Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boyun fıtığı ameliyatı olan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

A_GEYiK

Üye
Konular
52
Reaksiyonlar
1
[SIZE=4]DİKKAT, ÖNEMLİ UYARI![/SIZE]

Arkadaşlar öğrendim ki bu vb. başlıklarda doktorların pazarlamacılığını yapan komisyoncular peydah oluyormuş. Yani bizler kişisel deneyimlerimizi paylaşıp insanlara faydalı olmaya çalışırken bazı sahte kimlikli kişiler "şu doktor çok iyi, ben uçtum, arayın beni" diye insanları yönlendiriyormuş.
SAKIN bu tür tuzaklara düşmeyin. Sitede uzun zamandır bulunan, yazdıklarından kişisel deneyim paylaştığı belli olan arkadaşlarımıza itibar edin. Onun dışında kalan "ara beni uçurayım seni" saçmalıklarına kanmayın. Aman!
Bizler de yöneticiler olarak bu konuda daha dikkatli olacağız bundan sonra.

Bülent Küçükaslan

10 Gün önce boyun fıtığı ameliyatı oldum. Boyun fıtığı ameliyatı olanlar ameliyat sonrası tecrübelerini yazabilirler mi?

gecmis olsun kardeSim .bende o ameliyatı oldum dikkat et fazla boynunu assagıda tutma ..hele pcde dikkatli ol!! pc ekranı yüzünnü karsısında olsun... fazla pcde durma

Çene destekli boyunluk kullanıyorum zaten. Benim merak ettiğim şu: Ameliyat öncesi var olan o dayanılmaz omuz ve kol ağrısı geçti. Ama ara sıra az miktar da olsa bir ağrı giriyor, 10-20 dakika sürüp geçiyo. Bir de sabah uyandığımda yataktan kalkarken bu ağrı boyunda oluyor. Böyle anlarda acaba yine mi başlayacak diyorum. Bel fıtığı ameliyatlarında bu gibi ağrıların ameliyattan sonra 3-4 ay kadar sürdüğünü duymuştum. Boyun fıtığında da böyle mi?

Geçmiş olsun.

Konuya dair tecrübesi olan arkadaşlarımız yazabilir mi lütfen..

Teşekürler patron. Tecrübesi olan yok gakiba, en iyisi ben kendi tecrübelerimi en başından yazayım, ne de olsa bir ay kadar bir süreyi devirdim şimdilik.

Şubat ayının sonları gibi durup dururken boynum tutuldu. Basit bir boyun tutulması gibi.. Yanlış hatırlamıyorsam boynumu sola çeviremiyordum. Çok rahatsız edici bir durum değildi. Bir kaç gün sonra sağ omzuma indi ağrı, boynum normaldi. Ağrı kesiciler, masaj ve termofor uygulayınca biraz rahatlatıyordu. Bir kaç gün sonra sağ kolum ağrımaya başladı, biraz da uyuşma oluyordu kolda. Ağrı git gide arttı, ağrı kesiciler de etki etmemeye başladı. Bir gün çok şiddetli kol ve omuz ağrısı çektim. (Hemen, hemen her ağrıyı çekmiş biri olarak, ben böyle bir ağrıyı bacağım parçalı kırıldığında kısa bir süreliğine çekmiştim. Şunu söyleyebilirim: Avasküler Nekroz ağrısı, ameliyatlar sonrası çekilen ameliyat ağrıları ve böbrek ağrısı halt etmişti bu ağrının yanında...)

Hemen hastaneye acile gittim. Ortopedi doktoruma muayene oldum. Ağrı çok şiddetli olduğundan ve normal ağrı kesiciler etki etmediğinden morfin yapıldı. Morfin bile "Bana mısın?" demedi. Evde kullanmam için de yeşil reçeteli bir ağrı kesici verildi. O gün ağrım baya hafiflemişti. Yalnız ilaçların etkisi geçtiğinde ağrı yine aynı şiddetle başlıyordu.

Bu esnada yemek masasında bile 10 dakikadan fazla oturamıyordum. Kafam öne eğik şekilde durabiliyordum, düz bir şekilde yatamıyordum. Neredeyse oturmaya yakın bir pozisyonda uyuyabiliyordum. Sağ kolumu çok zor kullanabiliyordum.

Bir hafta sonra kontrole gittiğimde nöroloji doktoruna yönlendirildim. Muayeneden sonra boyun fıtığı şüphesiyle aynı gün fizik tedavi doktoruna yönlendirildim. Boyun ve omurga filmi çekildi. (Bu arada omurgamda da eğrilik tesbit edildi.) Filmler sonucunda teşhis boyun fıtığıydı. Fizik tedavi ile iyileşebilecek olup olmadığına beyin cerrahisinin karar vermesi gerekiyormuş. Bir hafta kadar verilen ilaçları kullanıp bir düzelme olmazsa beyin cerrahisine görünecekmişim. Hergün kas gevşetici ve ağrı kesici iğne oldum. İğneler ağrıyı hafifletiyordu, etkisi geçtiğinde ağrı yine başlıyordu.

