Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyaz Kart'ımı değiştirmek istiyorum. Bir günde değiştirebilir miyim?

Konular
21
Reaksiyonlar
0
Şimdi bu kart gün içinde hemen değiiştiriliyor mu ?
daha önceleri yogunluk olduğu için farkli gün veriyor olmaları muhtemel.
yakın zmanda değiştiren olduysa cevap verebilir mi. aynı gün veriyorlar mı elektronik kartı.

Sanmıyorum aynı gün vereceklerini,bana bir hafta sonra gel dediler..

pek beyaz kartı alıyorlar mı elimizden. 1 hafta neyle binicez otobüslere.

Almazlar heralde,bir haftada ücretli biniverin, manyetik kartla hem başınız ağrımaz hemde beş senelik süresi var..

beyaz kart

Beyaz kart aynı gün veriliyor yarım saat sürebiliyor,yalnız elinizde şunlardan en azbiri olmalıdır, yosa vermiyorlar.1 rapor tarihinin yeni olması gerekiyor
2-Başbakanlık kartının olması gereklidir. 3 Kimliğinde özür oranının yazması gerekir.Bunlardan herhangi biri elinizde mevcutsa eski kartınızı alıp yenisini hemen veriyorlar.10 tl alıyorlar.Özürlüler merkezinden veya İ.E.T.T karaköykart değişimi merkezinden temin edebilirsiniz.

ben karakoyden anında aldım kartımı gorevlıye rıca ettım bana soyle bır baktı saga gec dedı yanındakı arkadasına kartı arkadasa verın dedı 2 dakıka surmedı kartı verdı saolsun arkamdakı arkadasda konusmaları duydu dedı sende al dedı sesınızı cıkartmayın dedı bızde tesekkur ettık kartı veren abı bıle ya bız anında vermek ıstıyoruz dedı ama ustumuzdekıler vermeyın dıyorlarmıs bızzat kendın duydum cunkı yapılan kople iş 5 dakıka suruyor 15 uzatmanın ne anlamı var yanı kısacası gorevlıye rıca edersen anında alama ıhtımalın bıle var

arkadaslar benden raporun aslını ıstedıler ancak raporun aslı elımde yok tekrardanmı rapor cıkarmam lasım :(
bilgisi olan yada hasanpaşadan cıkran varsa bılgı verebılırmı tesekkur ederım

Raporun aslını istemiyorlar, sadece aslı gibidir kaşesi olması gerekiyor.

dün aldım sıra yoktu 5dakika sürmedi hemen verdiler

Selam arkadaşlar;

Raporu işyerine verdim kayolmuş, yerine kimliğimde özür oranı yazıyor, sadece kimlik ve 1 adet resim ile karaköye beyazkartı gidip alabilirmiyim?

Aynı konuda açılmış birkaç forum başlığı var. Cevabı da orda mevcut. Oraları okursanız sorunuzun cevabını bulursunuz.

alifatih1958;

1-2 saattir uğraşıyorum net cevap bulmuş değilim. Yardımcı olursanız sevinirim. Yarın kartı çıkartmam gerekir...

nufüs cüzdanla alabiliyormuyuz acaba?

Ben mesela beyaz kartımı yenisi ile değiştirmek için 2010 yılının sonlarına doğru Karaköy'e gittim ve Başbakanlık Özürlüler İdaresinden aldığım özürlü kimlik kartımın fotokopisini, bir adet resim, 10 TL ve beyaz kartımı verdim yarım saat sürmedi yenisini aldım. Yani özürlü kimlik kartım olduğu için tekrar rapor istenmedi.
Umarım işiniz rast gider.

hangi ildesin bilmiyorum ama ben 2 gün önce yenibosnadan beyaz kart cıkarttım resim + sağlık kurulu raporumu verdim 2 dk da beyaz kartımı aldım .. topkapı karaköy yada kadıköye gidersen çok uzun zamanda alırsın . yenibosna bahçelievler üsküdar da iett paso bayileri açıldı yeni açılan yerlere git

xxxendleshxxx;

Ben Yenibosna da oturuyorum. Ücretsiz seyahat kartları şubesi Yenibosna'nın neresinde? Yenibosna Metro da mı? Kimliğimle alabiliyormuyum? Özür oranı yüzdesi arkasında yazıyor. 1 adet resim - 1 kimlik - Eski beyazkart - 10 lira olarak...

