Merhaba ,
Öncelikle hepinize teşekkür ederim buradan çok şeyin bilgisine ulaştım emeği geçen deneyimlerini paylaşarak yardımcı olan herkezten Allah razı olsun.
1983 doğumluyum doğum sırasında zor ve test doğum nedeniyle sağ kol omuzdan sinir ezilmesine bağlı sağ brachial pleksus üst lezyonu oluştu bu nedenle askelikten muf oldum , bi arkadaşımın önerisiyle aralık /2017 de engelli raporu engell raporu çıkarmak için samatya ssk da sağlık kuruluna girdim ve % 40 engelli raporumu aldım.
10 yıl ssk 9 yıl bağkur ödemelerim düzenli olarak yapıldığı için engelli erken emeklilik için bağkura başvurdum,
bağkur beni tekrar heyete girmem için hastaneye sevk etti , raporum hastane tarafından bağkur genel merkeze gönderildi şuan heyecanla bağkur genel merkezde ki heyetin raporuma vereceği oranı oranı bekliyorum .
sakatlık cetveline defalarca baktım hiç birşey anlamadım beynim yandı üste ki tablodan engel oranım hesaplayamadım ..
Benim iki sorum var ;
1- ) aşağıda ki EMG raporuma göre sizce ben bağkurda ki heyetten de %40 alıp emeklilik hakkı elde edermiyim ?
EMG raporumda Sağ kolda incelik kuvvetsizlik ve dirsekte hareket kısıtlığı ,sağ üst ekstremite sola göre ince ,kolun omuzdan abduksiyonunda kuvvet -5/5 , ön kolun dirsekten ekstensiyonu kısıtlı ve fleksiyonunda kuvvet 1-2/5, biceps ve stiloradial refleksleri aboli. SAĞ BRACHİAL PLEKSUS ÜST TRUNKUS LEZYONU.
2- )ilk raporumda OTV muafiyeti belirtmediği için tekrar heyete girmem gerekiyor ÖTV indirimli otomatik vites araç alabilirmiyim ?
Saygılar