Beyin cerrahisine gittiğimde Mr istendi. Mr sonucunda ameliyat olmam gerekiyordu. Ameliyata karar vermemdeki cevabın sorusu şuydu: Ben bu ağrıyla hayatımı sürdürebilir miyim?

26 Mart 2011'de ameliyat oldum. 2 saat sürmüş. Başarılı bir operasyon olmuş. Ameliyattan çıktığımda çene destekli boyunluk takılıydı. Biraz ameliyat acısı ve ağrısı çektim. Bir gece hastanede yattım. Ertesi gün kolumdaki ve omuzumdaki ağrı geçmişti. 20 gün boyunca boyunluk takılı kaldı. Arada bir çok az ağrı oluyordu ki bu normalmiş. Kontrolde boyun filmi çekildi, her şey normaldi. Boyunluğu çıkardıktan sonra daha da rahatladım. Bugün itibarıyla 1 ay oldu ameliyat olalı, gayet iyiyim. Arada bir çok az da olsa "Eskiden ben buradaydım." der gibi yokluyor. Sanırım bu durum biraz daha sürecek. Ameliyattan son derece memnunum çünkü o ağrılar dayanılacak gibi değildi.

Bu vesileyle doktorum Sedat Dalbayrak'a teşekkür ediyorum. Beyin cerrahisi alanında doktorumu herkese tavsiye ediyorum.

syringomyeli ameliyatı oldum...c 3 t 8 motorları sakat benim...fizik tedavi olmazsam sürekli durumum tehlike...stres yapmayın vücudunuza bebeğe bakar gibi bakarak yaşayın...iki eli birbirine yapıştırın...başın sağ sol ön arkasına dayayın ve bastırın her defasında 5 saniye tutun...anında ağrı geçcek...bunu sürekli yapın...internette doktorların videoları var izleyin onları kesin ;)eyvallah

Bahsettiğiniz egzersizler aşağıdaki filmdeki 55. saniyeden sonra gösterilen hareketler. Onları yapabilmek için kafanızın düz bir şekilde durması gerekmektedir. Ben ameliyattan önce, fıtık başladığından itibaren kafamı düz şekilde hiç tutamıyordum. Ameliyattan sonra bana da doktorum bu egzersizleri verdi. Gerçekten de rahatlatıcı hareketler.

Boyun ağrısı olanlar ne tür egzersizlerle rahatlayabilir? - UZMANTV

2 kez bel fıtığı ameliyatı geçirmiş 3.sünüde olmamak için uğraşan biri olarak.
Ameliyat sonrası birtakım ağrılar olabiliyor. Zira hasar görmüş sinirlerin iyileşmesi uzun sürüyormuş.(benim dr. umun dediğine gör 3 günde 1 mm iyileşme olurmuş)
A.Geyik büyük geçmiş olsun, tekrar etme riski olan rahatsızlıklar sınıfına giriyor fıtıklar.

mrb arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun diyorum bende boyun fıtığı amelyatı oldum boynuma platin takıldı ama şimdi çok iyiyim ama çok zor bir amalyet 3 ay çok zor bir dönem olur ağrılar 1 yıla yakın sürebilir iyleşme süresi yavaş yavaş oluyor 1 yıldan sonra çok iyi oldum her işide yapıyorum aama dikkat edilmesi gerekiyor tabi bazen platin bölgesinde sızlamalar ve ağrılar oluyor eğer çok masabaşında veya çalışmışsan ama çalışmaz dinlenirsen geçiyor ...sorularınıza yanıt verebilirim ...k.i.b

soru

Arkadaşlar bende 26.09.2012 günü yani bundan 4 gün önce boyun fıtığı ameliyatı oldum, A_GEYİK arkadaşımın yazdığı şekilde ağrılar sol kol omuz başımda şiddetli ve aşağı bileğime doğru yayılıyordu, parmaklarımda uyuşma ve kolumda da güç kaybı vardı. kolumdaki ağrılar hayatımda yaşadığım ve karşılaştığım en şiddetli ağrı idi. şimdi ise ameliyat olalı 4 gün oldu ancak bahsettiğim ağrıların aynısı ve aynı yerlerde fakat ameliyat öncesinden biraz daha hafifidir. Yani ağrılar devam ediyor aldığım ilaçların etkisi ile bir süre hafiflese de tekrar artıyor, ameliyat öncesinde olduğu gibi yerlerde süründürecek kadar değil ancak yinede uyutmayacak kadar var. bu durum normal midir? bu ağrılar ne kadar daha devam eder? cerrahi bir sıkıntı olabilir mi? tecrübelerinizle yardımcı olursanız sevinirim.

Ameliyatınız henüz çok yeni sayılır, 1 ay (Hatta bir-iki ay da olabilir.) gibi bir süre geçmesi gerekir ağrılardan tamamen kurtılmak için, arada bir ağrıların yoklaması normaldir. Doktorunuzun 15. ya da 21. günde kontrole çağırmış olması lazım.

