Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Behçet Hastalığı ile 2 yıl süreli emeklilik verildi!?

ayd95

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar bende behçet hastasıyım %55 laporum vardı malünen emeklilik için başvuru yaptım olumlu geldi fakat 2 yıllık vermişler 2 yıl sürem dolmadan tekrar başvuru yaptım heyete girdim red geldi itiraz dilekçesi yazdım cvpbımı bekliyorum bakalım

ayd95

Sonuç ne oldu?

SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alınabilecek haller:

5. Behçet hastalığı
Ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Arter tutulumu
En az altı ay süre ile uygun tedaviye rağmen çalışmayı etkileyen, kısa mesafe kladikasyonu olan, iskemik yara, gangren veya trofik bozukluğa yol açan arteriyel tıkanıklık durumunda, çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait bu hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.
b) Venöz tutulum
Uygun süre ile uygun tedaviye rağmen, hastalık remisyonda iken, vena cava superior ve/veya vena cava inferior sendromu vb vasküler komplikasyonlar, çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait bu hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.
c) Hastalık remisyonda iken, tedavisi mümkün olmayan veya cerrahi yada girişimsel yöntemlerden fayda görmemiş büyük arter anevrizmaları (aort vb) çalışma gücü kaybı ilgili organ/vücut sistemine ait bu hastalık listesinde yer alan kriterlere göre değerlendirilir.
d) Uygun süre ile uygun tedaviye rağmen, hastalık remisyonda iken, göz veya pulmoner veya SSS tutulumuna bağlı kalıcı hasarlar, ilgili organ/vücut sistemine ait bu hastalık listesinde yer alan ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan kriterlere göre değerlendirilir.

Üst Alt