10 dk.'da değiştiriyorsun. ben yeni beyaz kartı tam 10 dk.'da aldım

Mustacal;

seyehat kartlarının hepsi Karaköy'de İETT genel müdürlüğünden alınıyor Zettinburnundan kabataş metrosuna bin Karaköyde in Tünel'in girişinde zaten İETT genel müdürlüğü ordan veriliyor.

10-20 dk alındığını ve bütün oraları biliyorum, benim anlatmak istediğim elimde rapor yok yalnızca kimlik var arkasında özür oranı yazıyor, sisteme kaydedilmiş, onunla alabiliyormuyuz yani eski beyaz katı değiştirebiliyor muyuz? artı bir de cumartesi açık mıdır acaba?

Bana yapılan uygulamayı anlatayım sana sen burdan yola çık. Benim beyaz kartım vardı daha önceki raporumun oranı %41,5'tu fakat aradığımda eski beyaz kartın geçerli olmadığını onunla yeni beyaz kart alma işleminin olamayacağını elimde rapor olmasi gerektiğini ve 2008'den eski tarihli raporların artık geçerli olmadığını söylediler, Yeniden heyete girip rapor almam gerekiyormuş girdim heyete % 50 rapor aldım. Rapor,1 ad Vesikalık, Kimlik fotokopisi, eski beyaz kartım ve 5 TL (yada 10 Tam hatırlamıyorum) para ile gittim yenisini 10. dk.'da aldım. Eski beyaz kartları toplayıp imha ettikleri için yanında olmasi gerekiyor. Cumartesi kapalı olmasi lazım.

(diE);

Cevap yazdığın teşekkürler, 1 hafta yeni rapor almakla uğraşamam mâlesef çünkü çalışıyorum... Kimlik kartı (Nufüs Cüzdanı) olmaz mı?

Sanırım Nüfus Cüzdanında eğerki özür oranı işlenmişse veya elinde başbakanlık özürlü kimlik kartı varsa bunlarla işlemini yaptırabiliyordun ama bundan tam emin değilim yinede bir araştır yanlış yönlendirme olmasin.

nufus cüzdani + sağlık raporu aslı (sadece gösteriyorsun ) + sağlık raporu fotokopisi + 1 adet resim . yenibosna metronun arkasında yeni açıldı ufak bir büro . sağlık raporu aslını sadece gösteriyorsun ama fotokopisi şart . gerekli evrakları verdim beyaz kartımı almam max . 2 dk sürdü şip şak . haa eskiden beyaz kartın var ise prosodur nedir bilmem ama en azından sağlık raporu aslını götürmezsin diye tahmin ediyorum . eminönü karaköy ve topkapıda çok fena kuyruklar oluyor vede kalabalık .

yok heryerde 5 dk içinde veriyorlar dostum beyaz kartı

AsTeRuNyA;

Beyaz kart var, isterlerse 10 saatte versinler.:) demek istediğim kimlikle ile eski beyazkartı yenisi ile değiştiriyorlar mı?

Kimlik(Nufüs cüzdanı) Özür oranı arkasında yazılı, sisteme kaydedilmiş.
1 adet resim
eski beyaz kart

İstanbul-Karaköy İETT'de fazla yoğunluk yok. 15 gün öncesinde, yarım saat içerisinde değişimi yaptırdım. Gerekli belgeler olarak ise, Sağlık Kurulu Raporunun fotokopisi ve 10 TL. ücret isteniyor.

Babalık evet
Gerekli belgelerle bir başkası senin adına alır..

Ya ben yılbaşından önce (10-15 Aralık) gitmiştim korkunç kalabalıktı. Bende daha sonraki günlerde Vakıfbank'tan 10 TL'yi yatırdım. İnternetten online olarak başvurdum.
Hala da gidip alamadım. Şimdi ne yapmam gerekiyor benim arkadaşlar.

Gidip soracaksın.Alıp güle güle kullanacaksın:)

buyucu;

Bu kadar kolaymı? :)

Ya ne bileyim bu tür dairelerde işim düştü mü geriliyorum. Ama aslında şimdiye kadarda hiç sorun yaşamadım ama işte bilinçaltı sanırım :)

Pardon gerilimi katmamısım.
O zaman gerile gerile gidip soracaksın.Kartını alıp güle güle kullanacaksın:)

Üst Alt