31.10.2012 sabahı boynumda bir ağrıyla uyandım günüm berbat geçti çalışmak zorunda oldumdan kendime işkence ettim resmen o gece ağrıdan öldüm
2. gün: sol koluma kadar ağrı indi dirseğinden yukarı sanki biri cekiçle vuruyordu akşama parmaklarım uyuşmaya başaladı. gece artık dayanılmazdı ağrının nerde oldunu bulamıyor dum
3. gün: marmaris devlet has. gititim beyin cerrahiden mr istendi...işkence gibi bir gece daha geçti yazılan ağrı kesicilein bir faydası olmadı..
4.gün mr sonucu 4.omurda ftıtk cıktı doktor ameliyat dedi...
şimdi ne yapacağımı karakara düşünüyom..

geçmiş olsun.bende 19 gün cektim bu acıyı ameliyat olmaya korkmuştum bu kadar kolay olduğunu bilsem ilk günden olurdum ameliyat olduğum gün acılarım dindi. ameliyat olmanı tavsiye ederim 5 ay oldu olalı şimdi cok iyiyim her işimi yapıyorum :eek:

öncelikle geçmiş olsun cevabınız için teşekkür ederim gecen perşembe ameliyat oldum doktorumundediğine göre 5.omurdaki kıkırdak dokuyu alıp yerine hareketli platine benzer bir parca takılmış uyandımda ağrım gitmişti ama şuan bile sol kolumdaki uyuşma ve güç kaybı devam ediyor sizdede uyuşma ve güç kaybı devam ediyormu?

İyi sabahlar arkadaşlar.Bu saatte bu siteyi bulup kayıt olduysam durum vahim demektir.Gerçi az önce okuduğum A Geyik arkadaşımız benim 1 haftadır yaşadıklarımı kelimesi kelimesine özetlemiş.Geçen hafta bugün yataktan kalkamadım birdenbire.O gün yattım ağrılarla pazar günüydü.Ptesi omuz tutulması gibi düşünerek bir sağlık ocağına gittim.Dr da kas gevşetici ve krem verdi.Ama hiçbir faydası olmadı.Ptesi günü ağrı sağ omzumda ve sağ kolumda şiddetli bir şekilde devam etti işe gidemedim.Yataktan kalkerken dua ile kalktım böyle bir ağrı yok.Ertesi gün acile gidip omzumun tutulduğunu bir ağrı kesici iğne olup emar çektirmek istediğimi söyledim geç bi saatti.iğne oldum.ertesi gün fizik tedavi druna gitmem söylendi.iğne banamısın demedi.sıfır uykuyla uyandım.fizik tedavi druna gittim.emar istedi gece 11.50 de emar çekildi.2 gün sona sonuç çıktı.fizik tedavi druna götürdüğümde yoğun boyun fıtığı olduğunu ve beyin cerrahi druna gitmem gerektiğini söyledi.o dra da gittim.12 iğne ağrı ilaçlar ve krem verdi.iğnenin etkisi geçene kadar fena diil ama etki geçince yine o ağrılar başlıyo.hatta şu anda yavaş yavaş kemirmeye başladı.burdan yardımcı olabilecek arkadaşlar olabileceğini düşündüm.çünkü ben böyle bir ağrı çekmedim.Allah düşmanıma vermesin.inş dr ameliyat demez.bakalım 10 gün sonra iğneler bitince belli olacak.ameliyat olanlardan veya başka tedavi uygulanıp iyileşen arkadaşların fikirlerini paylaşmak isterim.tekrar iyi sabahlar.

A Geyik arkadaşım irtibat kurarsan sevinicem.

arzum 23 geçmiş olsun ben ameliyat olalı 1 ay oldu ameliyat öncesi sol kolum felç omuştu his ve güç kaybı uyuşma vardı ağrıyı anlatmama gerek yok sanırım ilk başladığı günden ameliyat olana kadar 2 hafta gecti doktorun söylediğini yazıyorum: istediğin yere gide bilirsin istediğin kişiye muayene olabilirsin ama ameliyat olmadan ağrın ve güç kaybın düzelmiyecek dedi iki gün sonra felç oldum neyse ameliyat oldum 4 saat sürdü tamamen uyuttular gırtlaktan (adem elması) girdiler ve 2 platin taktılar uyandımda ağrıdan eser yoktu ama his kaybı ve güç kaybı azalarak devam edeyor bugün doktorla konuştum parmaklardaki uyuşma tam olark geçmeye geçmeye blilir dedi ama güç kaybı 1 yılgibi bir sürede düzelecek dedi 10gün sonra işe başlıyacam heralde eski günlerdeki gibi calışmamm münkün değil ama o ağrıyla kıyaslarsam herşeye değer size önerim iyi bir beyin cerrahı bulup ameliyat olmanız cünkü her gecen gün fıtık sinirlere baskı yapıp yıpranmalarına neden oluyor.... tekrar geçmiş olsun....

