Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyaz Kart nerelerde kullanılır?

meltem_

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
bugün beyaz kartımı aldım, fakat toplu taşıma araçlarının haricinde de kullanabilecek miyim, yada nerelerde kullanabilirim en ufak bir bilgim yok..?
ayrıca şubat ayının sonunda tekrar sosyal hizmetler müdürlüğüne gidecek mişim, ne için olduğunu bilmiyorum ( başka kart mı verecekler? )
aydınlatırsanız çok memnun olurum.
şimdiden teşekkür ederim

Beyaz Kart sadece İstanbul'da toplu ulaşımda kullanılır. Başka hiç bir işe yaramaz.
Bu kartı almak için başvurduğunuzda sakatlığınızın tespiti için sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu'na yönlendirilmiş olmalısınız. O yönlendirilme esnasında da Başbakanlık Özürlü Kimlik Kartı verilmesi için işlem başlatılmış olmalı. Şuba ayında gittiğinizde ya Özürlü Kimlik Kartı hazır olacaktır, ya da o anda o kartı hazırlayıp size vereceklerdir.

evet beyaz kartımı almak için sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu'na yönlendirildim ondan sonra beyaz kartımı aldım. şubat ayında tekrar sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu'na gittiğimde yani dediğiniz gibi ya özürlü kimlik kart hazır olacak yada verecekler. bu özürlü kimlik kartını nerelerde kullanacağım? ne işime yarayacak. beyaz kart sadece istanbul içerisinde kullanacağım ist. dışında işe yaramıyacak :x umarım özürlü kimlik kartı bir işimize yarar. bizi aydınlattığınız için size çok tşk ederim. galiba bu sıralar anlamadığım konular hakkında sizin başınızı ağrıtacağım. koltuk değneğini almam için nereye başvuracağım?

Özürlü Kimlik Kartı'nın işe yaradığı bir yer görmedim bugüne dek :) Şaka olsun diye söylemiyorum... Sahiden bi işe yaramıyor.

Çevremdeki arkadaşlarda kartı görürüm yıllardır ama bir işe yaradığını ben de görmedim vallahi. Bu yüzden 11 senedir çıkartmaya tenezzül etmedim şahsen :)

Öncelikler tüm arkadaşlara selam ve sevgilerimi iletirim. Beyaz kart faydalı diye düşünüyorum hatta beyaz kartın refakatçılı olan kartı da mevcut Büyük şehir belediyesine ait tüm vasıtalardan faydalanabiliyorsun biz yararını gördük. Özürlü kimlik kartı THY uçaklarında % 40 indirimli B.şehir belediyesine ait tiyatrolar ücretsiz.

Merhaba arkadaşım.THY yüzde 40 indirimli ya.Peki refakatlı kartı var benimde yanımdaki kişiyede yüzde 40 mı yoksa tam bilet mi? onu ne şekilde öğrenebilirim...Yardımcı olursanız çok sevinirim..

refakatli kart sadece iett araçlarında gçerli.yanı refakatçinin sadece iett ile ücretsiz seyahat yapar o da siz varsanız.
diğer engellilerin kullanmış olduğu indirimlerden sadece engellinin kendisi faydalanır.zaten firmalar engelliye binbir zahmetle indirim yaparken rafakatçisine ne yapar siz düşünün :)

Doğru diyorsunuzda,

REFAKATLİ = ben yani o olmadan ben bir yere gidemem ki! bu yüzden bana milyonlarca hak tanınsın ben kullanmadıktan sonra ne hiç bir işe yaramaz öyle değil mi.
neyse teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için...:)

BEYAZ KART İSTANBUL ŞEHİR İÇİ VAPURLARDA DA GEÇERLİDİR... BUGÜN BEN ALDIM VE KARAKÖYDEN KADIKÖYE BEYAZ KART KULLANARAK BELEŞ OLARAK VAPURLA GEÇTİM... AYRICA METRO VE TRAMVAYLARDA DA GEÇMEKTEDİR...

arkadaşım i.e.t.t'ye bağlı otobusler,özel halk otobusleri,metro,tranvay,vapurlarda kullanbilmekteyiz.
çift katlı otobüslerde,ido araçlarında,trende vb.yerlerde geçerli değildir.
test ettik,onayladık.eksik yazmışsak affola :)

ben size sıralıyım.

