Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çeşitli hastalıklarla %90 oranda rapor alabilir miyiz?

galaktikos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Anneannem'e araç almak istiyoruz bu sebepten engelli raporu almayı düşünüyorum.

Yazdığım hastalıkları için %90 rapor alabilir miyiz acaba ona göre Sağlık Kurulundan randevu almak için uğraşacağım.

Hastalıklar,

2 gözde tamamen kördü 1 tanesi ameliyat ile %35-35 görecek şekilde açıldı diğeri tamamen kör.
İşitme ancak cihazla oluyor. %20lerda cihazsız.
Aort kapağı değişti ameliyatla. KRONİK İSKEMİK KALP HASTALIĞI, Koroner arter hastaligi
Arteriyel Hipertansiyon
Hiperkolesterolemi, Hiperlipidemi
Yaygin Anksiyete Bozuklugu
Muhakkak 1, 2 tane daha hastalığı vardır.

E nabızdan bulduklarım bunlar. Yaş bu arada 84

Bilen arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim. Boşu boşuna %90 alamayacaksak gitmeyelim kurula.

ötv indirimi hakkında

Selamın Aleyküm
Foruma yeni katıldım bir konuda değerli bilgilerinize ihtiyacım var.
Babama ötv indiriminden faydalanmak için %90 rapor almak için başvuru yapmayı düşünüyoruz. Babamın rahatsızlıklarını ve ilaç raporlarını aşağıda yazıyorum. Acaba bu rahatsızlıklarla rapor çıkarma ihtimalimiz nedir. Bilgi ve tecrübe sahibi olan varsa yardımlarınızı rica edeceğim
Babam baypass ameliyatı oldu 97 li yıllarda 2 damarı değişti halen de kalp ilacı kullanmaya devam ediyor.
Nefes darlığı var ilaç raporu ektedir. Sanırım yazılan hastalık KOAH hastalığı
Bu aralar bir de duyma kaybı yaşmaya başladı.
Yaşı 82
Esansiyel hipertansiyonu da var.
İLAÇ RAPORUNDA YAZANLAR :

ICD KODU VE TANI(LAR)

-Z95.9 KALP VE DAMAR İMPLAT VE GREFTİ, TANIMLANMAMIŞ
-J44.9 KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI, TANIMLANMAMIŞ

-
04.02 - Koroner arter hastaligi(I20)(I21)(I25)(Z95.1)(Z95.5-
Z95.9)
-05.02 - Kronik Obstruktif Akciger Hastaliklari(J43-J44)

Bir önceki rapora not olarak da şunu yazmışlar :

MONOTERAPİYE RAĞMEN KONTROL EDİLEMEYEN TANSİYON YÜKSEKLİĞİ MEVCUTTUR. , BETA BLOKÖR YADA KALSİYUM
KANAL BLOKÖRÜ KULLANMASINA RAĞMEN DEVAM EDEN ,KONTROL EDİLEMEYEN ANGİNA PECTORİS MEVCUTTUR. ,

Sağlık Kurulu Rapor Oranı Hakkında

Merhaba
Öncelikle sağlıklı günler dilerim.
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Babam engelli raporu almak için hastaneye başvuru yaptı. Muayeneleri falan yapıldı çarşamba günü heyete girecek sizlere sormak istediğim.
Babam daha önce baypass ameliyatı oldu ana damarlarından biri değişti ve sonrasında 1 kaç defa anjiyo ameliyatı geçirdi. Ve halen de kalp ilacı kullanır.
Ayrıca babamda Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı bulunmaktadır. Heyet için bu hafta sft testi vermiş ben yanında değildim sonucu bilmiyorum ama yanındaki akrabam testi çok kötü çıktığını nerdeyse üfleyemediğini söyledi. onun sonucu bilmiyorum ama babamın nefes darlığı kendisini ciddi anlamda kötü etkilemekte.
Göz merceği değişti daha önce
Böbreklerinde ciddi anlamda sıkıntı var doktor biran önce tedavi görmezse diyalize bağlı kalır dedi.
Gizli şeker de var ama hangi tip olduğunu bilmiyoruz

Bir kaç sıkıntısı daha var fakat hepsini tek tek yazmayayım en önemli hastalıkları bunlar Mesajın altına babamın anjiyo raporunu da ekliyorum anlayan varsa inceleyebilir.
Şu durumda %90 rapor almamız mümkün müdür sizce ?