herkese gecmis olsun, bende fitik ve kayma dolu. 15 yil kadar once gecirdigim birden cok trafik kazasi sebep. O zamanlar hicbirsey yoktu ama sonra cikiyor. L2-3-4 de kalici bir hasar olmus o kazalarda, kemikler deforme sekilde kaynamis ve ben farkinda bile olmadim nerdeyse 10 yil. Gobegimi yok etmek icin mekik cekerken basladi 6 yil once, 100 e yakin mekik cekiyordum, cok zararliymis. l-45 arasi her iki bacakta inanilmaz agrilar. o sirada Rusyadaydim, dr yok, dil bilmiyorum, bir tane turk dr buldum kortizonlu ignelerle idare ettim 8 ay, ama surekli sorunluydu sik sik kriz seklinde agrilar geliyordu. Sonra moskovaya tasindim is geregi, 4-5 ay iyiydim ama bir sabah yataktan kalkamadim, panik oldum ayaklarim calismiyodu, insan korkuyor. ellerimle surunerek telefonuma ulastim ve arkadasimi aradim evde tek yasiyodum, kiz arkadasim diger sehirdeydi arada gelebiliyodu. agri cok fazla agri ama ayni zamanda kimildatamiyordum ayaklarimi parmaklar ve ayagin alt kisimlarini hic hissedemiyordum. tr ye donemezdim, moskovada dr aradim, b12 ignesi verdiler, bir iki hap o kadar bunuda prof bi rus norolog verdi.cok zor yuruyebiliyordum, bir basamak merdiven gorudgumde duydugum korkuyu hatirliyorum cunku onu cikamiyordum. internetten arastiriyodum surekli 6 ay boyunca birkac arkadasimin detsegi oldu her gun 5 saat yurudum. zorla, zorlayarak, bir park vardi cevresinde yuruyorduk, sanirim 20 km filandi gunluk yurumem. 6 ay sonra gecti izi kalmadi, ama bir 6 ay sonra yeni kriz geldi, bu sefer bir bacagi vurdu, mr cektirdim rusyada cok zor, bayagi uzundu mr yorumu.norolog muayenesinde reflekslerimin buyuk kismini kaybettigimi solediler.. bu gecmeden boyun basladi bu sefer ayaklarda hissizlik 5 yil boyunca parmaklarda hissizlik, cok sik kramp uykuda bile, kaisnti asiri derecede.sol kola vurdu boyun, 6 gun uyuyamadiktan sonra mecburen dr a gittim, ama vucudumun artik etkilenmeyen yeri kalmamis halde, wc ye zor yetisebiliyrodum hep, ayaklar hissiz tum sirtta belde boyunda agrilar sag kol saglam bi tek.ameliyata karar verdim ve moskovanin en pahali en iyi hastanesine gittik, beyin cerrahini beklerken kapida benden once amleiyat ettigi 4 hasta tekerlekli sandalyede gordum, onlarda bekliyordu :( , muayene bile olmadan kactim ordan. her gun 10 civarinda efervesan tablet aspirin, 6-7 parasetamol surekli b12 ignesi nerdeyse, alternatifleri arastirdim zar zor bir traksiyon klinigi buldum, komunist donemden klma iskence cihazi gibi bir alet ama dr dunya guzellik birincisi gibi. 40 gun haftanin bir gunu haric devam ettim oaraya ve trafikte yolda 5 saate katlanarak. parmak hissizligi disindakiler gecti hatta reflekslerim geri geldi.once hidro masaj, sonra isitma, sonra trakisyonda 20 dk, boyum her seferinde uzadi, olcuyolardi goruyodum, boyunda cekiliyor baska yerde gormedigim demirden garip egri bi yatakta ayaklari baglayip yatagi uzattiriyolar ole yapiliyo pasli demir. ama ise yaradi. yurumeye devam etti hareketlerime dikat ettim, 2 yil rahat gecti, sonra tr ye dondum, bu sefrde afrikaya gittim su anda ordayim. 3 kriz daha gecirdim ikisi boyun biri belde, 2 ay once tr ye gitek zournda kaldim agridan. gece garip bisey oldu korktum, siddetli agri artik beni bagirtiyordu agriya bu kadar dayanikli olup alismama ragmen sabaha kadar bagridim evde tek basima evlendim esim rusyada ama.tekim evde gece kimseye ulasamdim mabulans bile cagiramadim, ictigim tetrazepam 4 tramadol 5 tane, mide kaldirmadi tabi, sonra belimde bi yara acildi dik ve 3 cm kadar ordan bi sivi geldi, uztumu degismek zorunda kaldim 3 kez, zar zor.sivi seffaf kokusuz ama kan gibi pihtilasiyodu. bunun korkusuna dondum tr ye tedaviye ama amleliyatsiz denedim yine, oteopat, chiroparctic, akupunktur, manuel terapi, traksiyon, akliniz gelecek tum alternatifleri ayni anda denedim ameliyattan kacinmak icin, yeni mr imda 8 fitik vardi her yerden gitmis diskler, 3 tanede ciddi omurga kaymasi bulundu. alernatiflerde ne oldugunu yeni mesajda yazayin cok uzun oldu

