Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Belediye Kadrolarında Özürlü İstihdamı nasıl hesaplanır?

alanya

Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlarım merhaba, ben belediyede taşeron kölesi olarak çalışıyorum, dolayısylada emeğimin %30'u yüzünü hiç görmediğim insanların ceplerine giriyor.

Çünkü kadrolu belediye personeli değilim, kadroya girmek istediğimde ise şu cevapla karşılaşıyorum. : Kadromuz Dolu.

Ama bence hesapta yanlışlık var. Durum Şu bizim belediyede 144 Memur, 233 İşçi ve 11 sözleşmeli personel var.

Bizim personel müdürünün mantığı şu, ben memurları ve sözleşmelileri hesaba katmam 233 işçi için %4 oranında yani 9 özürlü çalıştırırım ki şu an 10 özürlüm var o yüzden kadro dolu.

Ama benim hesabıma göre 144 memur + 233 İşçi = 377 / %3 = 11 kadro var.

Yani aramızda 2 kişilik sapma var sizce kimin hesabı doğru ?

kardeş bende merak ettim..bilen yokmu acaba bunu :)

işciler için kadro dogrudur.ama ayrıca memur çalişani var,onun içinde ayrıca memur engelli kadrosuda olması gerekiyor diye düşünüyorum.benimkisi sadece düşüncedir.

inşallah hak ettiginiz şekilde çalişirsiniz.kolay gelsin

Demekki bu forumda öyle ortalıkta çok biliyorum diye gezenlerin çok bişey bildikleri yokmuş.

BİMER'e mesaj attım cevap bekliyorum.

O çok bilenlere de ben öğreteyim nasıl olduğunu.

Öncelikle her konuya hemen cevap verilecek diye bir kural yok,burası sadece paylaşım sitesi.
Ne laf atarak samimi cevaplar alınabilir,ne de cevap alamayınca laf atmak yakışık alır.
Sorunuza gelince yanlış sizde.
Siz hangi statüde başvuru yapıyorsanız o statüdeki kadro sayısı göz önüne alınır.
Siz işçi kadrosuna talipseniz boş engelli işçi kadrosu olmalıdır,memur kadrosu sizi ilgilendirmiyor,onun ayrıca engelli kadrosu vardır.

Ufukalp;

Ufuk sen niye alınıyorsun yoksa sende mi çok bilirmiş gibi forumda gezinenlerdensin?

Yanlış bendeyse sorayım o zaman beni ilgilendirmeyen memur kadrosu kimi ilgilendiriyor?

Öncelikle ben üzerime birşey alınmadığım gibi hiçbir arkadaşıma da ''çok bilmiş'' sıfatını yakıştırmıyorum.
Sadece bu üslüpla samimi paylaşımın mümkün olmayacağını hatırlatmak istedim.
Sorunuza gelince; işe başvuruda belediye personeli diye genel bir kavram yoktur,başvuru işçi ya da memur kadrolarına olmalıdır,dolayısıyla da siz hangisine başvuruyorsanız diğer statünün boş kadroları sizin için bir anlam ifade etmeyecektir.
Öncelikle işçi kadrosuna değinmemin sebebi ise;belediyelerin devletten bağımsız olarak direkt işçi alabilmeleri.
Memur personel 657 ye tabidir ve belediye devletten bağımsız direkt olarak memur alımı yapabilir mi o konuda emin değilim.

4857 sayılı yasanınilgili maddesi:

Özürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu (1)
Madde 30 –
İşverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç özürlü, kamu işyerlerinde ise yüzde dört özürlü ve yüzde iki eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler. Aynı il sınırları içinde birden fazla işyeri bulunan işverenin bu kapsamda çalıştırmakla yükümlü olduğu işçi sayısı, toplam işçi sayısına göre hesaplanır.
Bu kapsamda çalıştırılacak işçi sayısının tespitinde belirli ve belirsiz süreli iş sözleşmesine göre çalıştırılan işçiler esas alınır. Kısmi süreli iş sözleşmesine göre çalışanlar, çalışma süreleri dikkate alınarak tam süreli çalışmaya dönüştürülür. Oranın hesaplanmasında yarıma kadar kesirler dikkate alınmaz, yarım ve daha fazla olanlar tama dönüştürülür. İşyerinin işçisi iken sakatlananlara öncelik tanınır.

Üst Alt