Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çalışmaya başlarsam Yetim Maaşım kesilecek mi?

vahide

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Benimde bir sorum olacak arkadaşlar ben babamdan ssk lıyım ancak aldığım maaş 180 tl olduğu için sakat maaşının aylık oranı altında olduğu için benim sgk pirimsiz ödemelere bağlı bulunduğum belediyenin hastane sevki ve aldığım rapor ile başvurmam sonucunda 6 ay sonra maaşımda bir yükseliş oldu babamdan aldığım ssk maşına yaklaşık 100 tl bir ilave ile maaşım 285 tl ye yükseldi ancak şimdi ben ssk lı olarak çalışmaya başlayacağım dolayısı ile babamın ssk sından artık faydalanamayacağım ancak sakat maaş nın kesilmesi içinde başvurmam gerekirmi ben ssk lı olduğum zaman sakat maaşı alabilirmiyim şimdiden tşk ler...

vahide çakır

Vahide, kendin sigortalı bir işten çalışmaya başlarsan babandan aldığın Yetim Aylığı'n kesilir. Ne zaman ki çalışman son bulur ve kendi sigortan olmaz, o zaman talep edersin ve Yetim maaşı almaya devam edersin.

Bülent kardeşim burada şu önemli: Eğer Vahide 1 ekim 2008 den önce yetim aylığı almaya başladıysa şimdi yeni bir işe girip çalışmaya başlarsa yetim aylığı kesilmez. Eğer yetim aylığı 1 ekim 2008 den sonra bağlandıysa ve yeni bir işe girer çalışmaya başlarsa o zaman yetim aylığı kesilir.
Bu durum sadece 1 ekimden 2008 den önce anne yada babası SSK'dan emekli olmuş ve vefat etmiş kişilerin geride kalmış malul (çalışma gücünün % 60 ını kaybetmiş olanlar) durumda olan erkek çocuklarına tanınan bir haktır.
Bilgilerinize sunarım. Emekli oluncaya kadar hem yetim aylığını hem de kendi çalışmalarından dolayı aldıkları aylığı alabilirler ama yetim aylığının bağlanma tarihi çok önemli, vahide hanım buna dikkat etsin.

Evet evet, çok sağolun Hasan bey. Ben bu önemli ayrıntıyı hep unutuyorum.

Üst Alt