1- iett ve özel halk otobüsleri
2-metro
3-tranvay
4-tünel
5-istiklal caddesinde ki tranvay
6-vapur
7-taksimden kabataşa çıkan finükürler
8-metrobüs

bunların hepsinde kullanıyorum arkadşalar. bir de geçenlerde ayasofya camisine bedava girdik. bunun yanında topkapıya da eskiden ücretsiz girmiştim.

bilginize...

selam

halen topkapı sarayınada gire bilirsiniz,

1 sefer beyaz kartımla topkapı müzesine refakatçimle gitmiştim.ayrıca iskelede çalışan görevliye sordum bu kart geçerlimi diye sorduğum da geçirli olduğunu söyaledi banim bildiklerim bunlar

Başbakanlık özürlüler idaresi veya sosyal hizmetlerden alınan özürlü kartları ile

1- Devlet Tiyatrolarına ücretsiz girebilirsiniz.
2- Müzelere veya TBMM bağlı saraylara ücretsiz girebilirsiniz.
3- Orman bakanlığının ücretle girilen piknik alanlarına ücretsiz girebilirsiniz.
4- TCDD' den %20 indirimli bilet alabilirsiniz.
5- Maçlara ve spor müsabakalarına ücretsiz girebilirsiniz.
6- Ücretler girilen ören yerlerine ücretsiz girebilirsiniz.
7- İstanbulda sinemalardan indirimli bilet alabilirsiniz.
8- Şehirlerarası otobüslerde %50 indirimli bilet alabilirsiniz.

Not : Bunlar bizzat benim yararlandığım hizmetler olup başka imkanlarada rastladıkça ve yararlandıkça buraya yazarım.

Ben toplu tasima araclari haricinde tiyatroda ve voleybol macinda kullandim.

mrb meltem ben burcu

tekrar mrb meltem beyaz kart almadan önce ankaradan gönderılmıs birde kımlık kartın olması gerekıor beyaz kartla toplutasımada ucretsis yararlnıp kımlık kartınlada su elektırık den yuzde 40oranında ve telsim turkcel gibi hatlardanda aynı zamnda indirimli yararlanıorsun . hayırlı olsun canımm

şubat ayından beri ankaradan gelecek kartımı bekliyorum halen gelmedi. galiba trafiğe takıldı:)

Herkese merhaba,
beyaz kart diye bahsedilen özürlüler idaresinden aldığımız kartmı dır? Yoksa bunun dışında farklı bir kart mı_ bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden tşk.

sanırım ben sanslıyım sivasta sosyal hizmetlere bas vurdum 2 gün sonra basbakanlık kartını aldım görüyorum istanbulda bu kartı almak çok zor

Medusa34,
Beyazkartın özürlüler idaresinden alınan kartla bir ilgisi yoktur.
Beyazkart;sadece İstanbul şehiriçi ulaşım vasıtalarında (otobüs,vapur,tünel,tramvay,metro) geçerli olan ve İETT tarafından engellilere verilen bir ücretsiz seyahat kartıdır.Başka bir kullanım alanı yoktur.

Merhaba ben yeni üyenizim Beyaz akrt ile ilgili sorunumu yansıtmak isterim beyazakrtin bu denli işe yaradığını bilmiyordum ben sadece sehir içi belediye otobüslerinde, vapur, tranvay gibi toplu tasima araçlarinda kullanılıyor bilgisine sahiptim . ama bi sürü islevi varmis bi sıkıntım var bu konu hakkında paylaşmak isterim şimdi özel halk otobüsleri iett kapsamina girdi üzerinde akbil var akbil olan araç devletin veya devletle anlaşmalı araçtır ancak özel halk otobüsleri beyaz karta karşı biraz sert bir tutum içeriyorlar ne bilim benim şahsen duyduklarım " biz milleti böyle bedava taşırsak,devlet bize benzini bedava vermiyor vb. gibi) bunlar aslında çok fazla ciddiye alınacak sözler değil adam değilsin der çıkarsin işin içinden ama topluluk içerisinde kullanıldıği zaman ve insanlarin meraklı bakışları üzerinde olduğu zaman rahatsiz etmiyor değil bununla ilgili başvuru yapılabilecek bir makam varmı şikayet anlamında ve bu yapmış olunan şikayet başvurusu sonuç verirmi yani benim istediğim Devlet bu adamlara siz haksızsınız demesi bile yeter benim için önemli olan o cümlenin kurulmasi illa somut bir cezaya gerek yok toplum bilsin bu adamlarin ne olduğunu yeter buna benzer bir uygulama yapılmaktamıdır. yoksa ben ozel halk otobüslerine binmemeye devam mi edeyem :))

