Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir tane vergisini ödediğim aracım var, bir tane de ÖTV ödemeden alabilir miyim?

engelleriasalimm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var lütfen bilgisi olan kişiler bana yardım etsinler.

Şu an kendi adıma kayıtlı engelli plakalı bir aracım var. 2000 yılında aldığım bu aracı engelli değilken aldım. kdv + ötv dahil tüm masraflarını ödedim. O zaman engelli de değildim. plakayı sonradan engelliye çevirdik.

Şu an başka bir sıfır araç alıcam ve bu kez ötv indirimden yararlanmak istiyorum. engelli indirimden yararlanmamda üstümdeki engelli plakalı aracım yeni bir araç almama engel olur mu?
Üstümde 2 tane engelli araba olmuş olacak bu yeni alacağım aracın ötv sinden sorumlu olmuyacam problem çıkarır mı?

Araç satın alacağım kurumlar tam bir açıklama getiremedi?

Alabilirsin. Hiç bir engel çıkarmaz. Kural: aynı anda ÖTV muafiyeti olan tek bir araç üzerinde olabilir. Ve, ikisi de sakat statüsünde özel donanımla tescil edilmişse, ikisi de MTV'den muaf olur

Çok teşekkürler. Vergi dairesine rapor vericek yarın takipçim ilgilenicek ben sadece aklıma takıldı ya rapor işlenirken üstünde bu kişinin engelli plakalı araç var die boşa çıkarsa ÖTV muaf tutulmazsak diye düşünmüştüm.
Aracımın olması Engel teşkil etmiyorsa sorun yok zaten bu aracı satacam en kısa zamanda ÖTV ile aldığım yeni aracı kullanıcam..

yeni öğrendiğim bir şey daha aynı statüde olmak kaydıyla galiba alabiliyoruz mesela ötvsini ödeyerek araç alamıyormuyuz

ötv indirimi sadece bir araca uygulanabiliyor

Daha önce bu hakkımı kullanmadım hiç ben aracı alırken özürlü değildim..
Şimdi bu hakkımı kullanmak istiyorum alacağım yeni sıfır araçta tek aklıma takılan şuan bir aracımın olması ve engelli plakalı olması bi problem çıkarır mı?
Problemde çıkarmıyormuş ÖTV indirimli bi araç daha önce almadığım için bu hakkımı kullanmak en doğal hakkım.

Böbrek yetmezliğim var %93 özürlüyüm şehrin dışında oturuyorum diyaliz merkezi servis imkanı sağlamıyor çok şehrin dışında olduğum için =( fakat aracım zaten var bazen kendim veya bazende çocuklar beni alıp götürüyor
Allah kimseyi bu durumlara düşürmesin hastalık zor arkadaşlar
Cümlemize Acil şifalar.

Herşeyden önce geçmiş olsun.Böbrek hastası olduğunuzdan tertibata ihtiyaç duymadığınızdan ÖTV siz aracı alıp kullanamazsınız.%93 raporla sizin adınıza araç alınır ve başkası aracınızı kullanabilir.

Özellikle araştırdım yoksa 2nci bir araç almıyacaktım.Çocuklara eziyet oluyor beni alıp götürmeleri her seferinde 2nci araçla kendim gidip gelicem bedensel bir engel olmadığı için kullanmamda bir sakınca olmadığını trafikteki arkadaşlarıma sorarak öğrendim.

Bu arada aracımıda aldım ÖTV indiriminden faydalanarak hiç bir sıkıntı yok.

Burda iki konu var.
1)ÖTVsiz araç alabilir,kendiniz kullanabilirsiniz.
2)Yada ÖTV muafiyetinden yararlanıp,aracı siz kullanmayacaksınız.

Üst Alt