Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nedeniyle %80 raporum var. Vergi istisnalı araç alabilir miyim?

ALPER GÜZEL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
bugün sitenize üye oldum.herkese kolaylıklar diliyorum.
böbrek naklinden dolayı %80 engelli raporum var ötv siz araç almak istiyorum.yardımlarınızı görüş ve önerilerinizi bekliyorum
sayg..

Hayır, alamazsınız.
3. dereceye kadar yakınların kullanabileceği ÖTV istisnası ile araç alabilmek için %90 ve üzeri rapor gerek..

tekrar merhaba;
raporumun %80 den %90 a çıkma ihtimali var.bu şekilde araç alabilirim değil mi. b sınıfı ehliyetim var.
ama fiziksel bir engelim olmadığı için aracı kullanabilrimiyim.araç bakmaya gittiğim toyota ve citroen bayileri bu şekilde araç verdiklerini söylediler.çünkü diyaliz hastalarına %90 rapor veriliyor.

yada diyelimki %90 raporla eşimin ve babamın kulanabileceği bir araç aldım diyelim.ben bu aracı kullanamıyorum.peki üstüme kayıtlı bu araç varken ben babamın yada herhangi bir arkadaşımın veya akrabamın arabasını kullanabilirmiyim.

%90 ve üzeri rapora karşılık 3. derece yakınların kullanabilmesi için ötv istisnalı araç alırsanız, o aracı siz kullanamazsınız.
Ama bu aracın dışında kalan araçları kullanmanıza engel bir durum yok. Yeter ki B sınıfı sürücü belgeniz olsun...

Not: İşte bürokratlar saçma sapan kanunlar/yönetmelikler yaparsa, insanlar da böyle etrafından dolanır ve istediğini alır.

Üst Alt