Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalıştırılamayacağı işler alanı dolu olan kişi İŞKUR'a başvurabilir mi?

Erdomu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ;

Kekemelik ten %25 halı hazırda engelli raporum var ve yeni polisitemia Vera tanısı aldım ve yeniden engelli raporu için başvuracağım.
Fakat işkur engelli kaydı yaptırabilmek için herhangi çalıştıralamaz ibaresi yazanların işkura engelli kayıtları yapılmaz yazmakta.

Ben %25 olan halı hazırda ki raporumda; Çalıştırılamayacağı işlerin niteliğinde : Akıcı konuşma gerektiren işler yazmakta. Ben bu durumda %40 ve üzeri rapor alırsam işkura kayıt yaptıramıyor muyum ? İş ilanlarına baktığımda ise hep işkura kaydı olan yazmakta ilanlarda .

Beni bilgilendirebilir misiniz?

Cevap verebilecek bir arkadaş yok mu ?

@Erdomu, %40 rapor alabilirseniz İŞKUR için engelli olarak kayıt yaptırabilirsiniz. İş arayan olarak profilinizi güncellersiniz. Engelinize uygun olan çalışabileceğinizi düşündüğünüz bütün ilanlara başvuru yapabilirsiniz.

@BnymnYldz, evet dostum ama işkurun sitesinde raporda herhangi bir čalışamaz ibaresi yazıyorsa kayıt yaptırılmaz diyor

@Erdomu, İşkur sitesinde; Engelli sağlık raporunda çalışamaz ifadesi yer alıyorsa kişinin engelli kaydı yapılmamaktadır.

Bu yazıyı söylüyorsun sanırım. Dikkat edersen eğer herhangi bir iş demiyor. Burda yazılan çalışamaz kelimesi çok genel olmuş. Çalışma gücü kaybının tamamına yakınını kaybeden ağır engelliler için ancak söylenebilir o kelime.

Örneğin ayaklarında problem olan bir engelli, uzun süre ayakta durmasını gerektiren işlerde çalışamaz ama belki oturarak yapılabilen işlerde çalışabilir. İşitme problemi olan engelli çok gürültülü ortamlarda çalışması uygun olmayabilir ama başka bir işte çalışabilir.

Sizin engelinizden dolayı alacağınız %40 oranlı raporla İşkur kaydı açısından bir problem olmaz gibi görünüyor.

Eyvallah hocam teşekkürler umarım öyledir.

Üst Alt