Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir buçuk ay önce 2022 için başvuru yaptım. Aylık ne zaman bağlanır?

lm_lm

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
3
Merhaba bugün engelli aylığı başvurusu yaptım. 1 1.5 ayda eve gelirler dedi. Acaba benim maaşım ne zaMan başlayacak olursa .?

Bu sanırım başvuru yerine göre değişiyordur.
Ben İstanbul/Sancaktepe Kaymakamlığındaki Derneğe başvuru yapmıştım.
1,5 ay kadar sonra eve biri geldi.
Başvurudan 3 Ay sonrada İlk kez 3 aylık birden toplu olarak almıştım.
Yani kabul yada ziyaret tarihini değil başvuru tarihini başlangıç alıyorlar.
Kabul ediliyorsada topluca aradaki parayı çekebiliyorsunuz…

Küçük yerleşimlerde belki daha hızlı,kısa sürede sonuçlanabiliyordur.

Biz geçen hafta pazartesi başvurduk 2 günde onaylandı eve de sanırım pandemi dolayısıyla gelen olmadı. İlk maaşımızı haftaya alacağız. Daha önce de sosyal yardım aldığımız için sorgulama gereği duymadılar sanırım.

merhaba bugün eve geldiler bilgileri aldılar emsal kıra bedeli düştümu düşmedi mi bilmiyorum.15 gün sonra e- devletten bakarsın dedi.Acaba bana maaş bağlandımi acaba ?

Merhaba 29 eylül başvuru şimdi onaylanirsa engelli maaşını Kasım da Ekim Kasım olarak iki aylık mı alacağım yoKsa sadece Ekim mi alacağım teşekkür ederim

lm_lm

e-Devlet'te ödemeniz hazırdır diyorsa, maaşınız bağlanmış demektir.

Yüksek ihtimalle iki ay birden alırsınız ancak, e-Devlet üzerinde ödemeniz hazırdır kısmının yanında bir tutar belirtilmiş olması lazım. Orada ne yazıyorsa onu alacaksanız bu ay, sonrasında ise rutin tutarı alacaksınız.

Kardeş lerim babam la ikamet adresi yaptım normalde 5de alıyorum maaşı adres değişikliği ayin 19da yaptık maaş alacakmiyim

ALBiNOGER

Teşekkür ederim yani o zaman maaşı memurlar gibi peşin alıyoruz inşallah iki aylık Ekim Kasım olur.

lm_lm
2022 başvuru tarıhından başlar birikenı alırsınız zaten eylül sonu başvuru edıksınız bugn baglansa ekım ve kasım alırsınız

kardeşlerim cvp vercek yokmu gecen ay cektim maaşı bu ay maaşıma 16 kala adres degişikligi yaptık bu durumda maaş alırmıyım

Afyonlu20
adres değişikliği nereye oldu.aynı vakıf sınırları içinde iseniz maaş kesılmeden devam eder farklı yer ıse .taşındıgnız yerdekı kuruma bildirim edersınız gelirler baglanma şartları devam edıosa maaş devam eder eger duduruldu ıse heyetın olur vermesı ile durdurulan alamadıgnız maaşıda alırsınız

allah razı olsun mka sabahtan beri bakıyorum yazan yok şimdi afyonun ilcesi icersinde idim dinarda sandıklıya taşındık köye annemden vasilik kagıdı istediler 12 aya yetişirmi 2 aylık salı günü heyete gircem salı günüde teslimj edicez kagıtları12 aya yetişirmi acaba

durdurulmuş sadece edevlette öyle yazıyor sınırlar dışına cıkma yazıyor edevlette ama vakıf bilgisi olarakta AFYON DİNAR DEGİLDE TAŞINDIGIMIZ YERİN VAKFI YAZIYOR

Muhtaç ayligi başvuru formu puanlama nedir

Merhaba Muhtaç aylığına posta yoluyla başvuracağım Forumda bulunan puan bölümlerine ne yazmam gerekir nasıl puanlaniiyor bilgisi olan varmı ? teşekkürler

lm_lm

2022 de bağlandıgı ay'ı takıp eden ilk aydan ıtıbaren alırsın.ilk ödemede bağlanam degıl başvuru tarıhı geçerlı oldugu içineylül sonrası yanı ekım ve sonrakılerı toplu olarak alırsın.
emsal kıra bedeli düşmeden hesap edılınce gelır sınırını geçıosanız baglanmazsa bilinkı e kırayı düşmemişlerdir baglanırsa düşmüşlerdır. 15 gün sabret.15 gün sonra bellı olacakmıs bu demek oluo kı maaşınız baglanırsa aralık ayında ekım kasım ve aralık olarak 3 aylık maaş alırsınız

