Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cep telefonumdan sürekli aranılarak rahatsız ediliyorum. Ne yapmam gerekiyor? [Hukuk]

fatma_24

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Cep telefonumdan sürekli aranılarak rahatsız ediliyorum ne yapmam gerekiyor ?

Cumhuriyet bas savcılığına dilekçe versem Aileme durum intikal etmeden , sorunum çözumlenir mi?

Yada nasıl bir yol izlemeyliyim, bana yardımcı olabilirmisiniz ?

Değerli görüşlerinizi bekliyor olacağım, şimdden tskler

Telefon numarınızı değiştirin.. En kesin ve zahmetsiz yol bu bence.. İyi tanıdığınız yakın arkadaşlarınızdan başkasına telefon numaranızı vermeyin... Ya da benim yaptığımı yapın, arasın arasın dursun meşgüle düşürün, sessize alın çalsın çalsın dursun.. Ya da açın bir kenara koyun telefonu o konuşsun konuşsun dursun...Birgün pes ediyorlar..:)

Numara değiştirme dısında yaptım herşeyi ama artık iş hakaret boyutuna geldi, ne yapacağımı bilmiyorum... Önume çıkıyor sabahları işe giderken yada akşamları ...
Sinirlerim inanılmaz yıpranmış durumda :(

Fatma, hiç dolanmadan ailenden biri ile konuş ve derhal savcıığa dilekçe ver. Bazı durumlar kendi başına başetmek için zordur. Kendini yormana gerek yok. .Süreçte hatan olmuşsa da, umursma. Kim hata yapmıyor ki? Dediğim gibi, ailenden en azıondan biri ile konuş ve savcılığa başvur. Bunun dışındaki her yol canını daha çok sıkar. Benim düşüncem budur.

Çok haklısın Bülent ama ;

Aslında hatam onunla Psikolojik sorunları olduğnu bilmeden tanışmaktı.

Bunu aileme anlatırsam hoş olmayan durumlar ile karsılaşabilirim, bu yonde çok tedirginim... :(

Değerli görüşleriniz için tesekkür ederım, çok saolun

Dediğim gibi, ben olsam ya da ailemden biri böylesi bir durumla karşılasa, yukarıda yazdığım şekliyle hareket ederdim...

telefonunuz nokıa ise eğer black list diye programı kurunca arayan numarayı engelliyebiliyorsunuz mesaj atmasını bile engelliyebiliyorsunuz.samsunglardada var arayanı engelleme özelliği. yinede size en yakın telefoncuya gidip ayrıntılı bilgi alıp engelleme programı yükletebilirsiniz .

numarayı engellese dahi başka numaralardan arar
2 yol biliyorum ben biri bir pusu kur eşek sudan gelinceye kadar dövdür :)
şaka bir yana siz en iyisi gidin savcılığa madem ailenize açmak istemiyorsunuz savcılıkta adınızın saklı kalması şartı ile şikayetinizi belirtiniz gerekli inceleme yapılır ve o kişi hakkında kamu davası açılır bu günümüzde hep böyle eğer şikayetten sonra sizi rahatsız etmeye devam ederse o zaman o eline tel alamaz çünkü içerde tel vermiyorlar :)

Ailenizle konuşun bakarsınız düşündüğünüz gibi olmaz.

2 yol biliyorum ben biri bir pusu kur eşek sudan gelinceye kadar dövdür :)

Düşünmesi bile insanın içini hafifletiyor.. Temiz bir meydan dayağı iyi giderdi.:)

Fatma hanım, Psikikolojik sorunları olan birinin sana vereceği zararlarla, ailene anlattığında çıkabilecek sorunlar arasında ciddi fark olur.. Ailenin bilmesinde fayda var. Ailenden biri bu meseleyi kaba kuvvetle çözmeye çalışır mı bilemiyorum.. Sıkıntı olabilir o zaman bu işler..

