Acill
merhabalar, yaşamak bizler için gerçekten zor. bizler zorlukların bizlerden kaynaklanmadığını malesef çevresel faktörlerin bizlere zor bir hayat sağlamasından gerçekleştirmesinden olduğunu biliyoruz. ne yazık ki bunların bilincine insanlar varmıyor. arkadaşlar ben de ıstanbul'da yaşıyorum, görme engelliyim ve yaklaşık 6 aydır işsizim. görme engelli olarak zor bir hayatım olmasına rağmen vaz geçmek benim karakterime ters bir kelimeydi. nihayetinde bakmakla yükümlü olduğum insanlar var ve onların iyi yaşaya bilmesi için benim güçlü olmam gerekiyordu. son çalıştığım yer özel bir şirketti görme engelli olarak işe girmiş olsamda biz sağlamız diğen insanlardan daha fazla beklentileri vardı benden, 4 buçuk seneye yakın orada o şartlarda çalışmamın sebebi hırsım yada azmim değildi, bakmakla yükümlü olduğum insanlardı. nihayetinde çok daha hastalıklara sebep oldu. zaten ömrümce görme engelliydim bu benim için sıradan bir olaydı alışkındım yani üzerine vertigo, astım, boyun fıtığı eklendi ve asıl şimdi bu ağrıları çektikçe sanki engelim bu problemlermiş gibi hissediyorum. bu şekilde hastalıklarım aşırı olunca üzerine birde laranjit denilen ses tellerimle ilgilide sorun eklenince çalışamaz oldum. düşünün yıllarca herşeye katlandım en sonunda pes ettirdiler performansım düşmüştü ayrıca çalıştığım şirket başka bir şirketle birleşmişti fazlalık vardı ben işten çıkma kararı verdim bıktırdılar beni. fakat bildiğim birşey varsa bu olanlar onların utancı zira ben o merhametsiz koşullardan vaz geçtim. en son sağlık bakanlığı sınavına katıldım umudun varmı diğe sorarsanız inanın bilmiyorum kötü geçmedi fakat 90 yada 100 alamamışımdır. hayırlısı bakalım. yani ne olursa olsun bu canı, bu engeli bize hayat şartlarını zorlaştıran insanlar vermedi, önemli olan sonuna kadar elimizden geleni yapmak ve asla boyun eymemek. yıllarca insanların kıskançlıklarıyla uğraştım kıskandıkları; hayat ne kadar zor olursa olsun benim bir engellinin idealleri peşinde olması, dimdik ayakta olmam ve asla muhtaç görünüpte acımalarına izin vermememdi.
yıllar geçti yinede ödün vermedim, eğitim bilgi ne gerekiyorsa şu bir gerçek bilgili ve tecrübeli olmak bizler için çok önemli. evet yaşamak çok zor biz vaz geçmeyelim istemiyorlarsa bizleri bırakın istemiyenler vaz geçsin bizden tabii bunca engelliği nasıl gözden çıkaracaklar onuda yapmaya kalkıştıklarında hep beraber görüp cevaplarını vericez.