herkese gecmis olsun, bende fitik ve kayma dolu. 15 yil kadar once gecirdigim birden cok trafik kazasi sebep. O zamanlar hicbirsey yoktu ama sonra cikiyor. L2-3-4 de kalici bir hasar olmus o kazalarda, kemikler deforme sekilde kaynamis ve ben farkinda bile olmadim nerdeyse 10 yil. Gobegimi yok etmek icin mekik cekerken basladi 6 yil once, 100 e yakin mekik cekiyordum, cok zararliymis. l-45 arasi her iki bacakta inanilmaz agrilar. o sirada Rusyadaydim, dr yok, dil bilmiyorum, bir tane turk dr buldum kortizonlu ignelerle idare ettim 8 ay, ama surekli sorunluydu sik sik kriz seklinde agrilar geliyordu. Sonra moskovaya tasindim is geregi, 4-5 ay iyiydim ama bir sabah yataktan kalkamadim, panik oldum ayaklarim calismiyodu, insan korkuyor. ellerimle surunerek telefonuma ulastim ve arkadasimi aradim evde tek yasiyodum, kiz arkadasim diger sehirdeydi arada gelebiliyodu. agri cok fazla agri ama ayni zamanda kimildatamiyordum ayaklarimi parmaklar ve ayagin alt kisimlarini hic hissedemiyordum. tr ye donemezdim, moskovada dr aradim, b12 ignesi verdiler, bir iki hap o kadar bunuda prof bi rus norolog verdi.cok zor yuruyebiliyordum, bir basamak merdiven gorudgumde duydugum korkuyu hatirliyorum cunku onu cikamiyordum. internetten arastiriyodum surekli 6 ay boyunca birkac arkadasimin detsegi oldu her gun 5 saat yurudum. zorla, zorlayarak, bir park vardi cevresinde yuruyorduk, sanirim 20 km filandi gunluk yurumem. 6 ay sonra gecti izi kalmadi, ama bir 6 ay sonra yeni kriz geldi, bu sefer bir bacagi vurdu, mr cektirdim rusyada cok zor, bayagi uzundu mr yorumu.norolog muayenesinde reflekslerimin buyuk kismini kaybettigimi solediler.. bu gecmeden boyun basladi bu sefer ayaklarda hissizlik 5 yil boyunca parmaklarda hissizlik, cok sik kramp uykuda bile, kaisnti asiri derecede.sol kola vurdu boyun, 6 gun uyuyamadiktan sonra mecburen dr a gittim, ama vucudumun artik etkilenmeyen yeri kalmamis halde, wc ye zor yetisebiliyrodum hep, ayaklar hissiz tum sirtta belde boyunda agrilar sag kol saglam bi tek.ameliyata karar verdim ve moskovanin en pahali en iyi hastanesine gittik, beyin cerrahini beklerken kapida benden once amleiyat ettigi 4 hasta tekerlekli sandalyede gordum, onlarda bekliyordu
, muayene bile olmadan kactim ordan. her gun 10 civarinda efervesan tablet aspirin, 6-7 parasetamol surekli b12 ignesi nerdeyse, alternatifleri arastirdim zar zor bir traksiyon klinigi buldum, komunist donemden klma iskence cihazi gibi bir alet ama dr dunya guzellik birincisi gibi. 40 gun haftanin bir gunu haric devam ettim oaraya ve trafikte yolda 5 saate katlanarak. parmak hissizligi disindakiler gecti hatta reflekslerim geri geldi.once hidro masaj, sonra isitma, sonra trakisyonda 20 dk, boyum her seferinde uzadi, olcuyolardi goruyodum, boyunda cekiliyor baska yerde gormedigim demirden garip egri bi yatakta ayaklari baglayip yatagi uzattiriyolar ole yapiliyo pasli demir. ama ise yaradi. yurumeye devam etti hareketlerime dikat ettim, 2 yil rahat gecti, sonra tr ye dondum, bu sefrde afrikaya gittim su anda ordayim. 3 kriz daha gecirdim ikisi boyun biri belde, 2 ay once tr ye gitek zournda kaldim agridan. gece garip bisey oldu korktum, siddetli agri artik beni bagirtiyordu agriya bu kadar dayanikli olup alismama ragmen sabaha kadar bagridim evde tek basima evlendim esim rusyada ama.tekim evde gece kimseye ulasamdim mabulans bile cagiramadim, ictigim tetrazepam 4 tramadol 5 tane, mide kaldirmadi tabi, sonra belimde bi yara acildi dik ve 3 cm kadar ordan bi sivi geldi, uztumu degismek zorunda kaldim 3 kez, zar zor.sivi seffaf kokusuz ama kan gibi pihtilasiyodu. bunun korkusuna dondum tr ye tedaviye ama amleliyatsiz denedim yine, oteopat, chiroparctic, akupunktur, manuel terapi, traksiyon, akliniz gelecek tum alternatifleri ayni anda denedim ameliyattan kacinmak icin, yeni mr imda 8 fitik vardi her yerden gitmis diskler, 3 tanede ciddi omurga kaymasi bulundu. alernatiflerde ne oldugunu yeni mesajda yazayin cok uzun oldu
osteopat ve chiropractic ci vucuda bir sekil verip beli zorluyor ses getirerek, agrilar gecti, 6 yildir ilk defa ayak basparmaklarim hissetmeye basladi. ama chirocu atlas kemigi icin kafatasinin arkasinda birseyle vuruyor sanirim o zmana oldu yuz felci oldum. sag taraf, sinir zedelenmis 7. sinir. ama devam ettim cunku cerrah ameliyat diyordu hepsinden ameliyat demek %60 ozurlu olmayi hemen kabulllenmek anlamina geliyomus. akupunkturda yaptirdim bu arada manuel terapi uzmaninada her gun masaj, 25 gun boyunca, dunyanin parasi gidiyor ama boyun haric 5 disk ve 3 kayma sorunu gecti gibi su anda onlar iyi. afrikadayim yine, cezayirde, burda dr yok sayilir olanlar tr de hemsire bile olamaz, boynum basladi 3 haftadir, sol kol tabiki, 3 haftadir uyuyamiyorum, tetrazepam 3 tane alirsam 1 saat kadar ancak sonra yeniden uyandiriyo agri. dun gece agrili haldeyim bu arada evde kendime fizim tedavi yapiyorum, rusyadan aldigim aci biber kremi, agri keisci krem, isitici sprey, elektrikli cihazdan almistim o, hepsini kullaniyorum. gunde 4 kez asiri sicak su dolu kuvet. artik aliskanlik yapacak ilaclar, dun gece buldugum yonetmi denedim internette buldugum, elleri ensede birlestirip geriye dogru tum gucunle gerinmek, dik araklikli bi sandalyede, 7-8 kez yaptim, kol gecti ama boynumdan garip sesler geliyor hareket edince ve boynun on tarafinda agri gibi bide sol baldirda atma gibi aks oynuyo bazen ama o siddetli agri gitti, ne olur ne olmaz diye boyunluk taktim su anda boyunluklayim, 8 ocakta tr de olacagim, 9 unda rusyaya gitmem gerekiyo, cok az zamanim var tr de. insallah gececek, ameliyat olmamaya direniyorum cunku hangi birinden olacagim. ustelik deforme kemiklere bisi yapilamiyo eninde sonunda yine baslar vede hareket kaybi olacak ameliyattan sonra. spinal stenoz kanal daralmasi hem boyunda hem belde, mr da ole yaziyo ameliyati cok agir tum yasamim bozulur, dayanmam gerekiyor en azindna bir 5 yil daha.