Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanma kararındaki şu ibareler ne ne demek? [Hukuk]

vedanur

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
bi konuda bilginizi rica edicektim. babam annemi mahkemeye verdi boşanmak için mahkemeye girdiler ve hakim annemin boşanmak istememesini kabul etti ve boşamadı. bunun üzerine babam temyize verdi. aradan belli bi süre geçti ve sonuç kararda şöle yazıor ben anlamadım boşanmışlar mı yoksa boşanmamışlarmı. bir bileniniz varsa cvp yazarsa çok sevinirim.

taraflar arası davanın yapılan muhakemesi sonunda mahali mahkemece verilen ... tarih numarası gösterilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeblere ve özellikle delillerin takdirinde bir yalnışlık görülmemesine göre yerinde bulunmayan temyiz isteğinin reddiyle usul ve kanuna uygun olan hükmün onanmasına onama harcının temyiz edene yükletilmesine bu kararın 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verildi.​

lütfen en kısa zamanda bilgi verirseniz çok mutlu olurum

Bende cümleyi şöyle kurayım; baban annenden boşanamamış.

çok saolun ya ben de öle anladım ama birkaç kişi okuyup bboşandı diince terddüte düşmüştüm.çok çok tşkr edrm

Devletin kurumlarıda artık dilini güncelleştirsede ne yazdıklarını anlamak için birde kılavuz aramasak.

Yargıtay, babanızın Temyiz istemini yerinde bulmayarak, reddetmiş ve esas mahkemesi kararının usul ve kanuna uygun olduğunu belirterek, Onanmasına karar vermiş. Bundan sonrasında ise, Yargıtay kararının babanıza tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde babanız, Tashihi Karar (Karar Düzeltme) isteminde bulunmaz ise, esas mahkemesi kararı kesinleşmiş olacaktır. Saygılar.

Üst Alt