Ama madem sadece telefonla taciz yok karşınıda çıkıyor hiç düşünmeden savcılığa yap başvurunu.. Sana mesaj yazıyorsa silme onları.. Zaten o kişi senin ailenden sakladığını, bu meselede yalnız olduğunu, korktuğunu tahmin ettiği için daha bi cesur davranıyordur.. Ağaç kovuğundan çıkmadığını, sahipsiz olmadığını, korkup pısıp tacizlerine boyun eğmediğini, bi adım attığını görünce değişecektir tavrı.. Ben erkeğim bana bişi olmaz sanıyorlar, ama Sapık etiketi yapışsın bi üstüne de bakalım çıkarabilecek mi ömrü billah.. Sicili olsunda tacizden bi görsün gününü..:)

Birde merak ettiğim, psikilojik sorunlu olmakla ahlaksızlığı birbirine karıştırmamak lazım. Bu şahıs edebsizliği ele almış ahlakı, huyu suyu bozuk biri ise daha kolay bence işin.. Birde gene anlayamadığım bir konu ne sanıyor kendini bu tipler, zorla güzellik olmayacağını, tehtitle, kaba kuvvetle, ısrarla "sevilmeyeceklerini" nasıl akıl edemiyorlar..? Hepten nefret ettiriyorsun ya kendinden be mübarek adam!

Değerli görüşleriniz için çok tesekkür ederim arkadaşlar
Ailemin bilmesinin istemememin nedeni, annem babam üzülür boyle bir durumda, sürekli sorgu haline çekilecek bir durum söz konusu olucak
Özgürlük kısıtlanacak ( kişinin zarar vermesinden korkup) ... falan filan
Ben bu nedenle istemiyorum aslında...
Hoş kişiden korkmuyorum, varlığı bile rahatsız ediyor sadece, sülük gibi, iğrenç ya, erkeklerden soğudum dyebilirim. böyleleride varmış demekki aralarında
Evet bacıbey, zorla güzelik olmayacağını anlamayacak hıyarlar var afedersiniz.
Ama bakalım ben zamana bıraktım, herşeyin hayırlsı diyorum, eninde sonunda pes edeceği umudu ile, kendime teselli veriyorum...

Gerçekten O kişiden Kurtulmak istiyorsan Savcılığa vereceksın. Sonucta senın karsınada cıkıyormus sadece telefon ıle olan bır konu değil okuduğum kadar ile. Karşına çıkmasını engellemek ıstıyosan doğru savcılığa gideceksın fatma.

Fatma selam ;

Geçmiş olsun. Kadına şiddetin tavan yaptığı bugünlerde ben bu tarz olaylardan korkuyorum. Karşında sorunlu ve laf anlamaz biri varsa ; bir ileri adımda ne yapacağını bilemezsin. O nedenle Savcılığa başvurarak yardım iste. Dosyanın ve isminin gizli tutulmasını talep edebilirsin.

Evet En güzel çözüm yolu savcılığa bulunacağınız suç duyurusu. Bunun dışındaki kanunsuz yollar istenmeyen durumlar oluştuğunda sizi suçlu durumuna düşürebilir. aile bağlarınız kuvvetliyse ve aileniz size güveniyorsa ki bu çok önemli kesinlikle ailenizle paylaşmalı ve birlikte çözüm bulunulmalı .. kısıtlanacak özgürlüğünüzü düşünmeyin. siz belli bir yaşa gelmiş çalışan üreten bir insansınız. bence ailenizin ilk etapta şaşkınlık dışında aşırı tepki vereceğini düşünmüyorum.benım 19 yasında kızım var ve düşünüyorum böyle bır olayı. benle yada annesıyle paylasmasını bırlıkte cozum bulmayı isterım. kızımıda kısıtlamam tavsıyelerde bulunurum dıkkatlı olmasını soylerım belkı bır sure gıdecegı yere ben getırır gotururum bunla olagan koruma dürtüleridir..ailenızden gizli cözum yolları arar ve bunuda aılenız sonradan duyarsa ıste o zaman guven sarsıcı durum ortaya cıkar.. yınede karar sizin kalbinizi dinleyin

Anneler ve babalar ne kadar kızsalar da her zaman evlatlarının yanında olurlar.
Olabilecek daha kötü bir durum anne ve babanı daha çok üzüp kahredebilir.
Ailene anlatmak ve onlarla birlikte hareket etmek en doğrusu ve sağlıklısı.
O tür insanlık dışıların ne kadar kötü olduğunu tahmin bile edemezsiniz.
Bunları sizi korkutmak için değil daha sağlıklı harekete etmenizi sağlamak için yazdım.
Kolay gelsin.

Çok geçmiş olsun ruh hastası adam çok zamanında bize bile erkekler dadandı :) Normalde savcılık kesin çözüm telefonun dinlemeye alınıyor ve seni rahatsız eden numara bulunuyor.

fatma hanım sorunun gerçekse çok söze gerek yok 1- ailene haberdar etceksin 2- direk savcılığa rahatsız edildiğini tellerin dinleme alınmasını dilekçe ile baş vurucaksın, en kötü ailen kızar kalbini kırar ama senden geçemezler, diğer kişiye sessiz kalırsan daha çok üzerine gelecektir eninde sonunda ailenin haberi olucaktır en mantıklısı ailene bildirmen...

