Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilateral pes planus ve 5000 pirim günü ile emekli olabilir miyim?

snr45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba iyi günler diliyorum 2003 yılında askerliğimi 30 gün yaptım yani kısacası askeriye elverişli değildir raporumu bilateral pes planus ayaklarda şekil bozukluğu ve ağrılarim vardı 2003 ten bu yana 5000 gün prim günüm var sigortalı ayrıca 5 yıldır da ayaklarımda iltihaplı romatizmam çıktı raporlu ilaçların var emeklilik için sizde başvuru yapmalıyım mahalulen

snr45

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

10,05,1983 doğumluyum
ilk sigortalı tarih 02,05,2006
Toplam prim gün yani calismişlik sigorta günüm 5015
rapor tutanağı ise (66/B/F1 durumu diyor. Askeri rapor şuan dediğim

Ayrıca şuan ayrı bir hastalığım var iltihaplı romatizma ve raporlu hap alıyor kullaniyorum

snr45

SSK (4a) çalışanı olduğunuzu varsayarak yazıyorum:

Önce Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre üzerinde oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız. Bu rapordaki oran %40 ve üzeri olduğunda, işyerinizden orada çalıştığınıza dair yazı alıp vergi indirim hakkı çin defterdarlığa başvuracaksınız. Bu hakkı elde ettikten sonra emeklilik için bağlı olacağınız cetvel:

02.05.2006 +

2008_oncesi.PNG

Abi zaten ben ssk A 4 calişaniyim ve hala kapıcı olarak çalışıyorum sigortalı olarak 2003 ve 2008 arası demişsin ben orayı anlamadım 15 yıldır çalışıyorum sigortalı

snr45

diyelim ki %45 rapor ve buna istinaden 3.ç derece sakatlık indirimine hak kazandın. Bu durumda emeklilik için (02.05.2006 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisin. Yani 02.05.2026'da emekliliği hak edeceksin. Rapor oranın %60-79 arası olursa o zaman (02.05.2006 +) 18 yıl 4000 prime tabisin, yani 02.05.2024'de emekliliği hak edersin.

Bina görevlisi olarak vergi dairesine başvuru yapamazsan, aynı anda başka bir işyerinde sigortalı olup 0 anda vergi dairesine başvurabilir ve vergi indirim hakkı kazanabilirsin. 1 ay sigortalı olman kafi. Yeter ki orada sigoertalıyken vergi indirimine başvurmuş ol.

Abi aynen prim günüm zaten 2024,veya 2026 dediğim gibi doluyor bu askeriden aldığım rapor ve elverişli değildir raporumu ele alırsak birde iltihaplı romatizma raporumu alırsak ele şuan günüm 5015 gün dolu günüm oldu çalıştım SSK da başvursam mahalulen emeklilik için diyorum

SSK da başvursam mahalulen emeklilik için diyorum

Değerli arkadaşım, öncelikle şunu ayırdedin:

Engelli emekliliği ile MALÜLEN Emeklilik farklı konulardır.

Malülen emeklilik sağlığı çalışamayacak seviyede bozulmuş olan kişilere SGK'nın düzenleyeceği işgöremezlik rapor oranına göre verilir. Bu rapordan %60 İŞGÖREMEZLİK oranı (engel oranı DEĞİL!) alırsanız malülen emekli olabilirsiniz ama ben daha pes planus veya romatizma için böyle bir oran verildiğini hiç duymadım.

Diğer taraftan, Engelli emekliliği ENGELLİ raporuna göre (engel oranına göre, işgöremezlik DEĞİL) hak kazanılan bir durumdur. Sizin asıl buna odaklanmanız lazım. Oturanboğa'nın verdiği tabloya bakarak hangi oranda rapor alırsanız hangi şartların arandığını oradan görebilirsiniz.

Yani şu an öncelikli olarak sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerden birine Engelli raporu almak için başvurmanız gerekiyor. Orada alacağınız orana göre emekli olup olamayacağınıza karar verebilirsiniz.

snr45

MAlulen emeklilik çok zor. Bence bunca prim varken buna gerek de yok.
Malulen emekli olabilmek için tek bir rahatsızlıktan dolayı SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmek lazım. Çok zor...

Benim raporum var diyorum iltihaplı romatizmadan devlet tarafından ve askerlik yapamadim zaten şuan yuremek bile zor ama SSK lı olarak 5000 günü gecmiş günüm var diyorum evet bunca birim var ama yaşi beklemeside var yaşı beklemek zor

snr45

Değerli arkadaşım ilaç raporu falan gibi bir rapordan bahsediyorsanız olmaz o.
İçinde engel oranı yazan Engelli Sağlık Kurulu Raporunuz olması ve bu raporun %40 ve üstü oranlı olması lazım.
Engelli emekliliğinde YAŞ SINIRI YOKTUR! Çalışma süresi ve prim gün sayısını tamamlayınca doğrudan emekli olursunuz.

Askerlik için verilen "askerliğe elverişli değildir raporu" bir işinize yaramaz. Onun askerlik dışında bir hükmü yok.

Üst Alt