Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir kulak duymaması sebebiyle muafiyet alabiliyorum, peki sonrası..?

architecture

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba, benim bir kulağım tamamen duymuyor, diğer kulağım ise %100 duyuyor.Şu an askerliğim tecilli ve askerlik için muafiyet alabiliyorum ama ondan sonrası için endişelerim var.Ehliyetimi elimden alırlar mı, engelli belgesi verilir mi, verilirse avantajları ve dezavantajları neler olur, bundan sonraki hayatıma nasıl etki eder gibi kafamı kurcalayan bir çok soru var.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

değişen birşey olmaz sadece askerlikten elverişli değilsin yani muaf olursun. ikincisi kulağın için hastaneden rapor al yüze kaç olur sonucu öğrenirsin %40 ve üzeri olursa bir çok avantaj var ekpss den yararlanma vergi indirim ulaşımda üçretsizlik vs bunları arıştır diğeri seni etkileyen konu zorluk sıkıntı çıkarmaz kolaylık tanır ehliyet elinden alınmaz ehliyetin varsa ehliyet söz konusu açılmaz işitme engelilerde ehliyet alıyor ben mesele iki kulak birden sıfır derece duyuyor işitme cihazı ile idare ediyorum b sınıfı ehliyetim var.

Cevabın için teşekkür ederim suat65 . Raporum var hatta geçen hafta tekrar kontrol ettirdim bir kulağımın duyması 0 diğer kulağım %100 duyuyor.Genel yüzde olarak bir şey yazmıyor raporda ve mevcut ehliyetim var kulak muafiyeti sonrası elimden alınıp alınmayacağını merak etmiştim sorun olmayacağını belirtmişsin.Yüzde kaç engelli olduğumu, ekpss'den faydalanıp faydalanamayacağımı nasıl öğrenebilirim ?

herkes kendi bilgisine göre kendi fıkrasına bakarak yargılama yapmasın arkadaşın kulağı duymuyor engelli olmanın şartlarımı var kulak çok ciddi bir durum insanı insandan ayırır. Askerlik söz konusu kulağı çok az kaybı bile olsa almazlar bunda yargılanacak bir durum yok ikincisi araba kullanmak bu herkesin hayalidir arkadaşın kulağı ile el ayağını ortaya koyuyorsunuz yok deve kuşuna uç demişler böyle saçmalıklarla insanları bilgilendirecekseniz hiç yazmasanız daha iyi bilgi olur.

Sol kulağım duymuyor muaf olur muyum

Sol kulakta çok ileri derece mix tip işitme kaybı vardır. Askerlikten muaf olur muyum . Acil cevap lütfen

Tabiki istemez kimse sagır olmak bende isitme engelliyim gayet cok memnunum halimde cihaz kullanıyorum sag kulagım temelli kapalı sol kulagım %69 isitme kaybı var cihaz kullandığım için sanki %100 duyuyorum cünkü ben öyle hissediyorum ben cok memnunum halimden ben engelliyim diye üzülmüyorum sizlerde üzülmeyin

Bir kulak tümden duymuyorsa askerlikten muaf olunur.

merhaba arkadaşlar, bende geçirdiğim bir beyin ameliyatı sonucunda sinirlerimin zedelenmesi sebebiyle sağ kulağımı tamamen kaybettim, duymuyorum. Belki iyileşir umuduyla 4 yıl bekledim lakin hala düzelmedi, henüz raporda almış değilim. Bu udurumda bende muaf olur muyum? Birde raporu alıp askerlik şubesine öyle mi gitmeliyim, yoksa direk askerlik şubesine gidip oranın mı beni sevk etmesini beklemeliyim?

FeroM44

Sen de muaf olursun kardeşim. Şubeden hastaneye sevk olduğunda o hastanede test yaparlar. Sivilden alacağın test dikkate alınmaz

Üst Alt