Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bel Fıtığı ameliyatı olmalı mıyım?

ahmet311

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Belde bacaklarda his kaybi kuvvetsizlik iktidarsizlik sorunu var bazen zorlarsam belim agriyor Sizce ameliyat olmalimiyim

ahmet311
Bu konuda sanırım şöyle düşünmek lazm.
1- Ameliyat olmazsanız vücutta bir hasar bırakma ihtimali var mı?
2- Günlük yaşamınızı/rutininizi olumsuz yönde etkileme durumu var mı?

Eğer bir hasar oluşturma ihtimali varsa hiç düşünmeye gerek yok, ikinci olarak eğer günlük yaşamınızı/rutininizi olumsuz yönde etkiliyorsa yine hiç düşünmeye gerek yok.

hozgul

Haklisiniz hasar birakmaya dair bilgim yok gunluk olarak az cok idare ediyom agir seyler tasimadikca bi agri ve ayaklarda cekilme olmuyor

Bel Fıtığını Fizyoterapiste gidip ameliyatsiz tedavide olumlu sonuc alan oldumu ve fitness gibi sporlar yapabiliyor muyuz

Bel Fıtığı Bacak ağrısı olanlar

Benim bacalarım bilmedigim yıllardan beri ağrıyor. Zonklama şeklinde . Sanki Km'lerce yol yürürsünüz durunca bi zonklar agrır ya . Bu agrının sebebini huzursuz bacak sendromu dahi sandım daha sonra damar tıkanıklığı yani dolaşım sistemi sorunu sandım temiz çıktı... Sonra kendim doktor geze geze buldum. Emar yada tomografi sayesinde. Sanırım bacak ağrım bu yüzden . İbuprofen hiç işe yaramıyor, diklofenak potastum biraz agrı kesiyor , Nimesulit daha iyi ağrı kesiyor ama mideye zararlı diye biliyorum. Ancak doktorlara kalsa hiç bişeyim yok. Ayakta kalınca çömelecek yer arıyorum çogu zaman. 2 adet fıtık varmış bu arada. Çekme , kalçada agrı durumu da oluyor yer yer ama bu bacak zonklaması kronik 7/24 şeklinde.

Bu agrıdan kurtulmanın yolu nedir ?

Arkadaşlar işim gereği pc başındayım. Bir kurumda idareceyim. Oda değişikliğimden dolayı yaklaşık 5 ay boyunca başımı sağa çevirere pc başında çalıştım. Artık boynum belli bir süreden sonra yanıyordu. Buna mütakip kendime çok dikkat etmiyordum. 2 kez gece uyandım. Boynum yataktan düşmüş yerde kolum bir yerde uyuşmuş. Anlıyacağınız kendim ettim kendim buldum. Birgün boynum tutulunca 1 hafta geçmedi çok ağrı yapıyordu. Doktora gittim emar çekildi. Emar sonucunu doktora henüz göstermedim. Bir tanıdık doktor var ortopedi doktoru prof. ona gönderdim sağolsun yorum yaptı. Boynunda 3 tane küçük fıtık var dedi. Boyum 1.86 ama bu 3 taneden 2 tanesi yoldan 1.80 üstü boyunda olan 10 kişiyi çevir 8 inde var dedi. 1 tanesi ise protüzyon denilen bi tık daha ilerlemiş fıtıkmış. Ancak oda öyle büyük görünmüyor dedi. Fizik tedavi ve yüzmeye git dedi. Geçer çok dert etme dedi. Özellikle soğuktan ve stresten uzak dur kaslar gerildikçe daha çok sorun yaşarsın dedi.

BELİRTİLERİM ise
- Boyun tutulması ve boyunda ağırlık hissi
- Çok uzun süre ayakta durunca sırt ağrısı ( bu belirti kendimi bildim bileli bende var. Ayakta çok dursam sırtım ağrıyor.)
- Sabahları uyanınca boynumda ağrı oluyordu.
- Boynum eskiye göre biraz tutuk.
- kollarımda uyuşma yok ve güç kaybıda yok.

