Benim bir dostum var...
İnsanlar hep en zor anlarında onlara koşarlar, onların kollarında ağlar, onların yanında huzuru bulurlar. Kimisinin adı Ahmet kimisinin adı Ayşe ama herkes onlara DOST der.
Benim de bir dostum var ona uyusum diye seslendiğim, benim bir dostum var onun gözlerinde nem görmek istemediğim. Benim bir dostum var en büyük sırlarımı söylediğim, benim bir dostum var herşeyin en iyisini hak ettiğini bildiğim...
İşte bu dostumla çok zor şeyler yaşadığım bir dönemde tanıştım, öyle ki insanların hepsinin 5 kuruş etmez olduğunu düşünmeye başlamıştım, yıkılmıştım, yorulmuştum, yaralıydım, aşkın en acı darbesini yemiştim. Böyle sıkışmış bir durumdayken çıkar ya insanın karşılarına dost dedikleri, bana yeniden insanlara güvenmeyi öğretti, zaten dostlarında var olma amacı bu değilmidir "her zorluğa, her adiliğe, her kahbece hançerlenmeye rağmen" güvenebileceğin birilerinin var olduğunu bize göstermek. Her yalın ve soğuk gecede veya fırtınalı bir denizdeymişcesine sığınabileceğini bildiğin bir liman olduğunu bilmek, ve o limanın her zaman, sonsuza dek sana açık olduğunu hissetmek insanı rahatlatmaz mı hiç. Çürümüş umutları yeniden filizlendirmez mi bu güven.
Benim bir dostum var yüreğindeki sıcaklığı bile benimle paylaşan, benim bir dostum var ben uzaylıyım desem bile bana inanan. Benim bir dostum var soğuk ve acımasız yalanlardan anlamayan.
Dürüstlüğüne güvenebildiğiniz kaş kişi vardır şu dünyada hiç saydınız mı ? Ömrünüz boyunca binlerce insanla tanışırsınız ama ölürken sadece gerçek dostların adını sayıklarsınız. Kiminiz onlarla bir meyhanede tanışır, kiminiz okulda, kiminiz barda, çarşıda, pazarda, internette. Gerçek dostluklar gerçek aşk gibidir ilk gördüğünüzde anlarsınız onun sizi asla satmayacağını. Dostluk iman gibidir bir gün konuşamazsan seni huzursuz eder bu durum. Dostluk vicdan gibidir en ufak bi kırgınlıkta yüreğinizi sızlatır. Dostluk yemek gibidir hergün her an ihtiyaç duyarsınız.
Benim bir dostum var yokluğunda kendimi yalnız hissettiğim, benim bir dostum var her gün görmesemde içini bildiğim. Benim bir dostum var yüreğindeki sevgiden beslendiğim, benim bir dostum var ibadet gibi ismini zikrettiğim.
Özlenirler bu dostlar her an bir anne gibi bir baba gibi, hatta bir sevgili gibi. Onun için meraklanırsın bazen haddinden fazla üstüne gidersin bazen, öyle yücedir ki bu dost anlatmaz sana onun için kırılmayasın, üzülmeyesin diye. Yine de kırılırsın sen o an, neden anlatmıyor diye ama düşünemezsin işte akıl edemezsin bir an seni kırdığının iki katı fazla kırılmıştır yüreği, anlatmıyorsa vardır bir bildiği demelisin bu durumda gitmemelisin üstüne. Çünkü dostum dediğin mutlaka anlatacaktır bir gün içindekini. Dostları kolayına kıramazsın ne kadar üzsende, dost dediğin acı gerçeği yüze vurandır çünkü sana kalbinden bağlıdır sağdıktır. O bilir ki sana gerçekleri söylemezse kendi samimiyetinden şüphe duyacaktır, bu yüzden yalan söyleyemez sana hiç bir zaman ve sende bunu bilirsin ve ona kendine güvendiğin kadar güvenirsin. Nice dertleri bu birliktelikle atlatırsınız, sen mutlaka bir gün düşeceksin yere, yığılacaksın ama herkes orda seni tekmelemek için bulunmayacak, içlerinden biri sana elini tekrar uzatacak sen yerden kalkabilesin diye. İşte bu el yalnızca dostuna, dostuma, dostlarımıza ait olacak.
Benim bir dostum var yalanlardan çok mu çok uzak, benim bir dostum var haddimi aşsamda beni anlayacak. Benim bir dostum var kırsamda kırılsamda yüreklerimiz ebedi bağlı kalacak, benim bir dostum var gerçekleri her daim yüzüme vurup bana sağdık kalacak. Benim bir dostum var düştüğümde bana ellerini uzatacak, benim bir dostum var beni asla bırakmayacak.
Ve senin bir dostun var sonsuza kadar seni unutmayacak...
yazan : capricorn
not : bu yazı zor günlerimden çıkmama yardımcı olan biricik uyus dostum şirineye hitap edilmiştir..