Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek kanseri ile emeklilik sonrası kontrolde emekli maaşım kesildi!?

Erdinc1905

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar,

2021 yılında böbrek kanseri teşhisi ile sol böbreğim alındı. Sonrasında 2024 yılında aldığım %69 engelli raporum ile vergi indiriminden emekli oldum. Aldığım %69 luk rapor sürem 2 yıl.
Rapor yenileme sürem geldiğinde SGK kontrol muayenesi için beni hastaneye sevk etti. Yeni rapor oranım %54 oldu ve süresi 5 yıl.

Yeni raporum %60 dan aşağı olduğu için SGK emekli maaşımı kesti ve ilçe sağlık müdürlüğüne yönlendirdi. Buraya itiraz dilekçesi verdim ve beni Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk etti. Şimdi hastaneden randevu aldım ve tekrar sağlık kuruluna gireceğim.

Bu şekilde SGK nın emekli maaşımı kesmesi doğru mu? İnternette ve bazı yerlerde rapor oranı %40 altına düşmediği müddetçe emekli maaşı kesilemez diyor. Konu hakkında yorumlarınızı rica ediyorum.

@Erdinc1905,

Çok tartıştık burada da:

Dünyanın en akılsız ve vicdansız sgk kararı bu tür oran azalınca emekliliğin sonlandırılması! Ama maalesef sgk bunu bu şekilde uyguluyor. Yeni rapor oranına göre sigortalılık süreniz ve prim gününüz tamamsa, emekliliğiniz yeniden bağlanacak. Aksi halde süre ve primi tamamlamanız beklenecek

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Sayın Yönetici,

Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

Maalesef dediğiniz gibi vicdansızlık ve akıl alacak iş değil.
Hastane bana minimum %60 vermezse %40-49 arası olandan emekliliğe başvuru yapacağım. 18 yıl, 4100 gün sağlıyorum. Bu şekilde emekli maaşına bağlanırım değil mi tekrar?

Peki %40 ile emekli olmam durumunda maaş öncekine orana (%69) göre düşük mü yoksa aynı mı? Düşük olursa yüzde kaç düşer?

Üst Alt