Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir yakınımın %90 raporu var. Vergisiz araç aldıktan sonra engelli maaşı kesilir mi?

ben memurken araba almıştım. 3 yıldır çalışmıyorum. geçen sene hiç olmazsa engelli maaşı alayım diye başvurmuştum, arabadan dolayı onu da vermediler.
hatta gayri resmi olarak arabayı satsan bile 1 yıl maaş bağlanmaz diye sözlü olarak laf arasında söylendi.

kişisel görüşüm, maaşı kesilir.

@Üzümlükekim, Aracın rayiç bedelinin 120'de biri aylık gelir olarak hesaplamaya dâhil edilir. Kişi başına düşen gelir kriteri 5667,33 TL aşıldığı taktirde maaş kesilir.

Son düzenleme:
@Üzümlükekim, İki kişi engelli maaşı ile geçinip, üstüne birde araba alabiliyorlar ise helal olsun 🤔

Aracı almadan önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidip durumu bildirsinler ve hesaplama yaptırıp duruma göre hareket edebilirler.

@BnymnYldz,

Bence arabayı almak isteyen bir akrabası 😁 klasik akraba işte engelli tanıdığımız var neden vergi ödeyelim.böyleyse durum sakın kendinizi riske atmayın. Daha 1 hafta önce tanıdık biri araba için raporunu yeniletti eskiden ağır engelli ibaresi olan rapor, kısmi bağımlıya döndü, bakım maaşı kesildi.

Üst Alt