Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir binanın engellilere uygun olup olmadığını gösteren logo var mı?

inzibat

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
7
Bir binanın engellilere uygun olup olmadığını gösteren (Dünya Standartlarında) bir loğo, varmı?
Böyle bir loğa araştırıyorum ama genelde engelli dernekelri, vakıfları, spor kulüpleri vs. loğoları var. Dünya Standatlarında olduğunu kanıtlayacak bir loğoya rastlayamadım. Bu konuda bilgisi olanlar lütfen beni bilgilendirirse sevinirim.

Standart işaret kullanılabilir sanırım (inclusive design: kapsayıcı tasarım / accessible design: erişilebilir tasarım / inaccessibility: erişilmezlik):

220px-Handicapped_Accessible_sign.svg.png

inclusiveiconsnine-logo.jpg

Sanırım tüm gurupları kapsayan tek bir logo yok.
Şunun için araştırıyordum; Belediye, Kaymakamlık, vs. Binaya giden engelli o logoyu binanın girişinde gördüğü zaman bu binanın erişilebilirlik noktasında kendisi için uygun olduğunu anlamasını sağlayacak. (görme engelliler için farklı bir tasarım olmalı) Bir nevi kalite belgesi gibi olacak.

Üst Alt