Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar ile Atipik Psikoz arasındaki farklar nelerdir?

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
3
Merhaba arkadaşlar şimdiye kadar 2 yatışım oldu hastaneye.İlkinde bipolar teşhisi konuldu ikincisinde atipik psikoz.Ben hangisi olduğuma karar veremedim.Hastayken uzaklara Amerika’ya gitme isteği,hızlı otomobil kullanma,yüksek sesle müzik dinleme,ünlülerin bana aşık olduğunu düşünme,laf olsun diye önüme gelen güzel kadınla konuşma ki bir şeyler kanıtladığımı düşünüyordum.Kendimi star gibi hissediyordum.Güneşin altında yaz ayında basketbol oynama,beni zorla evlendireceklerini düşünme,beni takip ettiklerini düşünme gibi belirtiler vardı.Ayrıca depresyonda gibiydim.Sizce ben bipolar mıyım psikoz mu?

Bunun hakkında kesin bir şey diyemem ama benzer özellikler birçok hastalıkla beraber görülebiliyor, mesela şizofrenide de bunlar görülebilir, tssb'de de veya psikoz değilde nevroz da olabilir. Bir çok seçenek var. Bunun için 4 5 tane psikiyatriste görünseniz daha kesin bir sonuç elde edebilirsiniz

Ne farkeder ikiside psikoz hastaligi Allah Yardimcin olsun ama nevroz falan deil psikotik hastalik gecmis olsun..

bipolar şizofreni vs. gibi tanı koyamadıklarında veya birden çok hastalık belirtisini gösterdiğinde atipik psikoz diyorlar diye biliyorum. senin de aynı şekilde olabilir. bu yüzden atipik psikoz demiş olabilirler.

sleeping beauty yanlış biliyorsun a tipik pisikoz sınırları belli olmayan psikoz vakalarıdır kroniktir 1 aydan kısa falan degil kendi içinde bir çeşittir a tipik pisikoz

[FONT=Tahoma]Atipik, isminden de anlaşıldığı gibi aslında DSM ve ICD gibi teşhis kriterlerini sistematik olarak sunan[/FONT]

[FONT=Tahoma]psikiyatrik sınıflama sistemlerinde , psikoz olarak nitelendirilen bozukluklarda belirlenen tanı kriterlerine[/FONT]

[FONT=Tahoma]uymayan durumlar için kullanılmaktadır.[/FONT]

Atipik Psikoz, şizofren, bipolar, paranoid bozukluk, şizofreniform bozukluk, şizoaffektif bozukluk ya da kısa reaktif psikoz gibi herhangi bir psikolojik tanı konulamayan, herhangi bir hastalık grubuna dahil edilemeyen, kendine özgü bazı özellikleri olan psikoz vakalara verilen addır. Yani özetle tipik özellikler sergilemeyen psikolojik bir tablodur

Üst Alt