Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir sehirde rahat hareket etmek icin nelerin olmasi gerekli

nemil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, size birkac sorum olacak izninizle cevaplarsaniz Daha guzel bir Turkiyeye kavusabiliriz..ben peyzaj mimariyim projelerimde engelli kardeslerimi dusunerek hareket ediyorum.. Bunun yani sira bir engelli adayi olarak sizin gibi dusunmeye hareket etmeye calisiyorum fakat yardiminiza ihtiyacim var.. Bir sehirde rahat hareket etmek icin nelerin olmasi gerekli, ne yapmaliyiz bizden projelerimizde somut ve soyut istediklerinizi yazarsaniz omrumun sonuna kadar engelsiz bir sehir icin ugrasacagim.. Simdiden tesekkur ederim .

Merhaba bu başlığa cevap gelmeyişine şaşırdım doğrusu. Bir şehirde en temel sorun kaldırımlar, guya rampa yapıyolar ama hem çok dik hemde mutlaka tam rampayı kapatacak şekilde araç park eden oluyor. Merdivenler yanına yapılan rampalarda aynı şekilde dik ve kaygan zeminli. Bir alışverişe çıksak en büyük sorun otopark, engelli otoparkları yaygınlaşmalı. Kaygan olmayan zemin döşemeleri tercih edilmeli, mümkün olduğunca merdivendiz mimari tercih edilmeli. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Bir peyzaj mimarının börtü böcek harici bu konuya değinmesi heyecan verici ancak görüyorum ki konuyu açıp ortadan kaybolması da bir hayli enteresan olmuş....
engelliye uygun mimari derslerde okutuluyor, ki mimaride kutsal kitap Neufert de de hepsi mevcut...

heyecanlanmıştık be arkadaşım, ilginiz balon gibi çabuk söndü...

Bir şehirde rahat hareket edebilmek için ilk olması gereken şey BİLİNÇLENMİŞ TOPLUM. Eğer ki BİLİNÇLİ TOPLUM olmazsa misal her yere ışınlanmayı sağlayan cihaz bile yapmış olsanız kısa sürede o cihazı bozmayı beceririz Türk halkı olarak! BİLİNÇLİ TOPLUM o ülkenin gelişmesine daha fazla katkıda bulunur. Engelli olsun veya olmasın bu bilince ulaştığımız an bu ülkede her şey bambaşka olur.

Üst Alt