-Bu süreçte bazı şeyleri hayatımda düzelttim.
- Bilgisayar başında saat başı kalkıp yürüyorum.
- Boynumu eğmiyorum ve pcye dik bakıyorum.
- Günde her 1.5 saate bir çalıştığım yerin mescidinde 5 dakika uzanıp geliyorum.
- Telefonla uğraşcaksam kolumı kaldırıyorum kafamı eğmiyorum.
- 45 dakikada bir kalkıp sağa sola dönüp 1 tur yürüyüp geliyorum.
- Sürekli dik pozisyonda olmaya çalışıyorum.
- Yakın zamanda ortopedik bir yastık alacağım.

Şuan dikkat ettiklerim bunlar ilaç vs kullanmadım eskiye göre iyiyim çok şükür ağrım çok şiddetli olmadı ama şuan eskiye göre ağrımda az komple gitti desem yalan olur bir ömür dikkat edeceğiz.

Doktora gittikten sonra
- Bel ve boyun kasları için fizik tedavi isteyeceğim. ( bunu sürekli hergün yaparak uygulayacağım.)
- Yüzmeye yazılacağım şuan araştırıyorum.
- Havalar ısındıktan sonra ise yürüyüşe başlayacağım.
- Bu ara stresli bir süreçten geçtiğimden sadece boynum değil dişlerimden başıma kadar tüm vücudum ağrıyor.

Arkadaşlar boyun fıtığı ilerlemesin diye siz nelere dikkat ediyorsunuz. Şuanki düşüncem şu bu sonuçta patlamamış biraz kabarmış ben dikkat edersem eskisi gibi bu boyun eski haline döndükçe o kabarıklıkta düzelir bence düzelmese bile kaslar güçlendikte yaşam kalitem artar.

Arkadaşlar doktor bana bel fıtığı teşhisi koydu .Ancak ben sol bacağıma basamiyorum yürümekte güçlük çekiyorum.dizkapagim ağrı ve acı veriyor.bel fıtığı olan arkadaşlar sizde ne tür belirtiler oluşmuştu paylaşırsanız sevinirim.ne şekilde tedaviye gittiniz

@Mustafa 1972,

İlk ameliyatı olduktan sonra 10 yıl boyunca çok rahattım. Sonra 2. Nuksetti ve algoloji den ameliyat oldum. Geçmedi 2. Açık ameliyatı oldum. Aradan 2 yıl geçti tekrar çıktı. Algoloji den 2. Ameliyatı oldum. Yine iki yıl geçti ve 3. Ameliyatı oldum...

3. Ameliyatı olmadan önce hastanede oda arkadaşım vardı. O da ameliyat olacaktı. Lakin ona 2 ay önce den demişler ameliyat tarihini. O kişi bu iki ay boyunca beline koyunun kuyruk yağını koymuş. Ameliyat gecesi tekrar mr cekilince fıtığın kaybolduğunu görüyor doktor ve taburcu ediyor. Sizde bunu deneyebilirsiniz.

Birisi fitiktan dolayı düzgün yürüyemez. Paytak paytak yürür. Buda diz kapaklarında ve meniskusleri de sorunlar olustururmus. Benim başıma da geldi malesef. Dizde probleminiz varsa ortopediye gidin.

@m.okanoyun algoloji poliklinikleri ameliyat yapmaz. Ameliyathanede sinir blokajlari yapar. Agriyı azaltmak için ilaç tedavisi uygularlar. Geçmiş olsun

@CORTU,
Sonuçta bir yerini uyusturup bilmem kaç cm iğne gibi birşeyi sokuyorlar. Ameliyat operasyon..vb herhangi bir şey yatiriyorlar uyusturuyorlar mudahele ediyorlar. Siz girdiniz mi hiç? Tecrübeniz var mi

2018 yılında şubat ayı işe giderken kuyruk sokumunda iğne çivi batması gibi bir ağrı ile uyandım. İşe servisle giderken ağrıdan hem yatılmıyor hem oturulmuyor yürürken aşırı yavaş yürüyordum. Servisten inip giderken yarı yoldan geri döndüm özel hastaneye gittim. Durumumu anlattım. Mr mı film çekilmeye gönderdiler. Sonuçlar geldiğinde belimde büyük bir fıtık olduğunu öğrendim. Sonuçları özel deki fizik doktoru gördü. Fizik tedavi verdi saatleri iş saatleri uymuyor diye kabul etmedim. O zaman cerrah görsün seni dedi. Dedim beni cerraha yollarsan direk ameliyat der dedim. Olsun sen yine gördün dedi. Gittim cerrah olacak doktor yüzüme sonuçlara bile bakmadan direk haftaya ameliyat oluyorsun dedi. İşkillendim.