osteopat ve chiropractic ci vucuda bir sekil verip beli zorluyor ses getirerek, agrilar gecti, 6 yildir ilk defa ayak basparmaklarim hissetmeye basladi. ama chirocu atlas kemigi icin kafatasinin arkasinda birseyle vuruyor sanirim o zmana oldu yuz felci oldum. sag taraf, sinir zedelenmis 7. sinir. ama devam ettim cunku cerrah ameliyat diyordu hepsinden ameliyat demek %60 ozurlu olmayi hemen kabulllenmek anlamina geliyomus. akupunkturda yaptirdim bu arada manuel terapi uzmaninada her gun masaj, 25 gun boyunca, dunyanin parasi gidiyor ama boyun haric 5 disk ve 3 kayma sorunu gecti gibi su anda onlar iyi. afrikadayim yine, cezayirde, burda dr yok sayilir olanlar tr de hemsire bile olamaz, boynum basladi 3 haftadir, sol kol tabiki, 3 haftadir uyuyamiyorum, tetrazepam 3 tane alirsam 1 saat kadar ancak sonra yeniden uyandiriyo agri. dun gece agrili haldeyim bu arada evde kendime fizim tedavi yapiyorum, rusyadan aldigim aci biber kremi, agri keisci krem, isitici sprey, elektrikli cihazdan almistim o, hepsini kullaniyorum. gunde 4 kez asiri sicak su dolu kuvet. artik aliskanlik yapacak ilaclar, dun gece buldugum yonetmi denedim internette buldugum, elleri ensede birlestirip geriye dogru tum gucunle gerinmek, dik araklikli bi sandalyede, 7-8 kez yaptim, kol gecti ama boynumdan garip sesler geliyor hareket edince ve boynun on tarafinda agri gibi bide sol baldirda atma gibi aks oynuyo bazen ama o siddetli agri gitti, ne olur ne olmaz diye boyunluk taktim su anda boyunluklayim, 8 ocakta tr de olacagim, 9 unda rusyaya gitmem gerekiyo, cok az zamanim var tr de. insallah gececek, ameliyat olmamaya direniyorum cunku hangi birinden olacagim. ustelik deforme kemiklere bisi yapilamiyo eninde sonunda yine baslar vede hareket kaybi olacak ameliyattan sonra. spinal stenoz kanal daralmasi hem boyunda hem belde, mr da ole yaziyo ameliyati cok agir tum yasamim bozulur, dayanmam gerekiyor en azindna bir 5 yil daha.

Arkadaslar teshis sorunlarina lutfen dikkat edin. Bende mr sonuclarinda stenoz yani kanal daralmasi yaziyor. mr tek basina yeterli degil. Omurga bir butun ustelik omurilik sivisi sebebiyle beyinlede baglantili, birbirine benzer belirtiler veren degisik kokenli durumlar olabiliyor. Ornegin bende mr da acikca benim bile gorebildigim kanal daralmasi; bu bolgeye normal rontgen ile omur lara bakinca carpaz sekilde ve 20 dereceden fazla bir kayma var. Bu kayma sebebiyle ic kesitin mr goruntusu dar bir kanal seklinde cikiyor. Bunu bana gittigim 7. dr acikladi ve gosterdi.Spinal stenoz ameliyati olmami oneren beyin cerrahini dinleseydim simdi dikey kemik keislerek cikartilmis yerine vidalarla sabitlenmis platin takilmisti. Bu arada deforme olmayan ve fitik yapmayan disk hic kalmamis bunuda dusunun. Ayaga kalkabilmem bile cok dusuk ihtimal olacak ameliyatla. %1-2 hasta ameliyatla tedavi oluyor, kalani baska yontemlerle. diger yontemleri denemeden ameliyat olmayin, ancak cok cok acil ve yasamsal durumlarda ameliyat.

bende 6 aydır boynumda agrı çekiyordum sol kolumda uyusma başlayınca dr gttm mr çekildi c3 c4 c5 daralma c6 c7 ileri derecede daralma ve 2 büyük fıtık oluşmuş ama çok agrım yok kuwwwet kaybı yok ameliyat dedi dr ama ben korkuyorum. boyunda iz kalıyormu ve eskisi gibi güçlü hissedebiliomuyuz kendimizi..herkeze geçmiş olsun

birde 7 yıl önce ebru gündeşin doktoruna ameliyat olan irisyle konuştum ameliıyattan sonra tat koku alma hissini kaybetmiş oyle olan warmı acaba ???

