Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalığının size kazandırdığı olumlu yönler neler?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
189
Reaksiyonlar
129
Ben bipolarım. Bu aralar yaratıcılığım hat safhada. Arkadaşlarımın 1 hafta uğraştığı elektronik tasarım (güç kaynağı tasarımı)nı ben 1 gece hipomanide yaptım. Şiir yazıyorum. Sizin hastalığınızın size kazndırdığı pozitif etkiler neler?

hiçbir olumu yönü yok hayatımı zorlaştırdı işe giremiyorum doğru düzgün çalışamıyorum hayatım zindan oldu resmen batsın bu dünya olmaz olsun böyle hayat ... :( :( :(

sleeping beauty siz işşizlik maaşımı alıyrsunuz hollandada orda şartlar neler burda 3 yıl sigortalı çalışıp işten çıkarsan 8 ay işşizlik maaşı baglıyorlar sonra vermiyorlar 800 tl falan
2 ci sorum kaç avro veriyorlar işsizlik maaşı aylık kira yardımı başka hangi yardımları veriyorlar bilgi verirmisiniz merak ediyorum avrupayı

Bipolar hastalarda pozitif yönler nelerdir?

Bipolar hastalarda, bipolar olmayanlara yönelik bizi daha öne çıkaran özellikler nelerdir?

Ben paranoyaya bağlı bipolar yaşıyorum. Bazen hayat bir oyunmuş gibi geliyo bikaçgün sürüyo bu. Hayal kurma gibi şeyler yaşıyorum. Daha sonra çöküyorum ve ilk çöküş anım sıkıntılı oluyo daha sonra onada bikaç saat içinde alışıyorum. Aralarında fazla fark yok benim mani ve çöküşlerimin çünkü bende okb var ve manide olunca daha çok takıyorum kafaya...

Normal bipolar olanlar fark daha fazladır tabi...

Son düzenleme:
Bipoları olan insanlar iyi kalpli saf temiz açıksözlü oluyorlar tek kusurları kafa ütülemek aynı şeyleri tekrar edip kafaya takmaları bence evet

Paranoyalarım ve bana kurdurdukları hayallerden bahsedeyim mi :) bu neyin kafası dersiniz... Yani herşey bir oyun çıkarsa... Ben şuan neden acı çekiyorum. Muhtemelen herşey oyun çıksaydı erkek olduğum için bayanlar erkekler kadar mutlu olamıycağı için o arayı kapatıyor olabiliriz.Yani ben star falan olursam eşim düz insan olucağı için. Kız sporcu erkek düz yapmıycaklar gibi algım var. Futbolcu falan olabilirim bisonraki hayatımda. Veya dövüşçü. Veya film yıldızı... Veya direk cennet gibi bir yere gidebilirim. Sürekli sarhoş olduğum biryerede gidebilirim. Bunlar hastalığımın bana kurdurduğu hayaller. Yani ben bunun çokçok daha azına şuan muhtacım normal kıytırık bi hayat bile bana çok iyi gelirdi. Ama bunların hepsinin bir hayal olduğunu gerçekleşmiyceğini düşününce gram üzülmüyorum. Çünkü en önce benim kurtulmam lazım kötü olasılıklardan...

Pozitifini bilmemde beynim sürekli kızacak birilerini arıyor geçmişten aklıma biri geliyor sinir oluyorum sonra diğeri sonra diğeri hep kafam geçmişte tanıdığım ve sinir olduğum kişilerle meşgul insanlar genelde sevdiklerini düşünür ben tam tersi sevmediklerimi düşünüyorum

Evet yukarıdaki arkadaşa katılıyorum aslında bipolarların çok iyi olduğunu söylemiştim kötü yönü kafaya takmak karşıdakinin kafasını ütülemek demiştim bunları nereden biliyorum kuzenim var bipolar söylediklerime ek olarak geçmişte yaşadığını ve geçmiş gitmiş olayları düşünüp düşünüp durduğunu aynı şeyleri tekrar ettiğini söyleyebilirim yoksa çok iy bir insan evet

@Bahtsızbedevi18 o arkadaşın kafaya taktığı konuları ya da kişileri anlatıp durmasın çevresindekilere hem onları bıktırır hem de anlattığı konu ya da kişi her ne ise beyninde daha çok yer eder .

Hiç kimseyi sevemiyorum bir kişi ya da bir şeye karşı birazcık sevgi hissetsem bile geçici oluyor hatta Allah inancı konusunda bile böyleyim sabah şükrediyorum akşam isyan bazen aklıma küfürlü düşünceler geliyor bunun için üzülüyorum hatta belki de korkuyorum içten içe bazı zamanlarda ise salıveriyorum kendimi ne diye şükür edeyim ya da korkayım ki diyorum kendi kendime nasıl rahat hissetmek istersem öyle hissetmek istiyorum yani tam ateistte olamıyorum ama O'na yani Allah'a inansam dahi çok fazla sevemiyorum ne yalan söyleyeyim hani hep derler ya bazıları yaradılanı yaradandan ötürü severim diye ben de tam tersi yaradanı sevmiyorum yaradılandan ötürü iyi mi..:confused:

aynı sorun bendede var ben ailemı sevmıyorum annem oldu hıc aglamadım nedense eskı gunler aklıma gelıyo yapılan ılıklerı hemen unutuyorum guvenemıyorum bır hata yaptımı sevemıyorum bazende kıskanıyorum sadece 1 saat ondan sonra baskasından hoşlanıyorum neden bole oluyo kafama cok takılıyo sınırlenmıyorum sadece kızıyorum ben nasıl yapıcam babamla kalıyorum onuda sevmıyorum hele kardeslerım onlarıda sevmıyorum bıde soz verdıler mı onu yerıne getırmezse cok asabı oluyorum konusasım gelmıyo eskıden bole degıldı

Bir tek kuru fasülye pilav seviyorum :p

Yani yorumlara baktım da bendede varmış bipolar hastalığı. Kimseyi takmam kimseyi önemsemem kimseyi sevmem. Tabii şimdi şöyle ki ağır alkol tüketimi olan birisiyim ve sadece kafa gittiğinde salak gibi hiç selam dahi vermediğim insanları arayıp kendi kendimi rezil etmem dışında bir sorunum yok. Bilmiyorum belki ilerde acısını çok büyük çekerim ama neredeyse 13, 14 yıldır her akşam düzenli olarak içerim ve şimdiye kadar hiç hasta olup ilaç falan kullanmadım. İçki içmediğimde uyuyamıyorum ve bu yüzden arada tolvon adlı ilacı tamamen kendi isteğimle arada kullanıyorum. Doktora falanda hiç sormadım. Belki benim bipolar zannettiğim şeyin adı alkoliklik olabilirde

Bipolar bozukluk hastalığının size kattığı olumlu yönler nelerdir?

sokrates hayırlı olsun, malulen mi yaşlılık mı? Bende gün sayıyorum heyecanla

Üst Alt