zoro ve zorluklar...
İlkbahar müstehzi bir uslub kullanmışsın.Ben hacıyatmaz örneğinde ciddiyim. Ama tabi sadece engelliler hacıyatmaz değil,hasta olanlar da öyle…
Hatta sıkıntı ve dertlerle hemhal olarda bizim gibi güçlü ve azimli…
Annem ismimi Zoro olsun istemiş ama,olmamış.
Biz idmanlıyız yahu
,zorlukların,sıkıntıların en alalarıyla karşılaşıyoruz, bu yüzden herhangi engele sahip olmayan insanların ufacık bir sivilceyi bile abartmaları bize komik gelir.Nice rüzgarlara ,şiddetli kış şartlarına maruz kalıpta hiç etkilenmeyen çınar gibiyiz,ama insanız bazen ye'se kapılabiliriz,ama bu çok kısa sürer,anlık bir düşünce gibi.Bazı insanlar birşey rica ederken,bu yardım da olabilir başka bişide,eğilip büğülüm sıkıntıdan çatlarlar,bunu gururlarına yediremez;ama biz yeri geliyor ,bin kat yabancı kimseden bile birşeyle isteyebiliyoruz.Diğer kişi birşey istediği için aşağılık komplexine kapılıyor ama biz umursamıyoruz bile.
Daha anne karnında zorluklarla mücadele etmeye alışılıyor.Amnion sıvısında bir sağa bir sola çırpınırken hayata dair çırpınışların idmanını yapıyoruz.Ben engellerin ya da diğer insanların zorluklara katlanma katsayısını,kromozomlarını meydana getiren kromatin denilen ince iplikler kadar sağlam buluyorum.
Biz hayata suyun donma noktasından başlarken,diğerleri kaynama noktasından başlıyor.Elbette biz zorluklara daha dayanıklıyız.
Mutluluk göreceli bir kavram…Ama her engelli mutsuz olmak zorunda değil, engelli olmayanda mutlu olmak zorunda değil.
İki kurbağa süt güğümüne düşmüşler. Birisi biraz çırpınmış ve bakmış ki
kurtulma ümidi yok, kendini bırakmış ve boğularak ölmüş.
Öbürü çırpınmaya devam etmiş. Çırpınmış, çırpınmış, çırpınmış...
Tam kollarındaki derman tükenecekken bir de bakmış ki
sut, çırpınma nedeni
ile, tereyağına dönüşmüş.
Tereyağının üstüne çıkıp, bir sıçrayışta güğümden dışarı zıplamış,hayatını kurtarmış.
Benim hayatımdaki engeller,problemler bu hikayedeki kurbağanın oluşturduğu tereyağ tabakasını oluşturmamı sağlıyor.Hayatta kalma coşkumu artırıyor…
Benim için mutluluk hayata anlam katabilmektir;bunu başardığımda benim için güneş orada doğar.