merhaba arkadaşlar,demekki böyle yerlerede girip yazmak varmış kısmette... herkese öncelikle geçmiş olsun,ben 1 hafta öncwe boyun fıtığı ameliyatı oldum.2 beyin cerraahı ve 2 fizik tedavi uzmanına gösterdim mr filmlerimi.hepside bu saaten sonra yapılacak tek şeyin ameliyat olduğunu söyleyince olmak zorunda kaldım.önceliklle bende sol kürek kemiğinin ordan başladı.hiç bi şeyim yoktu ,bir gün inanılmaz bir ağrıyla kalktım ,ilerleyen günlerde iğne ilaç hiç biş itesir etmedi ve mr çektirdik.ileri derece fıtık...şuan yanlış yazıyom bazı yerleri,ameliyattan sonraki sol kolumdaki ağrı ve parmak uyuşmları daha geçmedi,zaman alıyomuş dediler,bana titanyum bir parça taktılar.bu ameliyatı olmuş arklar ne kadar sürede tam olarak kendini toparladı bi anlatabilimi.benim ameliyattan sonra psikolojim bozuldu sanki hiç bu ağrı uyuşma geçmicek ve hep bi kendimi yarım adam gibi hissediyorum bi daha hiç bişey eskisi gibi yapamicam die.

a.geyik arkadaşım tecrübelerini paylaşormısın,özelden yazim dedim sana yazamadım,bi no varsa birebir konuşabilrimiyiz bu ameliyatı olmuş biriyle.

Arkadaslar; Ne yazik ki Turkiyede tip doktorlari saglik ve hizmet degil para odakli calisiyor, sonucta Dr lar diger insanlardan farkli degil. Toplumun yansimasi gibi ve toplumumuzda yine ne yazikki basari mesleki basari degil parasal kazanc. Bu nedenle bir osteopat ile tedaviyi denemeden, manuel
terapi (egitimli birinden masaj) yaptirmadan ameliyat olmamanizi tavsiye ederim. DR lar ne derse desin once bunlari deneyin derim. (kazalar haric)
Unutmayin tip cilar daha 40 yil once ishal bebeklere siviyi yasaklayip bebekleri olduruyordu..En son amerikada yapilan bir arastirmaya gore bel ve boyun fitiklarinda manuel terapi ve ameliyat kiyaslanmis ve sikayetlerin gecmesi bakimindan esit cikmis. Size ozellikle eger bulabilirseniz gozleri gormeyen masorleri tavsiye ediyorum, cunku onlarin beyinleri diger duyularini hassaslastirarak tepki veriyor gormemeye ve elleri ile hissedebiliyorlar vede bu onlara cok iyi bir is sagliyor. Benim Tr deki masorum korler okulunda yapiyor bu isi ve cok basarili.

sorkun hocam şimdi durumun nasıl peki,inşallah iyisindir eskiye nazaran,senin çevrende boyun fıtığı ameliyatı geçirmiş tanıdığın varmı,varsa durumları nasıl şimdi,ne kadar sürede toparlamışlar?

bu ameliyatı olmuş arklar lütfen son durumunuzu paylaşırmısınız...

Cevremde boyun ftigindan ameliyat olmus bir kisi var, oda cok fazla sikayetci degil.
Benim durum; son tr ye gidisinde (18 ocakta dondum) osteopat a gittim, boyundaki kaslarin kafatasi ile birlestigi yerde kaslarin icinde
topak seklinde bisiler buldu, galiba fibromiyalji bu, aynilarini manuel terapistimde sol kurek kemiginin altina dogru buldu. Osteopat igne
ile onlari dagitti, manuel terapist bastiraraz ezdi, acita acita, ikiside ayni seyi soyledi. Dediklerine gore fitik esas sebep degilmis, esas sebep
kaslardaki bildiginiz kulunc denen raharsizligin bir ileri seviyesi imis ve uzun suredir varmis (6 ay). soyledikleri bu iyilesmez ise fitik devam
edermis, ameliyat cozum olmazmis. Fitiklari tetikleyen bu kaslarin rahatsizligi sonucunda zincirleme kaslarda uzun sureli kasilma ve bunun
getirdigi durus bozuklugunun fitiga sebep oldugu. Buna gore ameliyat cozum degil. Dusunuyorum, elimde birer yil ara cekilmis 3 ayri mr var,
bu mr larda boyundaki fitik ve diger rahatsizlik ayni, ama bu sure icinde hic sikayetim olmadigi donemlerde gecirdim. Demekki sikayetsiz
donemlerde fitik rahatsiz etmiyor, ayrica fitiklari bu hale getiren belkide soyledikleri gibi kas rahatsizligi, yoksa ceryanda kalmak gibi sebepler
neden fitik gibi mekanik bir sorunu tetiklesinki ? bana cok mantikli geldi. Osteopat im bana sunu tavsiye etti, bir masor bul ve o sert parcalarin oldugu yere sertce masaj yaptir bunu yaptiginda rahatlarsin dedi. Bunu uyguluyorum, ne yazikki bu ulkede masaj yapacak birini bulamadim, bu isten anlayan birini..bende sheraton otelin masaj salonu var oaray gittim, akilli bir eleman var ona internetten bu konuda arastirma yaptirttim, 3 dafadir gidiyorum,
su anda iyiyim, halbuki 18 ocakta dondugumde yine afrikada bi terapi merkezine gittim gayet iyiydim, terapist salakca beni sirtustu kulac atarak yuzmeye zorladi ve agrilar aynen yeniden basladi, yuzmeden once 5-6 gun hicbir seyim yoktu gecmisti tr deki tedavi ile. Bu masajlara 3 gun gittim ve su anda ilac
almadan dayanacagim kadar az agrim var. asiri yogun isim tetikleyici gunde 12 saat kadar ekran karsisinda geciyor ve stresli. Bu ortamda iyilesebilirsem mucize olacak..

