Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastaları ne tür zorlular yaşıyor günlük hayatta?

Death

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
8
Bipolar hastaları özellikle depresyon döneminde neler yaşıyor, karşılaştığınız zorluklar nelerdir?

Ben de mani olmuyor çok büyük çoğunluk depresyonla geçiyor yazın bile

Bende çoğunluk mani bol bol konuşuyorum! Neşeliyim! Aşık olduğumu sanıyorum kalbim kıpır! Düşüşe geçiyorum ve depresiflesiyirym eger 3 5 gun uzun uyumaya izin verirsen bu aylarimi yıllarımı aldı geçmişte

Yok rezalet sakin! Haz alıyorsun sonra yaptıkların söylediklerimle sinir alıyorsun! Ortada kal Ikiside olma ne depresif ne mani!

Yok be ! Hayat yaşama değer ! Basaracagin cok şey ve mutlu olup hanene katacan çok. Insan var! Hazinen daha dolmadı!

Gerçekler! Daha çiçeğin burnunda! Burnundan nefes al 4 sanıyede aldıysan yavaş yavaş 8 10 sanıyede ver ! 3 kere yap ! Sıkıldıgında

Bende aynı senin gibiyim hiçbir şey yapma isteğim yok , yataktan çıkmak bile büyük bir sorun oluyor ayrıca sürekli üstümde olan bir yorgunluk var

@Death, bak sen avukatmissin. Ben 29 yasindayim, universite terkim. Sahip olduklarindan oturu mutluluk duy. Kesinlikle durumunu kucumsedigimden degil ama sen bir seyler basarmissin bu hayatta. Moralini yuksek tut.

@Death, daha çok isteksizlik, zevk alamama ve değersizlik hissi şeklinde belli ediyor kendini. Ara ara ortaya çıkıyor ama benim tanım atipik psikoz.

Bana da bi ara atipik psikoz dediler ama ben de bipolar belirtileri çok fazla ; halüsinasyonlar,paranoyalar azaldı bayağı

@Death, banada şizoaffektif denilmişti ama invegadan sonra psikotik hallerim geçti. Bipolar teşhisiyle tedavim devam etmekte. 14 aydır da remisyondayım.

Bipolar depresyon majör depresyondan çok daha ağır oluyor. Şöyle düşünün majör depresyon zaten minör depresyondan daha ağır, bipolar depresyon ondan da ağır. Benim kişiliğim zaten depresif. İlk depresyonum psikotikti ve çok zordu herşey. Normal halim biraz çekingen dedim terapiste Türkiyenin yüzde 60 'ı öyle dedi. Hipomanik veya manik olmamama rağmen zihnim en iyi durumda kendimi bildim bileli.

Birden çok mutlu oluyorum herşey kolay geliyor, hunharca para harcıyorum. Eve krallar gibi pahalı yemekler alıyorum, ama çok ani bir şekilde moralim bozuluyor çöküyorum bitiyorum. Keşke gebersemde kurtulsam diyorum. Anneme diyorum alın canımı bitmiyor Allah'ın belası diye yalvarıyorum. Aşırı öfkeli, saldırgan oluyorum. Vücudum çok yoruluyor. Yatağımda hiçbir şey yapmadan öyle düz tavana bakıyorum. Dışarı çıkmak ve insanların içinde bile olsam strese giriyorum. Herşey gözüme çok batıyor, yanımdaki insanın nefesini tükürüğünü duyunca bile deliriyorum. Hatta konuşmalar falan beni çıldırtıyor.

Üst Alt