Medusa34;

Beyaz kartı sana verilmis bir haktir ise yaramıyor dediklerine bakma çok ise yarıyor hemde Beyaz kartı oturduğun sehirde sana en yakın sosyal hizmetler kurumuna danışarak detaylı bilgi alabilrsin. istanbuldaysan Karaköyde Tünelin yanındaki İETT genel müdürlüğünden veriyorlar tabi ilk önce sosyal hizmetlere raporunla baş vurup gerekli dökümlanri doldurman gerekiyor dediğim gibi sana en yaknı sosyal hizmetlerden bilgi alabilirsin.

Selam ben bu siteyi takip ediyordum ama yeni uye oldum ve Beyaz Karti gecen Persembe aldim.
diE ayni seyin bende farkindayim ama hic takma arkadasim Devlet onlara calisma iznini bu sartlari kabul etmesi sarti ile veriyor.. Sikayet etmek istersen aracin plakasini veya on kapinin yaninda A-070 gibisinden bir sey yazar onuda alip iett ye buralardan ulasabilirsin İETT - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü -

Arkadaşlar ya bu konuda bana lütfen yardımcı olabilirmisiniz?
Özel halk otobüsü beyazkart kullanabiliyormuyuz? yoksa kullanamıyormuyuz?
Adam bizi yani beni ile rerakatlı arkadaşımı bindirmedi.Ve beyazkartı gösterdik.Kabul etmeyip bizi yolun ortasında yaka paça resmen indirdi.Biz ne şekilde hakkımızı savunabiliriz.Ve aracın plakasını tuttuk, bunu kime şikayet ediceğiz.Yada buna hakkımız varmı?

ETT ile ilgili tüm konularda başvuru telefonu:
0 800 211 60 68 - 0 800 211 61 20 (Ücretsiz Hat)

Genel Mudurluk
0212 251 21 80 /6 hat (Karaköy)

elektronik posta : iett@iett.gov.tr

Anlattigin olay cok sert bence sen direk genel mudurlugu arayip konus

valla arkadaşlar benim başımdan da bu olaylar geçmedi değil ama ben onların inadına , hani atıyorum eminönü son durakta özel de var normal otobüslerde var. sırf onlar uyuz - sinir olsun diye özel hak otobüslerine biniyorum. ve sinirleninde o kadar bir hoşuma gidiyor ki sormayın :))

bu uygulamayı bence beraber yapmalıyız. hani bir arkadaşımıza özel halk otobüsten bir şofer v.s bağırırsa dert etmeyin plakasını alın direk şikayette bulunun. ama şunu unutmayın lütfen elinizden geldiği kadar özele binin...

Arkadaslar oho lerinden de tavir yapmiyan varmis ama bazilari sanki sirtinda tasiyormus gibi afra tafra yapiyor gecengun ben capadan hasekiye gecerken muavin cok iyi davrandi yanimda refakatcide vardi ayrica bugunde aksaraydan geldim yine iyi bir muavin vardi.
dun bindigim bitanesi de muavin sofore belesci bunlar dedi:) duydum ,on tarafta oturdugumuz icin sofor surekli aynadan bana bakdi bende ona bakdim sonunda o vaz gecdi. cekinmeyin bencede cunku araclarda ucretsiz kartlarin resimleri var bu sorun bizim sorunumuz deil eger istemiyorlarsa muhattaplari belediye onlara soylesinler.

Arkadaşlar bu bilgiler için çok teşekkürler.
Bizler kesin,yani bu özel halk otobüslere binebiliyoruz.Halen bile tereddütlüyüm.Refakatlı ile beraber değil mi? bu verdiğiniz numarayı aradım.Oda diyor herhalde ücretli :D:D
Şaş kaldım.Bide pazartesi arayın diyor.::( aklım okadar karışık ki, ortada kaldım.

Üst Alt