şu sitede asansör dışı alternatifleri benim kadar irdelemiş kişi var mıdır bilmiyorum?
1-ilk mesajdaki -vertebra'nın ki - kola şişesi taşımak amacıylada kullanılan sisteme benzeyen
zamazingolar güvenli, lakin tüm beceri taşıyıcının kol gücünde.
güvensiz olsa gavur onu piyasaya vermezdi bundan emin olun. onlarda insan hayatı bizdeki gibi ucuz değil.
FAKAAATT...!
bu sistem düz merdivenler içindir. döner merdivenler için tehlikelidir.
ayrıca düz merdivenin eğimi de önemlidir.
nası yani?
bizim laziko apartmanlarda iki kat arasında 16-17 basamak vardır.
böyleyse merdivenleriniz dik demektir. ideali (kat yüksekliğine göre değişmesine rağmen standardı alalım)
konutlar için 18 basamaktır. basamak sayınız 18 ve 18+ ise ve hele merdiven sahanlıklı ise bu taşıyıcıyı tavsiye ederim.
sahanlık her kat arasında mutlaka vardır burda kastım kata ulaşmadan
yapılan sahanlıktır. (yani 9 basamak + sahanlık + 9 basamak veya 12+6 vs de olabilir önemli olan ara sahanlıktır)
merdiven korkuluğuna veya duvara monte edilebilen raylı taşıyıcı sistem dubleks evler içindir.
veya apartmanlarda zeminden ilk kata çıkmak için kullanılabilir.
çünkü...
diyelim ikinci kata çıkacaksınız ve ray, merdivenin yaslandığı duvara döşendi. ilk kattaki komşunun kapısını nasıl geçeceksiniz?
rayı korkuluk tarafına (merdiven kovası) döşemek çözüm gibi gözüküyorsa da..!
..ıhhh..!
bi kişinin ortalama ağırlığını 70-80kg alırsak tüm korkulukları güçlendirmek hatta söküp yeniden yapmak gerekiyor.
haaa resimdeki gibi merdiven korkuluğu yerine (kovada) duvar varsa yani merdivenleriniz iki duvar arasında yükseliyorsa olabilir.