Öncelikle herekze merhabalar. Bu siteyi yeni öğrendim.Öğrenme amacım ise dayım.ben öğretmen olarak çalışıyorum ve benden dayım bilgi istedi daha doğrusu ona söylemişler oda doğruluk derecesini ve prosedürü öğrenmek istiyor. Kendisi %90 böbrek yetmezliğine sahip.Elinde raporda var. 2 günde bir diyalize gidip geliyor.araba alımında ÖTV indirimi olur mu?Bu foruma baktım çelişkili ifadeler var.Bazen alınır ddiyor bazıları ise hayır olmaz tarzı ile bilgi vermişler.
Şimdiden herekese teşekkürler sevgide ve dostça kalınız.
- forumdan örnekler: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=35221
merhaba %93 oranında Kronik Böbrek Yetmezliği rahatsızlığım var araç alırsam ÖTV vergisinden muaf olabilirmiyim
%90 ve üzerinde rapor olursa evet, yurt içinden ötv ötelemeli araç alabilirsiniz. Yalnız, aracı siz değil, bir yakınınız kullanabilir ancak. Zira sizin araç kullanamayacağınız varsayılır...
Yasa, "%90 ve üzerinde sakatlığı olanlar" der. Sakatlığın ne olduğuna dair açıklama getirmez. Yani %90 ve üzerinde raporun varsa, aracı kendisinin kullanamayacağüı varsayılır vs.
Diğeri: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=28944
ben 30\05\2006 yılında böbrek nakli oldum araba alabilirmiyim??
Alamazsın S1LV3RMooN.
Diğeri: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=38258
Siz bedensel engelli olmadığınız için ÖTV istisnasından yararlanamazsınız.
Ehliyet konusuna gelince,Hastalığınıza göre ehliyet alıp alamayacağınıza karar verecekler doktorlardır.Yazdığınız yasada kronik böbrek yetmezliği olup diyaliz tedavisi görenlere, ilgili uzmanın görüşü alınmak suretiyle buna karar verecek kişi uzman doktordur.
Şimdiden herekese teşekkürler sevgide ve dostça kalınız.