Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Boşanma davası süreci nasıl işler? [Hukuk]

canermutlu38

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Benim bir sorum olacak boşanma davası sonucunda yargıtaya gidilse bile karar çıkdığı için nüfustan eş düşürülebilir mi?
Bir de boşanma davası anayasa mahkemesi yada insan hakları mahkemesine götürülebiliyor mu ?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok seviniriz.

yargıtay kararından sonra boşanmışsanız düşer.

selamlar yargıtaya gitmedi karar mahkemeden tebli edildi ancak yargıtaya gitmedende düşürüle biliyormu yoksa yargıtayı bekleme zorunluluğu bulunuyormu

Her iki tarafında 15 gün bekleme süresi var,siz itiraz etmeseniz bile karşı taraf 15 gün içinde itiraz edebilir..Her iki tarafta itiraz etmezse sanırım (unuttum)bir 15 gün sonra daha boşanma kararını alıyorsunuz..Yazışmayla olduğu için mahkeme nüfus müdürlüğüne boşanma (nüfustan düşme) si için bildiriyor yani 1 ay sonra falan gidip sizde kararla nüfusa baş vurabilirsiniz..

selamlar benim sormak istediğim yargıtaya giderse nüfustan düşmezmi itiraz edilirse birde bu boşanma davası anayasa mahkemesi yada aihe götürüle biliyormu

Zaten yargıtay sürecini bekliyorsun,o süreç içerisinde hiç bir işlem yapamıyorsun...Yani eğer ki yargıtaya intikal ettiyse eğer düşmezsi söz konusu olamaz,yargıtayın kararını beklemek mecburi (diye biliyorum)... AİHM götürülüyormu o konuda bilgim yok,en güzeli avukatınıza sormak biz ne desek boş olur...

Üst Alt