arkadaşlar uzun uzun yazıyorsunuz benim elerimdeki sorundan dolayı kısa kısa yazıyorum inşallah yardımcı oluyorumdur.boyun dan gelen agrılar uyşmalar okadar geniş yelpazeyesahipki,tek parca olarak ele alınacak konu deyil.ameliyat son care.boyunda sinirlere bası yapan fıtıkların zamanla oradaki sinirleri tahribatı söz konusu.hasara ugrayan sinirlerin düzelme şansıda yok.ellere sırta vuran agrılarrın hepsi boyun fitigindanda kaynaklanmıyor.bazıları fizik tetavisiyle düzeliyor .kulunc denilen ise sinir boyundan kürek kemiginin arkasından ellere geliyor,orada sıkışmalarda boyun fıtıgı belirtileri veriyor.boyun fıtıgı ameliyatından sonra agrılarım gecmedi diyenler bu konularıda araştırmaları gerekiyor.sözü özetlemek istiyorum herşeyin başı morel evet arkadaşlar morel. olumsuzlukları kafadan cıkarmak.ameliyat olan arkadaşlar sizde boynunuzda sinirlere bası vardı o basıyı kaldırdılar,bu bası uzun süre devam edip tahribat varsa o tahribat ele giden sinirdeyse o ellerdeki uyuşukluk gecmez sırtındaki karnına giden sinirlerde birşey yoksa onlar hemen ortadan kalkar.o kadar geniş konu.eyer doktor hata yaptırsa zaten uyanır uyanmaz felc oldugunuzu anlarsınız.ameliyat olan arkadaşlar sinirlerinizde baskıyı kadırdılar.

bel fıtıgımda var ondan ameliyat olmadım.idare edebildigin kadar idare et denildi.doktorların derdi para olsaydı beldende amaliyat ederlerdi neden etmediler.hareketli bölgede iyileşme da uzun süre devam ettiginden.

01.02.2013 tarihinde uykudan kalktığımda sol kolumda şiddetli bir ağrı hissetim.Boynumla sol kolum arası diyebilirim.Soluk algınlığından dolayıdır diye doktora gitmedim.Ertesi gün kalktığımda yine aynı ağrı bu sefer çoğalarak hissetmeye başladım.Ve sıcak su koyarak geçeceğini sandım fakat ağrı artarak devam etti.Ve o gece ağrıdan uyuyamadım gece saat 2 gibi acil'e gittim.Acil doktoru tansiyonumu ölçtü ekg'mi çekti.Ciğer filmleri çekti birde boyun filmi çekti.Sonuçlar çıktığında boyun filminin haricinde diğer filmlerde bir sorun olmadığını söyledi.Ağrının o anlık düzelmesi için iğne yaparak ertesi gün fizik tedavi bölümünde muayene olmamı istedi.Ertesi gün fizik tedavi uzmanına gittiğimde kollarımdan boynumdan muayene ederek çeşitli sorular sorarak mr filmi istedi.2 gün sonra mr sonucu çıktığında göstermeye gittiğimde doktor omuriliğin c-3 c-4 c-5 disklerinde sinirlere baskı olduğunu söyleyerek bayağı bir tahriş var dedi.Bu kısımda ameliyat olmanın riskli olduğunu söyleyerek 20 gün fizik tedavi verdi.Fizik tedaviye 3 gündür gidiyorum.Faydası oluyor fakat yumuşak singer ve yataklarda yattığım zaman aynı ağrı tekrar çıkıyor.Sert zeminde sırt üstü yattığımda ağrı kayboluyor.Fizik tedavinin 2. günü abimin ısrarı üzerine beyin cerrahi nöroloji doktoruna gittim.Mr sonuçlarını göstererek muayene oldum.Doktor sonuçları gördüğünde bu gibi ameliyatları yapabildiğini söyledi ve ameliyat olmamı tercih etti.Sonradan kolumdaki güç kaybını elleriyle konrol ederek kolumun yarıdan yukarıya kalkmadığını hissetti bu güç kaybının olması nedeni ile yine ameliyat dedi.Sonradan bir emg çektirelim dedi emg sonucu bizi daha iyi yönlendirecek dedi.Ertesi gün sabahleyin erkenden emg sırası alarak emg çektirdim.Ve emg sonuçlarınada bakarak ben bu ameliyatı yaparım ancak bu güç kaybının düzelmesine garanti veremem yalnız 100 kişide 30 kişinin başarılı olduğunu söyledi.Ne yapacağımı şaşırdım fizik tedaviye devam ediyorum.Sizce bu yaşadıklarıma göre ameliyat olmalımıyım yoksa fizik tedaviye devam ederek bu sorunu düzeltmeye mi çalışayım sizin düşüncelerinizi merak ediyorum yazarsanız sevinirim. Bugüne kadar yaşadıklarım bunlar arkadaşlar paylaştıkça diğer yaşayacaklarımı anlatacağım.

