Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cam kemik hastasıyım, malulen emekli olabilir miyim?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ben 21 yaşında cam hastasıyım. Emekli olabilir miyim? Olursam nasıl olabilirim? Neler yapmam gerek? Nereye başvurmam gerek? Malulen emekli olabilir miyim?
Bakım aylığı için aldığım rapor var. Yüzde 60 derece ağır.Babamdan aylık alıyorum. Yani babam vefat etti oradan 150 ytl aylık alıyorum. Ablamda 150 ytl alıyor. Annemde 300 ytl. SSK aylığı.

SSK,Emekli Sandığı veya Bağ-Kurlu olarak bir çalışmanız varmı?

Babamdan aylık alıyorum. Yani babam vefat etti oradan 150 ytl aylık alıyorum. Ablamda 150 ytl alıyor. Annemde 300 ytl. SSK aylığı.

Yukarda yazdığım sosyal güvenlik kurumlarında,kendiniz adına hizmetiniz olmadığı için, emekli olamazsınız.

Burada kastettiğin sigortalı olup pirim karşılığında emekli olmak değil sanırım? Sen 2022 sayılı yasa ile muhtaçlık aylığı almaktan bahsediyorsun. Doğru mu?

Sana Malülen emeklilik nedir kısaca anlatayım.

Bir işyerine sağlam gidip çalışırken sonradan sakatlananlar MALÜLEN emekli edilir.
Ama çalışma oranının %67 kadarını kaybetmiş olanlara verilir. Herkes malülen emekli olamaz: Yinede şartları var:
1. en az 5 yıl çalışmak
2. 1800 gün prim yatırılmış olması..

Bu şartlar sana uyuyorsa eyvallah dicem.

Bugüne dek hiç bir çalışmışlığın yok sanırım. Böyleyse, şu andaki sakatlık oranın kaç? %60 ve üzerindeyse, malulen emekli olamazsın.

Şu anda sakatlık oranın %60 ve üzerinde ise, olmaz. Ancak 3600 gün pirim yatırırsan emekli olabilirsin.

5 yıl bir yerde çalışıyor gösterirsen eğer: babandan alacağın maaş kesilir.

Herşey Oturanboğanın dediği gibi olmaz...
Çünkü sana malül emekliliği anlattım; işe girerken sağlam olacaksın. Bu ibreyi gözünden kaçırmışsın: Sağlam olmak..

Bence; siz bir işe girip erken emekli olmaya çalışın derim.

OturanBoğa' Alıntı:
Şu anda sakatlık oranın %60 ve üzerinde ise, olmaz. Ancak 3600 gün pirim yatırırsan emekli olabilirsin.
60'ın üstündeyim. Çalışmadan prim yatırsam olur mu? Yada çalışıp gibi gösterip prim yatırsam olur mu? Yada hiç mi olmaz.

Yasal olarak sadece çalışanlar pirim öder. Sen de çalışır gözüküp ödeyebilirsin. Ama bu yasal olmaz tabii.

OturanBoğa' Alıntı:
Yasal olarak sadece çalışanlar pirim öder. Sen de çalışır gözüküp ödeyebilirsin. Ama bu yasal olmaz tabii.
Hayır OturanBoğa.Çalışır gözüktüğün an senin için yasal işlem yapılır.Nedenine gelince;SSK lı olarak prim ödeyebilmen için İşe giriş Bildirgen çalıştığın kurum tarafından SSK ya bildirilmek zorunda.Aksi takdirde primlerin yatamaz.

Üst Alt