Bankadakilerin kk satma hedefleri olduğu gibi özellerde de dokotorların ameliyat başına komisyon aldıklarını bildiğim için tmm dedim ayrıldım oradan devlet hastanesinde engelimden dolayı 2 ay yattığım doktordan rica ettim. Dedim böyleyken böyle diye. baktı inceledi. Evet büyük bir fıtığın var ama ameliyat için erken demişti. Alacağım cevabı almıştım. 2018 den bu yana bel fıtığı ile yaşıyorum. Özeldeki doktora kalsa motor kullanmayı da yasaklıyordu. Kaç kez bindim uzun yol yaptım hatta kaza bile geçirdim. Sorunsuz şekilde yaşıyorum. Arada fıtık geri gelince özele gidip kas gevşetici ile ağrı kesiciyi kokyteyl yapıp iğne vuruyor düzeliyoum.

Şimdi de 1 kaç aydır sağ ayağımda tarsal tünel sendormu (sinir sıkışması) var . İlaç kullandım fayda etmedi. Gittiğim doktorda prof. dr. du birde. Bel fıtığından kaynaklıdır sandım meğer değilmiş. Başka hastane ve doktor bulmam lazım. Çünkü özel sağlık sigortası karşılamadı. Kendi bankamın sağlık servisine yolladım faturamı sonucunu bekliyorum.

@Alman,
Gecmis olsun. Bu şekilde yasayabiliyorsaniz ne mutlu size. Hiç olmasın ama olurda birgün altınıza yaparda haberiniz olmazsa ve bacaginiz felç geçirirse 6 saat içinde ameliyat olmanız gerekmektedir. Benim başıma gelmişti. Ambulans ile hastaneye kaldırıldım. Hemen ameliyat yapmışlardı. Yoksa felç kalıcı olacakmış

@m.okanoyun,
Ayağım için tekrar başka hastane ve doktora gideceğim. Ağrı ilk başta sonra yürüyüş yapınca ağrı geçiyor. Dediğim prof. dr. fıtık ile alakası olmadığını söyledi. Hastane ve doktoru araştıyorum mart ayında başka hastane ve doktora gideceğim. Sizdeki durum da ayaklardaki tarsal tünel sendromumuydu ? (sinir sıkışması yani)

Geçmiş olsun dilekleriniz içinde teşekkür ederim size de geçmiş olsun.

@Alman,
Şuan ayakta 3 farklı ağrı var
1. Bel fıtığı
2. Ameliyatta sinirlerin zedelenmesi
3. Ağrıdan dolayı düzgün yuruyemedim. Bunun sonucu çapraz bağlarda problem oluşmuş.

@m.okanoyun,
1. Bel fıtığı var bağlı olmadığını söylemedi prof. dr. başka doktora gittiğimde tekrar soracağım.
2. Ameliyat olmadım.
3. Bende ilk başta ağrı yürüdükten sonra ağrı geçiyor. Bacaklarda, baldırlarda sorun yok sadece sağ ayakta topukta ağrı var. Muayene sonrası çapraz bağlardan bahsetmedi olsa söylerdi. Dur bakalım yeni doktor ne diyecek ?

Topuk dikeninden şüphelendim. Doktorada söyledim. Topuk dikeni ile alakası olmadığını eldeki karpal tünel sendorumunun ayaktaki versiyonu dedi. Topuk dikeninde bacaklarda da ağrı olacağını söylemişti. Bacaklar ve baldırlarda ağrım yok.

@Alman,
Topuklarinin üzerinde yürümeyi denediniz mi? Denediniz diyelim ayağınız otomatik olarak yere düşüyor mu? Benim topukta ta ağrı vardı. Doktora anlattığım da düşük ayak demişlerdi. Ameliyat sonrası geçmişti

Üst Alt