Şiddet yok Esen, sadece gölgem gibi takip ediliyorum, saçma sapan bir süreç içersindeyım.

Ama sanırım savcılık konusuna sıcak bakmaya başladım sizlerinde görüşleri ile...

Savcılık konusunu düşünmeye başladınsa, sana yolladığı küfürlü, hakaretli mesajları silme sakın.. İnternet aracılığı ilede yapılmış bir küfür hakaret varsa ekran görüntülerini al ve sakla. Ben senin yerinde olsam hiiiç söylemem dava açacağımı, o küfürlerine, hakaretlerine devam etsin seni sineye çekiyor zannederek, nasıl olsa sesi çıkmıyor diyerek yutuyor diyerek daha cesur hareket eder, etsin.. Etsin ki dosyayı kabarsın.. Kabarsınki içerde yatacağı sürede uzasın..:) Benim araştırmalarıma göre küfür, hakaret, taciz, tehtit gibi suçların 3 aydan 1 ya da 2 yıla kadar cezası varmış.. Bu süre daha kısa ya da daha uzunda olabilirmiş..

Valla bence 1 gün bile yatsa yeter önemli olan o kişiyi sabıkalı yapmak, hemde taciz ve tehtitten.. Hele birde iftirası varsa ve boş bir iftira olduğu ispatlanırsa hepten yandı.. Allaaah ayıklasın bakim pirincin taşını ondan sonra, şöyle bir güzel rezil kepaze olsun konu komşusuna, iş arkadaşlarınada görsün gününü.. Bakalım daha kim onu adam yerine koyup selam verecek.. Asıl mahkemeyi halk kurar, toplumun kuracağı mahkemenin bedelini kolay kolay ödeyemez..:) Beter olsunlar!

Bakalım avukatınızın, savcısının, hakiminin ve aile fertlerinin de karşında bıdı bıdı yapabilecek mi..:) Tutuşsun paçaları, azcıkta onun başı ağrısın, birazda sen sık onun canını, sen bunalt..:)

yaa aslında bir çözüm daha gelıyor aklıma, ama nasıl karsılarsınız bılmem :D ..hem telınızı degıstırın, bırde bıraz pahalı olcak ama komple bı estetık olsanızda takıp eden kımse tanımasa sizi :D ( tabii espırı amaclı bu önerim ) gülün isterim.. ve en dogru karar aıleyı haberdar etmekle bırlıkde savcılık suc duyurusudur .. hakkınızda hayırlısı, umarım tez zamanda bu olaydan kurtulursunuz ..

Bacı bey ; söylediklerinde inanılmaz haklısn

Başımı çok ağrıttı ve biraz da onun bası yansın dimi ?

1 gece de olsa nezarette kalsa ona ders olur çok haklısn..

Bu kişinin pisikolojik sorunları varda elinde de raporuda varsa doktordan savcılığa başvursanızda cezai ehliyeti yoktur bu vatandaşın deyip hiç birşey yapamayızda diyebilirlermi acaba bu durumda bir arkadaşım varda rahatsız ediliyor ama bu ileri boyuta kadar varabiliyor du polise haber verdiklerinde huyuna gidin biz bu adama bişi yapamayız diyip dönüyorlardı....

Savcılık muhakkak gerekeni yapar cezai ehliyeti yoksa hastanede yatar sonuç ta yatar ama :)

aslında numara değiştirmeye gerek yok sizin telefonları bilmiyorumda benim takozda numara engelleme var onu yaptığında o numara aradığında sürekli meşgul çalar :)

son sayfaya bakmamışım :)

ya tel nonu deyiştir kardeşim yada ,rahatsız eden oldugunda evde olan erkeklerden birine ver teli o anda,;)küfür etsin çok faydalı oluyor ,benim ablamı rahatsız ediyorlardı hemde gece arıyor sapık ogluna verdi teli oda küfür etti bi güzel ;););)son oldu bidaha arıyamaz emin ol:cool:

benim tel orta yerde gezer hep ,arayanlar bellidir zaten eger gereksiz biriyse anında müdahale olur iş bana kalmadan çözüme ulaşır:cool::cool::cool::)

müşteri hizmetlerini arayın numara engeli isteyin

Üst Alt