Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastaları vergi muafiyetli araç alabiliyor mu?

murat5781

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar bisorum olacak size

benim yüzde 40 raporum var. böbrek yetmezliginden dolayı. fiziken bi şikayetim yok ötvden muaf olarak bende arac alabilirmiyim bide alırsam eger özel tertibatlımı olucak fiziken rahatsılıgı olmayanlarda alabiliyomu şimdiden teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlarıma

Merhaba Murat,
Hayır alamazsınız.
Özel mesajla da sormuşsunuz detaylı açıklamayı özel mesajınızın cevabında yaptım.

merhaba arkadaşlar biriniz alabilir diyorsunuz ,diğeriniz alamaz böbrek yetmezliğinden % 90 raporu olan kimine göre özürlü sayılmıyor ,kimine göre sayılıyor.ben % 90 rapora sahip böbrek hasatalarının ötv indiriminden yararlandığını iyi biliyorum.

yani ben alamıyorum öylemi cok kişi yararlanırsın demişti.

Nihal,
Ben arkadaşın durumunu göze alarak cevap verdim,genel bir cevap değil.
ÖTV muafiyeti 2 şekilde elde edilir.
1-H sınıfı ehliyet ve ''özel tertibatlı araç kullanabilir'' ibareli raporla kendisi kullanmak üzere.
2-%90 ve üzeri raporla aracı 3.dereceye kadar kan ve sıhri hısımları kullanmak şartıyla.

Görüldüğü üzere,arkadaşın rapordaki engel oranı %40 ve böbrek yetmezliği de herhangi bir özel tertibat gerektirmediğinden ötv muafiyeti bu arkadaş için uygulanamamaktadır.
Umarım aydınlatıcı olmuştur.

yani böbrek yetmezliği için % 90 rapor verilmiş ise özrüne bakılmaksızın ötv hakkı oluyor kişinin.peki kişi aracı aldı ve sonra böbrek nakli gerçekleşti.bu durumda ne olur.

rapor aldım yüzde 40 üzerime iş yeri var kapattım ama sorun olurmu maaş baglanmasına

Üst Alt