-mka

Benim muhtaç olmama durumu nedeni ile Red edilmiş. gidip sordum.emsal kirayı düşmüşler. bu yıl vakiftan 2 kere yardim aldım diye çıkmadı dedi. Ocak sonu tekrar basvur dedi oradaki görevli .

lm_lm

o zaman dogru deyıkler.çünkü 2022 de adı ne olursa olsun yardım ya da başka bişi gelirlerin yıllık ortalaması alınıp hesap edılıo.aldıgınız yardımlarla sınırı geçmişniiz demekkı .

2022 engelli maaşı

15/10/2020 tarihinde başvuru yaptım 17/12/2020 tarihinde onaylandı maaşımı ne zaman alırım ve başvuru tarihimi onay tarihimi geçerli olur

berkantkaraman
ocakta alırsınız.başvuru tarıhı gecerlı 10.ay da başvuru edıksınız 10.ay dan itibaren birikmişleri alırsınız

lm_lm

Benim maaşımı da kestiler. 4 aydır alamıyorum. Gerekçe sunan da yok. E devlette yazan şey şu: muhtaç olmama nedeni ile... durumda hiç bi değişiklik olmadı. Yani muhtaçlığım aynı. Anlamıyorum. Artık devletimiz engellisinden 2 kuruşunu kesecek bahane mi arıyor ! Ama işin peşini bırakmıycam..

Merhaba Bugün 3 ay geçti tekrar engelli maasi için başvurdum. ilk başvuruda e devlette 2022 aylıkları bölümünde gözüküyordu başvurum.bugün ki başvurum hane yardımı bölümünde gözüküyor. bir şey fark eder mi acaba ? inşallah bu sefer onaylanır.

@-mka bilginiz varmı acaba

lm_lm
hane yardımı ayrı 2022 maaşı ayrı bişi .siz maaş çekme günü gidip bi bakın belkıde baglanmıstır maaşınız

-mka
Şimdi baktım önceki başvuruda devam ediyor yazıyor. altta yeni başvuruda miktar 500 TL yazıyor yanında ödeme yapılmadı banka talimatı verilmedi yazıyor ve devam ediyor yazıyor. sanırım maaşım bağlandı. Ama niye 500 onu anlamadım bu aylık 25 günlük mu acaba bi fikriniz varmi? teşekkürler.

lm_lm
olabılır çünkü başvuru tarıhınden ıtıbaren olanlar verılıo

@-mka
Teşekkür ederim ilginiz için.

Bir soru daha sormak istiyorum gss değişmiş benim prim ödemeyecegim sanırım. Peki prim ödemediğim için sağlık hizmetinin hepsinden yararlanabiliyor muyum. mesela dis hastanesine gidebilir miyim ya da mr çektirebilir miyim eskisi gibi?

lm_lm
2022 alanlar önceden yeşilkartlılar neyden faydalanıosa aynından faydalanıo

-mka
Teşekkür ederim. bakıyorum google de net bilgi bulamıyorum haftaya randevum var devlet dis hastanesinde dolgu olacak yapanlarmi acaba fikriniz varsa lutfen

lm_lm Yukarida bahsettin 500 tl hane yardimi, 2022 ayligi degil. E devlete girip 2022 aylığı bölümüne bak ve bana orada yazanları söyle. 2022 aylığı ekranında aylık durumunda ve aylık miktarında ne yazıyor?

Baktım ilk başvurduğum engelli aylığı 3 ay önce reddedildi feshedildi yazıyordu şimdi o yazan yerde devam ediyor yazıyor. yani engelli aylığı bölümünde öyle yazıyor. başka miktar falan yok. Altta ki ikinci başvurum hane yardımı bölümünde gözüküyor orada 500 tl teslim edilebilir ve devam ediyor yazıyor. Ve ben gss li iken dün değisti 2022 65 yazıyor gelir testi bölümünde. . acaba dis dolgusu yaptırabilir miyim ?

Üst Alt