öncelikle geçmiş olsun atilla hocam,bende 2 hafta kadar önce ameliyat oldum boyun fıtığından diskektomi yöntemi ile.titanyum bir parça takıldı bana .ameliyattan sonra ağrılarım azaldı baya ama tamamen geçmedi.%25 likk bir ağrı var gene boyun,sırt ve kolumda.kolumda ayrıca parmaklarımda uyuşma devam ediyor.inşallah tüm bu sıkıntılardan yakında geçer. sana tavsiyem ameliyat olmaya karar vermeden önce bir kaç beyin cerrahıyla daha görüş fikirlerini al. birde benim internette araştırdığım ozon tedavisi ve bi çeşit masaj tedavisi vardı ama adı aklıma gelmedi şuan.bunlarıda bir dene derim önce. tarsus,ceyhan civarı bi doktordan bahsdiyolar adı ömer seyar gidenler memnun kalmış bi çeşit masaj yapıyormuş.

Tüm arkadaşlara geçmiş olsun! Bende 26 martta boyun fıtığından ameliyat oldum ve 2 protez takıldı. Ne ilginçtir ki ağrılarım aynı A:Geyik arkadaşın gibi birde tesadüf ameliyat tarihimizde aynı. İlk önce sağ omuzum ile dirseğim arası müthiş bir ağrı ve sağ başparmağım uyuştu . Ameliyat olana kadar uyku haram oldu. Mr çektirdim boyun ve omuz olarak. Omuzumda parsiyel yırtık,sıvı toplanması ve difüzyon . Boyunda c4 c5 te aşırı kanal daralması c2 de aynı. Kaç beyin cerrahına ve fizik tedavi uzmanına gösterdiysem hepsi derhal boyundan ameliyat dedi. Her gördüğüm hastanenin nüroloğuna cd mi gösterip aynı cevabı alıyordum. Sonunda Florance da çalışan Doçent Çağatay Öztürk beyle tanıştım ki kendisi ülkemizin en iyi omurga cerrahlarındandır. O da bana ameliyat dedi ve ameliyat olmazsam biraz bekleyelim geçer diye düşünürsen daha da kötü olacağını felç olabilceğimi söyledi . Ki normalde omirilik soğan zarına baskı olduğunda fıtık oluştuğunu bende ise omirilik soğanıma % 30 girdiğini söyledi . Eline sağlık ameliyatımı gerçekleştirdi ve Allah razı olsun ki ameliyattan bugüne kadar hiç bir ağrım olmadı . Çene destekli boyunluk takıyorum geçen cumartesi dikişler alındı . 26 Nisanda kontrolüm var .Her şey yolunda hiç bir ağrım kalmadı . Sadece başparmağımda ilk ekleme kadar karıncalanma devam ediyor. Doktorunuza güvendikten sonra ameliyat olmaktan kaçınmayın . Tabii bir çok dr a sonuçlarınızı gösterin . Herkese tekrar geçmiş olsun !!!

Doktorlar para için ameliyat yapıyorlar diyorsunuz. Bence yanlış ; ki doktorum Doç Çağatay Öztürk bey Florance de çalışan biri. Ki boyun Fıtığı ameliyatını 40.000 tl ye yapıyorlar. Bana başka bir hastanede kendisi ücret talep etmeden yaptı. Ve Allah razı olsun son derece sorunsuz çok başarılı ameliyat yaptı. Ve 3 günde bir kendi pansuman yapan elemanını evime gönderdi. Şu an tam 18 gün oldu ve tüm samimiyetimle söylüyorum hiçbir ağrım olmadı. Sadece protez takılan yeri hissediyorum bu kadar. Bu rahatsızlığı yaşayan tüm arkadaşlar ; ameliyat olmaktan korkmayın.

öncelikle geçmiş olsun akremzi hocam,verilmiş sadakanız varmış yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla,bende bugün boyun fıtığından ameliyat olalı 3 ay geçti , çok şükür ağrım yok denecek kadar az,ara ara bazen az bişey artıyor ama giderek azalıyor sıklığı,parmağımda ,2 parmağımda çok net uyuşma ve hissizlik vardı ameliyattan sonra hatta yüzüme dokununca o parmaklarımla,sadece yüzümü hissediyordum,parmaklarımı hissedemiyordum,çok şükür onlarda yok denecek kadar azaldı.bana tek protez takılmıştı,size 2 protez takılmış,sizdeki takılan protezler üstü üstemi takıldı yoksa aralarında boşluk varmı? tekrar geçmiş olsun

Üst Alt