Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Benim iznim olmadan SGK'mı yatıran işyerini şikayet edebilir miyim?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben çalışmak için bir yere başvurdum başlayacaktım tüm evrakları verdim fakat olmadı iş. çalışmadım 1 gün bile. ama bana neredeyse 1 yıla yakındır sigorta yatırmıslar. aldığım 3 aylık maaştanda zarara soktu beni. bildiğiniz gibi çalışırken alırsanız o maaşı faiziyle geri alıyorlar. ayrıca 837 tl maaş göstermişler her ay. benim bu firmaya karşı ne gibi haklarım olabilir? Şikayet edersem ceza alır mı ? Bu 1 yıllık süreçte vermesi gereken maaşı tahsil edebilirmiyim ?

evet tüm zararını tahsil edebilirsin ve almadığın o 1 yıllık maaşlarını sana ödemek zorundalar.öncelikle konuşarak anlaşmaya bak.anlaşmaya yanaşmazlarsa sgk dan müfettiş talep et.müfettiş raporuna göre bir avukatla görüşerek dava açabilirsin.

peki 1 yıllık maaşımı alabileceğim kesin mi bi kanun var mı yani bununla ilgili ? ve sgk yada o kurum sigortayı geri alma gibi bir yetkiye yada olanağa sahip mi ?

adamlar sana iyilik yapmış ama.

sigortalılık günlerini iptal ettirebilirsin ama maaşı alamazsın.

Üst Alt