Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir yandan evlilik bir yandan tereddütler..?

Faruk33

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
11
Bedensel engelliyim yavaş yavaş evlilik yaşım geliyor mesleğimi de elime aldım ailem artık seni evlendiririz yakında diye takılıyor ben de onları kırmamak için kısmet diyorum ama içimden engelli bir adamla kim evlenir ki diyorum gerçekten sağlam bir bayana teklif götürsem sen kimsin benimle evlilik düşünüyorsun diye tepki verir diye korkuyorum engelli bayan hiç çevremde yok olsa onunla arkadaşlık kurarım bu gidişle evlilik düşüncesinden vazgeçeceğim

Hayat cok zor benim gorunen bi engelim yok hastaligimi soylemeden istedigim kizla evlenebilirim ama hastalik tekrarlarmi diye aklimi yiyorum senin en azindan oyle bi derdin yok

UnFeeLinq haklı.. Daha şimdiden bunları düşünme bence de.

Engelli birisini bul bence illa evlenicem diyorsan davul bile dengi dengine demişler

Aslında sana bu yaşta bunu düşündüren ailen...espiri,şaka mahiyetinde de olsa illaki etkilenirsin.çünkü her şakanın altında bir gerçek yatar.herkes evlenmeyi düşünür fakat ailelerin bizi evlendirmek isteme sevdası bizi evlilik isteğine daha çok sürüklüyor ve bu uğurda yanlışlar da yapıyoruz.aslında ailenin evlendirmek yerine senin kendi başına ayakları üzerinde durabilecek bir birey olma olgunluğuna erişmeni beklemesi ve bunun için desteklemesi lazım

Eğer bir insan evlenme olgunluğuna erismisse ve bunu içinden gelerek istiyorsa bunu gerceklestirmek her insanın hakkı oldugu gibbi engelli bireylerinde hakkı.

19 yasında olması bisey ifade etmez.
Karakter ve olgunluk meselesi.

Daha 19 yaşındasın :) evlenmek senin de hakkın tabi ama zamanı vardır.Ben de insülin Bağımlı şeker hastasıyım.yaşım 28.iş desen şeker var diye vermiyorlar.evlenmenin hayali bile çok uzak yani.Ama şahsımın yaşadığı birkaç Tecrübeyi anlatayım,engelli olmak ya da olmamak bir şeyi değiştirmiyor.Evlenme işi tamamen karşıdaki insanın karakterine ve kişiliğine bağlı.insülin kullanıldığımı görünce terk eden de oldu yardımcı olan da oldu.Tamamen Kişilik meselesi.Her şeyden önce unutma sınavımız bu.Allah çektiğimiz sıkıntıların mükâfatını ahiretinde bizzat verecek...

kardeşim inşAllah hayırlısıyla seni anlayan dinleyen seven seveceğin biri çıkar karşına evlenirsin. yaşın evlenmek için uygundur 19. ama Türkiye gibi ülkelerde insanların iş bulmaları kolay olmadığı için geç yaşta evlilik normal gözükür.
Allah a şükür işinde var kardeşim her birey gibi biz engellilerinde ister engeli fiziki ister ruhi ister içten olsun hakkı vardır.

hayırlısıyla herşey çok güzel olur umarım canını sıkma gülümse hayata :)

Dostum...Burada ki herkes engelinden dolayı evlenemediğinden (Bende dahil) 19 yaşı henüz küçük görmeleri gayet normal.
19 20 yaşlarında evlenmen gayet iyi olur.
Sağlıklık evlarlar ile 40 yaşına geldiğinde 20 yaşında sana bakabilecek evlatların olacak ancak 30 yaşında evlendiğinde 50 yaşında sana bakacak evlatların olacak.

Erken evlenme iyidir....Şu anki nesil bu nesil...Bundan sonrası Allah Kerim.....Bende 27 yaşındayım ve evlenmedim...evlenemedim :)

Çok iyi düşün taşın. Senin beklentilerin ve onun verebilecekleri ile onun beklentileri ve senin verebileceklerin çok önemli. Engelsiz insanlar bile birbirlerine kolay kolay dayanamıyorlar; engelliye kimse dayanmaz; sıkıntısını çekemez. "Aman canım karşılıklı sevgi olursa sorun olmaz, bıdı bıdı" diyenleri de dinle ama dikkate alma. Daha hayatta hiçbir şey görmüş geçirmiş değilsin; hayatının baharındasın. Önce kendinle barışık mısın, yeterince mutlu musun bu konular çok önemli.

Bende evlilik için 19 yaş daha çok erken oldugunu dusunuyorum.

19 yas cok erken.hersey evlilik degil.eksileri artilarindan agir basiyorsa hic bulasma.bayanlar evliligi terfi etmis gibi gorur.istisnalar haric.parmaginda oynatmaya calisirlar.ucuz fikirleriyle saltanat surerler

Ailene beni ornek goster 31 yasindayim bekarim :)) isim gucumde var ama nasip bu isler takma o kadar kafana da

Üst Alt