Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bugüne kadar engelimden rapor almadım. KPSS'den aldığım puana göre ne yapmalıyım?

cagrinan

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlar ben bir engelli arkadaşınızım ben şimdiye kadar hiç rapor almadım veya engellilikle ilgili belge almadım engelli olmayanların girdiği kpss sınavına 2011 de girdim p3 87 p 10 öğretmenlikten 82 branş kimya öğrt. Aldım bedensel engelim var ama şimdiye kadar hiç rapor falan almadım şimdi ihtiyaçlarımı karşılamak için bir işe ihtiyacım var benim ne yapmam lazım beni yönlerdirirseniz sevinirim çok acil...

oncelikle rapor alman gerekıyor bende engelım ıcın 6 ay once rapor aldım ekım ayında engellı alımı yapılacagı beklenıyor bu bır fırsat bu sure zarfında hemen hastaneden rapor alman sart raporsuz engelın hıc bırsey ıfade etmıyor cunku raporunu aldıktan sonrada yasadıgın yerde ozurluler merkezıne onun akabınde vergı daıresıne kayıt yaptırman gerekıyor

İşkur'a kayıt yaptırman gerekiyor. Öğretmen olarak değilde kamuda işçi olarak işe gireceksen tabii ki yaptırman gerekecek. İşe girmek için uygun şartlar olması ve KPSS den 1 puan almanız yetiyor sonuçta: Bir düşün.

öncelikle cevaplarınız için teşekkürler ben bugün işkura gittim rapor için beni hastaneye sevk ettiler şimdi orda sağlık kuruluna falan girip raporu alacam biz işkura göndereceğiz dediler o raporu ordan almış olmak yetiyor değil mi ve ben raporun örneğini işkurdan alabilir miyiim bir bilginiz var mı bir de o raporla öğretmen sınavına başvuru yapabilriim değil mi?

Hastanede rutin muayene işlemleri sonrası; heyete giriyorsun burada işlem bitiyor. Hastane raporu işkura gönderebilir. Talep ederseniz hastane fazladan nüsha çıkarıp size de raporu imza karşılığında verebilir. Bu durumda fazla fotograf isterler o yüzdendir rapor sizde kalacaktır. İşkura uygun zamanda gitmedi ise elinzideki raporu gösterip işlemlerin hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Olurda uygun iş pozisyonu çıkarsa elinizdeki raporu örnek olarak alabilirler. KAldi ki HAstanede fazla rapor talepleriniz reddedilirse bunun gerekçesini sormalısın.
İşkur belgeleri size vermeyebilir, dolayısıyla hastanede heyete kayıt yaptırırken fazladan rapor istediğinizi mutlaka söyleyin:

Gerekceniz şu olsun.

1. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğüne götüreceğinizi söyleyin.
Gerçekten bir ara onlarada rapor götürün. bir fotograf isteyecekler ilmuhaberi de isteyecekler. nüfüs cüzdandan fotokopi isteyecekler; Size özürlü kimlik kartı verecekler. Bu kart bazı işlemlerde işinize yarar:
2. Yanınızda bulundurmak istediğini gerektiğinde kullanacağınızı söyleyin.
3. Kamu Memur alımları başvurusunda kullanmak istediğinizi de söyleyin. Örneğin Özürlü memur alımı sınavlarında ve KPSS sınavlarında kolaylık amaçlı. Mesela KPSS sınavına girişte asansörlü binada sınava girmenizi sağlayacaklar. Ulaşımı kolay ve evinzie yakın binalarda sınava girmenizi önleyecekler vs... imkanları tahilinde ellerinde ne varsa öncelik size ayırırlar.

çok teşekkür ederim bu gerekçeleri kullanarak inşallah hastaneden raporu bir nüshasını alabilirim.hastane inşallh bir sorun çıkarmaz ve örneği alırım ben ayrıca birşey daha sormak istiyorum ben işkur a herhangi bir belge vermedim yani özür durumu raporuna gönderdiler direk beni bir evrak numara telefon hiçbir şey almadılar benden diploma...vs ben gidip işkura bunları bırakmalımıyım

Bildiğim kadarıyla sadece rapor alırlar. Diplomaya bakarlar almazlar. Düzeltme yapmak amacı ile belge isterler. Ellerinzide belge yoksa düzeltmezler. Bu arada elemanalra fazla güvenmeyin iyice inceleyin tamam diyene kadar.
Yapmanız gereken şey: sık sık siteyi takıp etmek ve pozisyonunuza uygun iş varsa başvurmak. Bazende şartlar uyduğunda size haber verirler genelde vermezler.

ben rapor onlara onlara ulaşamadan bir gidip yine elimde belgelerin fotokopisiyle birlikte gideyim o zman oraya mı kayıt uygun olur yoksa internetten mi kayıt yapim ben daha rapor çıkmadı diye işkurun sitesine kayıt yapmadım ondan iş ilanlarını göremiyorum şu anda...nasıl yapmamı önerirsiniz

Aslını görmedikçe fotokopi kabul etmezler.

Üst Alt