Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar bozukluk nedeniyle 2. Hava değişiminin ardından muafiyet verilir mi?

Hangimizsicmiyoruz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Askerliğimin ilk günlerinde ilaclarimi kullanabilmek için gerekli onay için hastaneye sevk edildim. Doktor ilaçları görünce görüşmenin ardından 1 ay hava değişimine gonderdi. Hava değişimi bitiminde yeniden sevk edildim ancak doktor değişmişti. Kıta anket formu ile gittim ama doktor herhangi bir raporum, hastanede yatmisligim, askerde atak geçirme durumum olmadığından tekrar hava değişimi verip gönderdi. Bu belirsizlik beni hayli yordu. Sivildeki doktorum ilaclarimi yeniden düzenledi ek ilaçlar verdi. Depresif donemdeyim bu belirsizlik kafamı allak bullak ediyor. Dönüşte tekrar sevkim var. Muafiyet durumum nedir? Muafiyet durumunda sivil hayatım ne derece etkilenir?

Duruma göre ya bir hava değişimi daha verecek ya da direk muafiyet kararı verip heyete sevk edecektir. Sabır edin...

öncelikle geçmiş olsun.bipolar hastaları askerlikten muaf tutuluyor,siz heyete girmediniz mi?

Çok sık psikiyatriye giden biri değildim 10 yıldır çeşitli ilaçlar verilir ben de kullanirdim. Geçen yıl bir doktor bipolar olduğumu farketti. Şuan lithuril risperdal cipralex ropazol vb kombinler kullanıyorum. Askerlik muayenesine gittiğimde doktor önemli değil birşey olmaz deyip gönderdi. Katıldığım birlikte daha önce bipolar bir asker olduğu için komutanlar gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Ama her hava değişimi askerlik surecimi uzattığı için maddi manevi cikmazdayim. Beni hayli sarsıyor. Ne önerirsiniz? Süreci kısaltmak için yapabileceğim birşey var mı?

Ben de hipertansiyondan dolayı aynı problemi yaşıyorum. Alttaki postuma bakar mısınz?

Hangimizsicmiyoruz

Muaf olmak istiyorsan bence bunu doktora söyle ve ona göre değerlendirsinler. 3. başvuru ile birlikte muafiyet için heyete sevk çok çok muhtemeldir

Üst Alt