu tahmini ne kadar beklerim şimdilik 1 yıl dan önce gelmesi mümkün gözükmüo artı 6 yılın üzerindeki cezalar onaylanırsa yakalama kararı çıkıo die duydum yani davetiye gelme olayı yokmuş benim açık hakkım dolmuş çünkü 20 ay yatmışlığım var bundan evet ortalama ben ne kadar beklerim cezanın bozulma olasılığı nedir bunuda öğrenmek isterim bu işten anlayan hukukçu arkadaşlardan

İki seneye kadar bekleyebileceğinizi zaten kendiniz yazmışsınız .
Ceza onaylanırsa , tarafınıza tebliğ edilecek ve yatmışlığınız karşılamadığı taktirde tabiyki yakalama çıkacak .
Maalesef ,,dosyanızı görmeden , kimse buradan cezanızın bozulacağının veya onaylanacağının yorumunu yapamaz !.
"Oy Birliği" ile verilen cezalarda ,, bozulma oranı , "Oy çokluğu" ile verilen cezalara oranla daha azdır .

tuna arkadaş açıklaman için saol yakalama kararıyla direk alıolar ama davetiye gelirse onun bi süresi oluo mesala benim açık hakkım doldu bu durumda davetiye gelirse açık cezaevine gidicem yoksa önce kapalıya ordanda açığa geçcem bu durumda

adalet bakanlığından cezamla ilgili gelen cevap

evet benim bi yaralama davasında öldürmeye teşebbüsden haksız olarak verilen 6yıl 11 ay 10 gün hapis cezası için haksızlığın düzeltilmesi için yazdığım cumhurbaşkanlığı ve adalet bakanlığından bana gelen cevap yazısında yargı yetkisi mahkeme ve yargıtayda olduğu ve müdahale edilemeyeceği cevabı geldi şimdi aziz yıldırıma gelince yeniden yargılama falan yapılıo bu makamlar şimdi bu durumda eşitsizlik ilkesi oluo ben adalet istiorum bi atasözünde denildiği gibi ceza kralada köylüyede aynıdır aziz yıldırım yılda 300 trilyon kazanan biridir bense garibanım bu yüzden ben haksız yere yatıcam cezaevinde volta atıcam aziz yıldırım ve onun gibiler dışarda hava atıcaklar peki ben hakkımı nasıl alıcam ahıretimi beklicez hukukdan anlayan arkadaşlardan bu konuya yorumlarını bekliorum

Aşarı geçmiş olsun yargıtayda dosyalar 2-3 yıl arası bekliyor o şekilde karara çıkıyor.
Dosyanın bozulup bozulmayacagını yargıtayda dosyanı ınceleyen hakimlerden başka kimse bilemez.
6 yıl 11 ay cezaaldığını söylemişssin toplam 83 ay yapar bunun beşte 3 ü 55 ay yapar bunun 20 ayını yatmışsın geriye 35 ay kalıyor 12 ayda denetimli serbestlikten yararlanabilecegini farzedersek 23 ay yatarın var

dosyan yargıtayda onanırsa infaz savcılğından sana davet gelir cezanı çekmen teslim olman için 10 gün sana süre verirler savcılığa kendi rızanla gidersen ayrıca bir on gün daha sana cezaevine teslim olman için izin verirler kardeşim.

mustafa arkadaş açıklaman için saol

bide şöyle bişey duydum yargıtaydan onaylanan 6 yıldan fazla cezalarda davetiye gelmiomuş direk yakalama kararı çıkartılıomuş 6 yıldan düşük cezalarda davetiye geliomuş doğrumudur bu acaba

Yargıtaydaki ceza dosyamın bilgileri

[FONT=verdana]evet benim bi öldürmeye teşebbüs davam vardı 6 yıl 11 ay ceza almıştım dosya 15.04.2015 günü yargıtaya gitmiş durum arşiv bölümü teslim aldı yazıo yani yaklaşık 4 ay olmuş bide kırmızı yazıyla dosyanız henüz sonuçlanmamış yazıo acaba daha ne kadar sürer sonuçlanması bunun arşiv bölümünün teslim alması olayı normalmidir bide[/FONT]

Üst Alt