ANJİYO AMELİYATI

EPİKRİZ RAPORU
I25.0 / I25.0
Ön Tanı : I25.0 - Aterosklerotik kardiyovasküler hastalık (B Grubu)
Kesin Tanı : I25.0 - Aterosklerotik kardiyovasküler hastalık (B Grubu)
Tanı :
GOGUS AGRISI VE NEFES DARLIGI
Şikayeti :
Yatış Tarihi : 03.10.2012 Çıkış Tarihi : 04.10.2012
SON BIRKAC GUNDUR YOL YURUKEN YANMA TARZINDA GOGUS AGRISI VE YOL YURKEN NEFES DARLIGI SIKAYETLERI OLAN
HASTA USAP NEDENİYLE KAG AMAÇLI YATIRILDI.
Öyküsü :
KB: 150/70 mmHg NB: 74/DK.
KVS: RİTMİK, APİKAL 1/6. DER SİSTOLİK ÜFÜRÜM.
SS: DİNLEMEKLE SOLUNUM SESLERİ AZALMIŞ.
BATIN: ORGANOMEGALİ YOK.
EXT: PTÖ YOK VE NABAZANLAR AÇIK.
Fizik ve Muayene Bulguları :
P700910 - Perkütan transluminal koroner anjiyoplasti ve stent, tek damar
SUT Kodu
P700830 - Selektif sağ-sol koroner anjiyografi + by-pass kontrolu
SUT Kodu
P802350 - Aorto-femoro-popliteal arteriografi
SUT Kodu
03/10/2012TARİHİNDE YAPILAN KORONER ANJİYOGRAFİ İŞLEMİ (P700.810):
LAD:MİD %100,D1 PLAKLI
CX: MİD %90
RCA: NORMAL
İMA:%20-30
LİMA-LAD:AÇIK
03.10.2012 KORONER ANJİOPLASTİ RAPOR:
CX MİD %90 DARLIK0.014 FLOPYY İLE GEÇİLDİ.1.5X15MM SPRINTER BALON İLE PREDİLATE EDİLDİ.3.5X15MM INTEGRİTY STENT
12 ATM'DE YERLEŞTİRİLDİ.TAM AÇILMA SAĞLANDI.KOMPLİKASYON GELİŞMEDİ.
HASTANIN KLATİKASYO TARZINDA BACAK AGRILARININ VE KORONER ANJIYOGRAFİ İŞLEMİNDE KATETER TELİNİN GECMEMESİ
NEDENİYLE AYNI SEANSDA 03/10/2012 TARİHİNDE PERİFERİK ANJIYOGRAFİ İŞLEMİ YAPILDI.
SAĞ EKTAZİK , TÖRTİYOZ VE YAVAŞ AKIM
SOL EKTAZİK ,PLAKLI VE YAVAŞ AKIM
TANI: KORONER ARTER HASTALIĞI
KONSEY KARARI:CX'E PCI
Tetkikler :
0 , 3 x NEVPARIN 25.000 IU/5 ML 1 FLK , 1 x %5 DEKSTROZ 500 ML SOL (POLI SETSIZ TORBA) , 2 x PAROL 500 MG 20 TB , 1
x KAPRIL 25 MG 48 TB , 1 x IZOTONIK SODYUM KLORUR 1.000 ML SOL (POLI SETSIZ TORBA) , 1 x ECOPIRIN 300 MG 30 TB ,

EPİKRİZ RAPORU

4 x NEVPARIN 25.000 IU/5 ML 1 FLK , 6 x PLANOR 75 MG 28 FTB , 1 x ULTRAVIST 370 MG 200 ML FLK , 1 x PRILOC %2
ENJEKSIYONLUK SOLUSYON ICEREN 20 ML FLK*
KORONER ANJYİOGRAFİ İŞLEMİ: LOKAL ANESTEZİ SONRASI SAĞ FEMORAL ARTER PONKSİYONU İLE 6F SÜBAPLI KANÜL
YERLEŞTİRİLDİ. 6F JL-4 VE JR-4 KATETERLER İLE ÇEŞİTLİ POZİSYONLARDA SOL VE SAĞ KORONER GÖRÜNTÜLER ALINDI., 6F
JL-4 GUİDİNG SH KATETER İLE SOL KORONER ARTERE OTURULDU CX MİD %90 DARLIK0.014 FLOPYY İLE GEÇİLDİ.1.5X15MM
SPRINTER BALON İLE PREDİLATE EDİLDİ.3.5X15MM INTEGRİTY STENT 12 ATM'DE YERLEŞTİRİLDİ.TAM AÇILMA
SAĞLANDI.KOMPLİKASYON GELİŞMEDİ.HASTAYA AYNI SEANSTA PELİFERİK İŞLEME YAPILDI.SAĞ EKTAZİK , TÖRTİYOZ VE YAVAŞ
AKIM
SOL EKTAZİK ,PLAKLI VE YAVAŞ AKIM KANAMA KONTROLÜ İLE İŞLEME SON VERİLDİ.
Tedavi / Yapılan Ameliyat
NEVPARIN 25.000 IU/5 ML 1 FLK - 3
%5 DEKSTROZ 500 ML SOL (POLI SETSIZ TORBA) - 1
PAROL 500 MG 20 TB - 2
KAPRIL 25 MG 48 TB - 1
ECOPIRIN 300 MG 30 TB - 1
ULTRAVIST 370 MG 200 ML FLK - 1
NEVPARIN 25.000 IU/5 ML 1 FLK - 4
PLANOR 75 MG 28 TB - 6
PRILOC %2 ENJEKSIYONLUK SOLUSYON ICEREN 20 ML FLK* - 1
İZOTONIK SODYUM KLORUR 1.000 ML SOL (POLIFARMA SETSIZ TORBA) - 1
ÖNERİLERDE BULUNULDU.

Babamın rapor oranı kaç olur sizce?

Herkese merhaba babam üzerinden ötv muafiyetli araba almak istiyoruz ama yüzde 90 rapor alabilirmi hesaplayamadık. Babamın sağ ayağı topuğa kadar kesildi. Yani sadece topuk kaldı.2 senedir yara tam kapanmadı sanırım yanlış operasyon yapıldı hala uğraşıyoruz dizden kesilmesi lazım diyor doktorlar ama babam kabul etmiyor ayrıca bacaklarında damar tıkanıklığı var kireçlenme. Onun dışı da 1 defa baypas oldu.kalpte onjio ve stent işlemide oldu. Bacağına stent işlemi oldu. Şeker ve kalp hastalığı da var. 1958 doğumlu. Sizce kaç oranında rapor verirler. Rapor için Babamı hastaneye götür getire için uğraştırmaya değermi. Bilgili kişilerin cevap vermesini isterim. Teşekkürler

Ötv indirimi araba alma

Selamun Aleyküm. Hayırlı geceler herkese.

Arkadaşlar annem 78 yaşında. Kalp kapağında çürüme var ve yaşı sebebi ile ameliyat olamıyor. Yolda 2 adım yürüse nefes alamıyor. Kan sulandırıcı, tansiyon, kalp hapı ve bunama hapı kullanıyor. Bunlar süresiz raporlu. Haricen astım hastası onun için de bir takım ilaçlar kullanıyor onlar da raporlu.

Kulaklarında 56- 65 db cihaz kullanıyor. Kulak zarları delik cihazsiz duyamıyor.

Yıllar önce saglık ocagında sinire iğne vurulduğu için ayak parmakları oynamıyor ve his kaybı var.

Bunlar ve yaşını ortaya koyarak sağlık raporu için hastaneye başvursam ötv indirimi ile araba alabilir miyim ?

En azından hastalıklarına bakarak fikir verirseniz çok memnun olurum. Ellerinizden öper 9 ayık minnak kızım var hem annemş hem kızımı hastane vs götürmekte zorlandığım için bir umut yazayım dedim. Şimdiden Allah razı olsun.

hiç biriniz başvurmadı mı?
başvuru yaptıysanız buraya süreç nasıl işledi?
nasıl bir yol izlediniz?
araç alabildiniz mi?
yazıp forumdan çıkmadığınızı düşünüyorum.

Bu foruma bir umut yazdım ama sanırım her yerde olduğu gibi burada da insanlar yardım etmek yerine sadece okumayı tercih ediyor. Ben her ne olursa heyete gireceğim. Sonucu burada yazarım. Gerçekten insanlığa olan inancım her geçen gün bitiyor.

Ramazan1903
Bu başlıkta sorulan sorular cevabı verilmesi zor sorular teknik ve tıp bilgisi gerektiren şeyler.
Aynı rahatsızlığa bir doktor %40 verirken diğeri %70 verebiliyor.
Yoksa bu forumda çoğunluk elinden geldiği kadar cevabı verilebilecek sorular için yardımcı olmaya çalışıyor.

ÖTV için rapor hesaplaması lütfen bilgi lazim

Merhaba annemi bugün heyete götürdüm fakat henüz bitmedi.
Şuana kadar aldığım oranlar

Kulak 38
Göz 28
Kalp kapak klas 3 : 50
Aritmi klas : 20
Klas 1: 10
Dahiliye :10
Ayakta sinir kaybı var onun içinde şehir dışında EGM çekilmek lazımmış.

Bu tabloya göre şuan yüzde kaç rapor çıkıyor yardımcı olur musunuz lütfen

Bir de çıkan sonuca göre araba alabilir miyim alamıyorsak EGM sonucuna göre fizikten kaç puan almam gerekiyor. Şimdiden Allah razı olsun

Anneniz 60 yaş üstü ise şu an %87 olur.
Fizikten %20 aldığınız takdirde %90 olarak çıkacaktır.

Anneniz 60 yaş altı ise şuan %85 olur,
Fizikten %30 almanız halinde %90 olarak çıkacaktır.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun. Bu yazıdan sonra beyin /7 verdi göğüs kaç verdiğini yazmamış. Annem de kronik astim bronşit var buhar kullanıyor. Birşey yazmıs ama anlamadım. /7 eklersek şuan %13 almam yetiyor diyebilir miyiz annem 80 yaşında. Çok umutluyuz çok istiyoruz açıkçası.

%13 yetmiyor.

Beyinden aldığın %7 nin Balthazard Formülü ile toplama etkisi yaklaşık %1

Fizikten hala en az %20 almanız gerekiyor.

Balthazard Hesaplama diye aratıp oranı kendinizde hesaplayabilirsiniz.

Merhaba, Kulak 38
Göz 28
Kalp kapak klas 3 : 50
Aritmi klas : 20
Klas 1: 10
Dahiliye :10
Beyin :7

Bu oranları söylediğiniz formule yazdığım da %93.265 çıkıyor. Göğüsün verdigi puanı bilmediğim için yazamadım.

%93 çıkmıyor tekrar hesapla istersen bir kaç farklı siteden hesapladım %88 çıkıyor.

Üst Alt